Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Mε τη θεία κοινωνία δεν κολλάει, κύριε πρωθυπουργέ;


«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ. Γι’ αυτό και τον υποδεχόμαστε μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».
 Αυτό ήταν το σημερινό μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Έπεσε στο κενό το σχέδιο ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι κύριοι υπεύθυνοι για την παράλυση του Σωματείου μας τα τελευταία χρόνια προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην προσωρινή διοίκηση, προκειμένου να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία του Σωματείου. Επιστράτευσαν ψέματα για τα μέλη της προσωρινής διοίκησης και για τη ΔΑΣ, αλλά έπεσαν όλα στο κενό.

Μέτρα προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης

Προς : Τον  Δήμαρχο Σιντικής, Ηράκλειας, Σερρων

Θέμα:  Μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, μέσω των πληθυσμών των μολυσμένων κουνουπιών που τον μεταφέρουν και τον μεταδίδουν στους ανθρώπους.

Γεννήθηκε ο Νότης Περγιάλης

Ο Νότης Περγιάλης, γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1920 στα Ανώγεια Σπάρτης. Σπούδασε στο Θεατρικό Σπουδαστήρι του Βασίλη Ρώτα.

Από το 1949 εργάστηκε ως ηθοποιός και συγγραφέας στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο.

Εγραψε πολλά θεατρικά έργα όπως «Το κορίτσι με το κορδελλάκι», «Χρυσό χάπι» και «Αντιγόνη της Κατοχής» (Λαϊκό θέατρο Μάνου Κατράκη 1954, 1958 και 1960 αντίστοιχα) κ.ά.

Η σφαγή στο Κομμένο: Eνα ακόμη έγκλημα χωρίς τιμωρία

Στις 16 Αυγούστου 1943, άνδρες της επίλεκτης ορεινής Μεραρχίας «Εντελβάις» της Βέρμαχτ  (γερμανοί και αυστριακοί) σκότωσαν κατά το φρικιαστικότερο τρόπο 317 έλληνες άμαχους στο χωριό Κομμένο της Άρτας: 97 παιδιά μέχρι 15 ετών, 14 ηλικιωμένους 67 έως 75 ετών , 119 γυναίκες 16 έως 65 ετών και 87 άνδρες 16 έως 65 ετών.  Η «δικαιολογία» για τη σφαγή; Στο χωριό εμφανίστηκε τμήμα ανταρτών.

Διεργασίες και «προετοιμασία εδάφους» για τα επικίνδυνα σχέδια με τη σφραγίδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Ανεβάζουν ταχύτητες κυβέρνηση και «εταίροι» της ντόπιας αστικής τάξης, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στρώνοντας το τραπέζι του «διαλόγου» για επικίνδυνες διευθετήσεις και σχέδια συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, σχέδια που δίνουν επιπλέον αέρα στα πανιά της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης.

Η ΚΝΕ στο πλευρό της νεολαίας του Λιβάνου


Από την πρώτη στιγμή μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εξέφρασε την βαθιά οδύνη και την αλληλεγγύη του στον λαό του Λιβάνου, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός αυτό, οι συνθήκες και η χρονική στιγμή στην οποία έλαβεχώρα, γεννούν σοβαρά

Πειραματόζωα

Στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων, κι ενώ είναι πλέον αυταπόδεικτη η μεγάλη συμβολή των εισαγόμενων κρουσμάτων στη νέα έξαρση της πανδημίας, ο Ν. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε: «Μήπως θα έπρεπε εξαρχής τελικά να ζητάμε αρνητικά τεστ από όσους έρχονται στη χώρα, κυρίως από κάποιους προορισμούς;».

Η απάντησή του ήταν μνημειώδης: «Από τη στιγμή που πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε τα σύνορα και τον Τουρισμό μας, αναμέναμε να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων (...)

Το κάψιμο των βιβλίων από τον φασίστα Μεταξά

16 Αυγούστου 1936: Το κάψιμο των βιβλίων από τον φασίστα Μεταξά, «πατέρα» των Χρυσαυγιτών
Μία από τις πρώτες ενέργειες της δικτατορίας, δώδεκα ημέρες μετά την κατάλυση της δημοκρατίας, ήταν να προχωρήσει στο κάψιμο βιβλίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σε μίμηση του παραδείγματος αντίστοιχων ενεργειών του ναζιστικού καθεστώτος, χιλιάδες βιβλία με προοδευτικό και δημοκρατικό περιεχόμενο,

Γεννήθηκε ο Αντώνης Σαμαράκης


Ο Αντώνης Σαμαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 16/8/1919.

Σπούδασε Νομικά. Μαθητής στο Βαρβάκειο, ήταν γραμματέας του Μαθητικού Τμήματος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που είχε δημιουργήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Καρβούνης. Το 1933 προσελήφθη στο υπουργείο Εργασίας, από όπου η μεταξική δικτατορία τον ανάγκασε να παραιτηθεί. Στο υπουργείο επέστρεψε μετά την απελευθέρωση.

Το 1942 εντάχθηκε στην Εθνική Αλληλεγγύη του ΕΑΜ. Το 1943 συνελήφθη από την Ειδική Ασφάλεια και κλείστηκε στα κρατητήρια της οδού Ελπίδος (πλ. Κυριακού).

Ένοπλη εξέγερση στην Κεφαλονιά

Ένοπλη εξέγερση ξεσπά, 16/8/1849, στην Κεφαλονιά κατά της βρετανικής κυριαρχίας.

Η εξέγερση καταστέλλεται από το βρετανικό στρατό, ενώ οι ηγέτες της συλλαμβάνονται και εκτελούνται δι’ απαγχονισμού.

Εκείνη την εποχή, η Κεφαλονιά και γενικά τα Επτάνησα, στέναζαν κάτω από την αγγλική κυριαρχία.