Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου 2015: Σταθμός στην ιστορία της πολιτικής απάτης


Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. 

Πρόκειται για ημερομηνία σταθμό όσον αφορά την πολιτική απάτη που εκπροσωπούν τα κόμματα της ολιγαρχίας, με πρωταγωνιστή στην συγκεκριμένη περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Φυσικά η εξαπάτηση του λαού, που εκείνη την ημέρα απάντησε σε ποσοστό άνω του 60% “όχι” στους εκβιασμούς και τις ταπεινώσεις, η προδοσία του, η πλήρης ασέβεια απέναντι στη βούλησή του, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με την επιβολή και του 3ου Μνημονίου. 

Η αληθινή τους ανησυχία


Μερικά στοιχεία για τη Γαλλία:
Το 2022 σε «κίνδυνο φτώχειας» βρισκόταν το 28%, δύο μονάδες μάλιστα παραπάνω σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν. Πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζονται ως φτωχοί και σε «επισφαλή κατάσταση», ακόμα και με βάση τους δείκτες της αστικής στατιστικής. 3 εκατομμύρια οι άνεργοι, 6,5 εκατομμύρια δουλεύουν με μερική απασχόληση. Το 38% των νοικοκυριών δηλώνουν ότι τα φέρνουν βόλτα με δυσκολία μέχρι το τέλος του μήνα και ότι οι λογαριασμοί στην τράπεζα είναι μονίμως στο «κόκκινο». Ενας στους τέσσερις Γάλλους δηλώνει ότι περιορίζει την ποσότητα τροφής στο πιάτο του ή παραλείπει γεύματα. Δύο χρόνια πριν, εν μέσω πανδημίας, ανθρωπιστικές οργανώσεις έλεγαν ότι «δεν έχουμε ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά».

«Πάμε κι όπου βγει» η πολιτική της κυβέρνησης στο ΕΚΑΒ


Την πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, κατήγγειλε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιούλη. 

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της κυβέρνησης με την ΠΝΠ για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με οδηγούς από την Πυροσβεστική, το Στρατό και τους ΟΤΑ, επισήμανε ότι το μέτρο δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή περίθαλψη, με την περίθαλψη επιτόπου στο σημείο του συμβάντος και εντάσσεται στην πολιτική των περικοπών και των μπαλωμάτων που είναι πιο φθηνά για το κράτος. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τελικά αυτό το εκτρωματικό μέτρο εντάσσεται στη λογική τού «πάμε κι όπου βγει». 

Καταλάβαμε πολύ καλά τι Βουλή θα έχουμε


Δεν θα χρειαστεί καν – τελικά- να φθάσουμε μέχρι την αυριανή συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για να γίνει κατανοητό το πόσο βαθύς θα είναι ο πολιτικός εκφυλισμός στην 8κομματική Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τα «δείγματα γραφής» που δόθηκαν μόνον από τις δυο πρώτες τυπικές συνεδριάσεις του σώματος, μία για την ορκωμοσία και μία ακόμη για την εκλογή προεδρείου ανέδειξαν όχι μόνον τι θα συμβεί, αλλά και προς ποια κατεύθυνση θα λειτουργήσει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων.

Σχέδιο δολοφονίας τους καταγγέλλουν οι Ουκρανοί κομμουνιστές Κονονόβιτς

Σχέδιο δολοφονίας τους από το καθεστώς του Ζελένσκι καταγγέλλουν τα αδέλφια Μιχαήλ και Αλεξάντερ Κονονόβιτς, οι δύο νεολαίοι Ουκρανοί κομμουνιστές που συνελήφθησαν αναίτια από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Κιέβου τον Μάρτη του 2022 και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό από πέρυσι το καλοκαίρι.

Δηλώσεις «χάιδεμα» των «Σπαρτιατών» από την Τζ. Κεφαλά


«Αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά», δήλωσε για το ακροδεξιό - φασιστικό κόμμα «Σπαρτιάτες» η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Τζώρτζια Κεφαλά και ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι συμφωνεί με κάποιες θέσεις του!

Η νίκη των Εργατικών τον Ιούλη του 1945 στην Αγγλία και η απήχηση της στην Ελλάδα

 
Στις 5 Ιούλη 1945 πραγματοποιούνται εκλογές στην Αγγλία. Το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις εκλογές και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ χάνει την πρωθυπουργία από τον Κλέμεντ Άτλι. Το Κομμουνιστικό Κόμμα λαμβάνει 102.780 ψήφους και εκλέγει δύο βουλευτές, τους πρώτους στην ιστορία του.

Θα παρουσιάσουμε ορισμένα στιγμιότυπα της απήχησης των εκλογών αυτών (μπορούν εύκολα να βγουν συμπεράσματα για τις υπάρχουσες τότε αυταπάτες ή λαθεμένες αντιλήψεις) στην Ελλάδα μέσα από δημοσιεύματα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Μετρώντας αντίστροφα


Μετρώντας αντίστροφα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι εξελίξεις προειδοποιούν για νέα κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, επιτάχυνση των επικίνδυνων διευθετήσεων στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, με «ομπρέλα» τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και μέσα απ' αυτά, αναθέρμανση των παζαριών για τα Ελληνοτουρκικά, για τα οποία θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες Μητσοτάκης και Ερντογάν.

Συνεχίζει το έγκλημα στην Υγεία, ξεκινώντας από το ΕΚΑΒ


 Τουλάχιστον 2.000 διασώστες περιμένουν πρόσληψη, αλλά η κυβέρνηση μετακινεί πυροσβέστες και στρατιωτικούς στα πληρώματα!

Ενα ακόμα μέτρο με το οποίο ξεκόβεται κάθε συζήτηση για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ωμή κατοχική βία στην Τζενίν, με πλήθος νεκρών και τραυματιών


ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Πάνω από 3.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον προσφυγικό καταυλισμό

Τουλάχιστον 12 νεκρούς Παλαιστίνιους, 100 τραυματίες, από τους οποίους οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση, χιλιάδες ανθρώπους ξεσπιτωμένους από τον προσφυγικό καταυλισμό και μια πόλη ισοπεδωμένη σε μεγάλα τμήματά της άφησε πίσω της η δολοφονική επιδρομή των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, επιδρομή η οποία προκλητικά ονομάστηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»...

Μαχητική κινητοποίηση για τη νέα έξωση του 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου


Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησε ο λαός της περιοχής, αντιδρώντας στη νέα έξωση του 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου Θεοφίλου Τζοχουνίδη, στα Φλογητά Χαλκιδικής.

Θυμίζουμε ότι για μια ακόμη φορά ο δικαστικός επιμελητής, με τη συνοδεία της αστυνομίας, εισέβαλε τη Δευτέρα στο σπίτι του ανάπηρου συνταξιούχου και τον πέταξε στον δρόμο μαζί την κόρη του, ενώ προχώρησε και σε αλλαγή κλειδαριών στο σπίτι, που πλειστηριάστηκε από fund.

Πρόβλημα διαβίωσης των φτωχών νοικοκυριών λόγω της ακρίβειας στα τρόφιμα


ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Υπό την αίρεση της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας θεωρεί ότι τίθενται οι «προεκλογικές εξαγγελίες» της κυβέρνησης το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσής του, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, αναφέρει πως «η άρση της αβεβαιότητας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της ανάκαμψης και την επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/07/1811

Με την κήρυξη της ανεξαρτησίας της η Βενεζουέλα εξεγείρεται κατά της Ισπανικής κυριαρχίας, με ηγέτη τον στρατάρχη Φρανσίσκο ντε Μιράντα, ο οποίος είχε πολεμήσει στις αστικές επαναστάσεις της Αμερικής (1776) και της Γαλλίας (1789). Τελικά η Βενεζουέλα θα γινόταν ανεξάρτητο κράτος το 1823 με την καταλυτική συνδρομή του ηγέτη του απελευθερωτικού κινήματος των λαών της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολιβάρ.  

Σιμόν Μπολίβαρ