Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας


Τα κρούσματα κορωνοϊού στα τηλεφωνικά κέντρα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Μόνο την περασμένη εβδομάδα,σημειώθηκαν κρούσματα στον OTE, στην Quality Call Sales και στην ICALL SERVICES.

Ολόκληρα τμήματα στέλνονται στο σπίτι τους, χωρίς κανείς να ξέρει πόσα κρούσματα θα βρεθούν τελικά, αφούτα τηλεφωνικά κέντρα με ευθύνη της εργοδοσίας αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω τηςδιαμόρφωσής τους, αλλά και κοινής χρήσης στα ακουστικά και τα πληκτρολόγια.

Μεγαλώνει καθημερινά η μετατροπή τους σε εστίες υπερμετάδοσης


Σοβαρές οι ευθύνες κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας

Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού μετατρέπονται καθημερινά όλο και περισσότεροι χώροι δουλειάς σε μια σειρά κλάδους σε όλη τη χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο λαός πρέπει να κατηγορήσει και να τιμωρήσει


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΟΜΦΗΣ

«Από την πλευρά μας τα πράγματα είναι απλά: Όχι απλά μεμφόμαστε, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική με την ίδια ζέση και με την ίδια αποφασιστικότητα που το κάναμε και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις όπου η μία ήταν προέκταση της άλλης και η κάθε επόμενη πρόσθετε κάτι σε βάρος του λαού», τόνισε στην τοποθέτησή της στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο καθαρός χρυσαυγίτης και η «βρώμικοι» διαδηλωτές

 

Ο καθαρός χρυσαυγίτης και η «βρώμικοι» διαδηλωτές

Η οικογένεια Τσάφου και ο Άρης Βελουχιώτης στην Καισαριανή


 ΟΔΟΣ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΣΑΦΟΥ. Στο έμπα της Καισαριανής, από την πλευρά της Πανεπιστημιούπολης συναντάς την οδό Τσάφου. Ο Δήμος Καισαριανής έδωσε στον δρόμο αυτό το όνομα «Οδός ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΣΑΦΟΥ», τιμώντας τη μνήμη τεσσάρων αδελφών, προσφύγων, που έδωσαν το «παρών» και δύο απ’ αυτούς τη ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας εναντίον των Γερμανών.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται...


Το δεύτερο κύμα πανδημίας και η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων αναδεικνύουν τις τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Είναι η αναμενόμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων «αντοχών της οικονομίας», που δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Ψεύτικοι λεονταρισμοί


Επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του λαού με ψεύτικους λεονταρισμούς

Επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας ότι η βαρύγδουπη σε τίτλο «Επιτροπή Διαχείρισης Επιδημιολογικής κρίσης» που έστησε η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, έγινε μονάχα για δικούς της επικοινωνιακούς λόγους και τίποτα παραπάνω.

Καταγγελία για τον πρόεδρο της διοίκησης της ΕΡΤ


 Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εργαζομένων του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), σε σχετικό δελτίο Τύπου αναδείξαμε τις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων και την κατάργηση της "Φωνής της Ελλάδας".

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 24 - 25 Οκτώβρη:

Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας


Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, 24/10/1963.

«Για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».

Ο Γιώργος Σεφέρης, Γιώργος Σεφεριάδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε 13 Μαρτίου 1900, πεθαίνει στις 20/9/1971 

Να σταματήσουν οι εκτελέσεις στην Ελλάδα σοβιετικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ,

 


Ομιλία, 24/10/1949, του Αντρέι Βισίνσκι, επικεφαλής της σοβιετικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, στη συνεδρίαση της Πρώτης (Πολιτικής) Επιτροπής για το σταμάτημα των εκτελέσεων στην Ελλάδα και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929 - 1933


Ξεσπά, 24/10/1929, η διεθνής καπιταλιστική κρίση (1929-1933), που εκφράστηκε αρχικά με μια ραγδαία πτώση αξιών στο χρηματιστήριο της Wall Street της Νέας Υόρκης στις 19 Οκτωβρίου 1929, για να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Η κρίση αγκάλιασε όλους τους τομείς της οικονομίας: το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη βιομηχανία, την αγροτική οικονομία, το εμπόριο και βεβαίως τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.