Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Η αυτοθυσία για τα ιδανικά μας ήταν στον υπέρτατο βαθμό


 Η αγωνίστρια Κατίνα Τέντα Λατίφη μάς μιλάει για τον Ν. Μπελογιάννη, την παρανομία και τον παράνομο «Ριζοσπάστη»

"Η βλακεία σκοτώνει!"


Αν είσαι δίπλα σε βουνό, κοντά σε θάλασσα και μια Νατοϊκή βάση, τότε δεν μπορεί παρά να είσαι στην Ελλάδα. Μια χώρα, που μπορεί να της πάρουν τα νησιά με νατοϊκή συνδρομή, αλλά επισήμως χαίρεται, γιατί οι Αμερικάνοι φαντάροι κάνουν τατουάζ στην Αλεξανδρούπολη και φέρνουν δολάρια.

Μονά χάνω - ζυγά κερδίζεις

*

Ωρολογιακή βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα ακόμα και τον πιο σφιχτό οικογενειακό προϋπολογισμό, προκαλώντας ήδη ζήτημα επιβίωσης για εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά, είναι η ακρίβεια, με τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά αγαθά. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει κάτω από το χαλί τις ευθύνες της και να παρουσιάσει την πολιτική της ως «αντίδοτο» τάχα στην «απογείωση» του κόστους ζωής, είναι προκλητική και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

«Απαρτο κάστρο» η αντοχή των εξόριστων και η πίστη τους στο Κόμμα


Εκδήλωση - εκδρομή για την αποκάλυψη μνημείου στην Ανάφη οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ αυτό το Σάββατο 4 Ιούνη.
 Πάνω σε αυτό το νησί - βράχο του Αιγαίου έχουν γραφτεί λαμπρές σελίδες ηρωισμού και αυτοθυσίας από εκατοντάδες πρωτοπόρους αγωνιστές του λαού μας, στην πλειοψηφία τους μέλη, στελέχη και οπαδούς του ΚΚΕ.

Με βαθιά θλίψη και μεγάλο σεβασμό το τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα


Με μια σεμνή τελετή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, σε κλίμα συγκίνησης σύντροφοι, φίλοι, η οικογένειά της, συναγωνιστές της και συγκρατούμενές της από τις Φυλακές Αβέρωφ αποχαιρέτησαν την συντρόφισσα Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα.

Άμεση παρέμβαση για τα προβλήματα των ναυτεργατών του δεξαμενόπλοιου «LANA»


Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της ΠΕΜΕΝ και του πλοιάρχου του δεξαμενόπλοιου «LANA» (19 μέλη πληρώματος Ρωσικής εθνικότητας), το οποίο βρίσκεται στη ράδα της Καρύστου.

Γκιουζέπε Γκαριμπάλντι

 
Στις 2 Ιουνίου 1882 πεθαίνει ο μεγάλος Ιταλός επαναστάτης Γκιουζέπε Γκαριμπάλντι. Ο Γκαριμπάλντι γεννήθηκε στις 4 Ιούλη του 1807.

Επικίνδυνο «μείγμα» διαμορφώνουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια


 Μετά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τώρα και η Γερμανία καλεί σε «από κοινού λύσεις για ανοιχτά ζητήματα» ως ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι

 Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χτες, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του (AKP), ότι η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να «διορθώσει τα λάθη της». Κάλεσε δε την Ελλάδα να «είναι ειλικρινής» στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Ενιαίο και συντονισμένο μέτωπο πάλης ενάντια στην καταστολή και το «Πανεπιστήμιο ΑΕ»


 Κοινό μέτωπο πάλης ενάντια στο οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο έντασης της καταστολής στο ΑΠΘ και προώθησης νέων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια υψώνουν οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία


Οι τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία:

  • Το Ουκρανικό γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι το 80% του Σεβεροντονέτσκ είναι υπό ρωσική κατοχή.

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα


 Ερώτηση

προς τον υπουργό Υγείας

Θέμα: Τα προβλήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα

Καταγγέλλει την παύση της λειτουργίας των Δασικών Υπηρεσιών σε Μακεδονία - Θράκη και Κρήτη


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ

Μια μέρα σαν τη σημερινή

02/06/1882

Πεθαίνει ο Ιταλός επαναστάτης Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, στρατηγός, ένας από τους αρχηγούς της επαναστατικής αστικοδημοκρατικής πτέρυγας του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, που αγωνιζόταν για την ενοποίηση της Ιταλίας.