Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Απολογία Μιχαλολιάκου: Αρνήθηκε τα πάντα και «έδωσε» τους άλλους, για να «σώσει το τομάρι του»


Δίκη Χρυσής Αυγής

Αμετανόητος για τη δολοφονική δράση της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας είναι ο απόλυτος ηγέτης, παρουσιάστηκε ο φυρερίσκος Νίκος Μιχαλολιάκος. Αρνήθηκε τα πάντα για να σώσει τον εαυτό του δεν δίστασε να αδειάσει πολλάκις πρώην βουλευτές και μέλη της οργάνωσης για να αποποιηθεί τις ευθύνες που του καταλογίζονται και την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η Παπαρήγα η καλή – Η Αλέκα της καρδιάς μας…


Τα Κομμουνιστικά Κόμματα δεν είναι ασφαλώς προσωποκεντρικά. Για αυτό ακριβώς βγάζουν μεγάλες φυσιογνωμίες μέσα από το κίνημα και τον αγώνα. Σε κάποια συνέντευξη τύπου είχαν ρωτήσει “προβοκατόρικα” την Αλέκα αν το ΚΚΕ είναι σταλινικό κόμμα, κι αυτή απάντησε πως το κόμμα είναι υπεράνω προσώπων, δεν είναι κόμμα του Λένιν ή του Στάλιν (στο οποίο είχε ασκήσει κριτική ο βετεράνος κομμουνιστής

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα




Εκφράζουμε  τα συλλυπητήρια μας  στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Εκφράζουμε την οργή μαςγια το νέο εργοδοτικόέγκλημα,  το θάνατο του 55 χρόνου συναδέλφου μας ,  στο βωμό τις κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ  , όπως και  σε άλλους χώρους το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει, τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων  είναι κόστος περιττό για την εργοδοσία , με αποτέλεσμα να μας οδηγούν καθημερινά σαν ζώα στα κρεματόρια τους.

«Η αλήθεια για το σοσιαλισμό και ο αντικομμουνισμός της ΕΕ»

Τριήμερο πολύμορφων εκδηλώσεων διοργανώνει η ΚΝΕ στις Βρυξέλλες στις 9 - 11 Νοέμβρη, κόντρα στα ψηφίσματα και τις φιέστες του αντικομμουνισμού της ΕΕ.

Το τριήμερο θα κορυφωθεί στις 11 Νοέμβρη, με εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Η αλήθεια για το σοσιαλισμό και ο αντικομμουνισμός της ΕΕ».

Γιούρα μερος στ΄


Εν ψυχρώ δολοφονία των κρατουμένων

ΜΕΡΟΣ στ`

Η μαρτυρική ζωή των κρατουμένων στη Γιούρα, οδήγησε δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους στον τάφο και σακάτεψε τόσο την υγεία των υπόλοιπων χιλιάδων κρατουμένων, ώστε με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό να οδηγούνται στην εξόντωση και το θάνατο.

Δεν μπαίνει σε γύψο η αγωνιστική διεκδίκηση ενός λαού


«Δεν γίνεται να βάλεις σε γύψο την αγωνιστική διεκδίκηση ενός λαού», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο κανάλι «Open» σημείωσε ότι κι άλλες κυβερνήσεις επιχείρησαν να βάλουν «στο γύψο» τη λαϊκή διαμαρτυρία αλλά δεν το κατάφεραν και πως το ίδιο θα γίνει και τώρα, διότι λαϊκές διεκδικήσεις με διαδηλώσεις και απεργίες γίνονταν και σε ζοφερές μέρες στον τόπο μας.

Αταλάντευτα στη μάχη για συνδικάτα εργατών!


Τα συνέδρια μιας σειράς Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, ήταν για άλλη μια φορά αποκαλυπτικά για τον χαρακτήρα της διαπάλης μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τη σημασία που έχει για κάθε εργαζόμενο να ενισχυθεί η μάχη που δίνουν τα ταξικά σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, για συνδικάτα στήριγμα των εργαζομένων και όχι των αντιλαϊκών στόχων του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Μαρία Ιορδανίδου


Σαν σήμερα, 6 Νοεμβρίου 1989 πέθανε η συγγραφέας της «Λωξάντρας». Η Μαρία Ιορδανίδου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1897, κόρη του μηχανικού του εμπορικού ναυτικού της Αγγλίας Νικολάου Κριεζή και της Ευφροσύνης Μάγκου.
Η Μαρία Ιορδανίδου ήταν μια χειραφετημένη, πρωτοπόρα γυναίκα που έζησε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη και πλούσια, όχι από υλική άποψη, ζωή. Ξεκινά από το Πολίτικο σπίτι στο Περάν όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, διέπλασε τη ζωή της λέει η ίδια.

Προκλητικές οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων


 Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν θα μπει στο γύψο!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΝΔ για περιορισμό - απαγόρευση διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες, στη δράση και στη λειτουργία των Συνδικάτων

Οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας: Δεύτερο υπόμνημα στην κυβέρνηση Μεταξά


Οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας υποβάλουν, 6,11/1940, και δεύτερο υπόμνημα στην κυβέρνηση Μεταξά, εκδηλώνοντας την υποστήριξή τους προς το Ανοιχτό Γράμμα του ΓΓ του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και ζητώντας για μια ακόμη φορά να σταλούν στο μέτωπο για να πολεμήσουν τους φασίστες εισβολείς. Και πάλι, η απάντηση που θα πάρουν θα είναι αρνητική. Οι κομμουνιστές κρατούμενοι της Ακροναυπλίας θα στείλουν ξανά σχετικό υπόμνημα στις 13 Νοεμβρίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Γράμμα προς τα μέλη της ΚΕ»


Παραμονές της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, ο Β. Ι. Λένιν απευθύνει, 6/11/1917,  «Γράμμα προς τα μέλη της ΚΕ», στο οποίο τονίζει μεταξύ άλλων:

«Σύντροφοι!
Γράφω αυτές τις γραμμές στις 24 [σ.σ. 24 Οκτωβρίου με το παλιό ημερολόγιο – 6 Νοεμβρίου με το νέο] το βράδυ.