Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Γεννήθηκε ο Παύλος Σιδηρόπουλος

O Παύλος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε στις 27/7/1948, ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ όπως τον αποκάλεσαν. 
Δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου.
Ο ίδιος σ’ αυτές τις δύο διαφορετικές του ρίζες έβλεπε την αιτία της συνύπαρξης του ρόκερ και του σκεπτικιστή.

Εξώφυλλα δίσκων της Σωτηρίας Μπέλλου με ξυλογραφίες του Α. Τάσσου

Η Μπέλλου, χάρη στο αλάνθαστο ένστικτό της, επιβάλλει το μοναδικό στη δισκογραφία φαινόμενο, όπου ολόκληρο το μουσικό έργο ενός καλλιτέχνη συμβαδίζει και λειτουργεί παράλληλα με το εικαστικό μέρος ενός διακεκριμένου χαράκτη.

Ο τελευταίος, δωδέκατος, δίσκος αυτής της σπάνιας συνεργασίας, έχοντας στο εξώφυλλο την Αρχόντισσα της Κοκκινιάς, κυκλοφορεί το 1990, πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Τάσσου και εφτά χρόνια πριν από το χαμό της μεγάλης ρεμπέτισσας που φεύγει τον Αύγουστο του 1997, έπειτα από πολύχρονη αρρώστια.

Bullying της ΔΙΑΣ μετά την καταγγελία του για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στο Ηράκλειο

Σε συνέχεια της υπόθεσης με το περιστατικό ρατσιστικής βίας που έγινε στο Ηράκλειο πριν λίγους μήνες και έφερε στο φως το Candiadoc, όταν πολίτης κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ρατσιστικού ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στην Αμμουδάρα, επειδή τον πέρασαν για… Πακιστανό, με νέο του μήνυμα μας καταγγέλλει ότι αστυνομικοί ΔΙΑΣ συνεχίζουν ακόμη και τώρα να τον ενοχλούν με στοχευμένους ελέγχους και να κάνουν bullying εις βάρος του.

Αλληλεγγύη στους νοσοκομειακούς και εργαζόμενους στο Δημόσιο της Νοτίου Αφρικής

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους νοσοκομειακούς και εργαζόμενους του Δημοσίου της Νοτίου Αφρικής και στην Ομοσπονδία Δημοσίου Νοτίου Αφρικής NEHAWU, μέλος της ΠΣΟ που αγωνίζονται για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων και του λαού της Νοτίου Αφρικής.

“Οι νεοναζί της Μεσογείου» Ντοκιμαντέρ

Ένα ντοκιμαντέρ με όνομα ''Neo-Nazis of the Mediterranean'' γύρισε το κανάλι TRT World.

Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα τα νεοναζιστικά κόμματα της Ελλάδας και της Κύπρου, Χρυσή Αυγή - ΕΛΑΜ, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά και ανάλυση για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα από τον τομεάρχη της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά αλλά και για τη δράση της ΧΑ και του ΕΛΑΜ γενικότερα σε Κύπρο και

Πεθαίνοντας στα γηροκομεία της Μελβούρνης...

H πανδημία του κορονοϊού έβγαλε στην επιφάνεια τις αναθυμιάσεις του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που μόνο του μέλημα είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Στην κατά τ' άλλα «πλούσια» Αυστραλία, η αντιδραστική αντίληψη «κόστους - οφέλους» στη λειτουργία δημόσιων δομών με

«Τζόγος» και στην Παιδεία

Μετά τον Τουρισμό, που άνοιξε με τους όρους των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των εφοπλιστών και των ομίλων των αερομεταφορών, οι προϋποθέσεις με τις οποίες μεθοδεύεται η έναρξη της σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το πώς η κυβέρνηση παίζει στον «τζόγο» την υγεία του λαού και κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να προστατεύσει την οικονομία του κεφαλαίου, τα συμφέροντα δηλαδή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ ανακοινώνει την προσαρμογή των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" θα είναι... αλλιώς!

Πάρτο αλλιώς…

Εγώ, πρώτη φορά χαίρομαι που θα πάω σχολείο. Βιάζομαι να δω τους συμμαθητές μου με τις μάσκες τους.

Θα έχει πολύ γέλιο να βγαίνουν οι λέξεις όπως στο «σπασμένο τηλέφωνο». Να μη ξέρεις μάθημα και να κάνεις πως ξέρεις, μιλώντας αλαμπουρνέζικα.

Με 15 μαθητές ανά τάξη να ανοίξουν τα σχολεία

Με 15 μαθητές ανά τάξη να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό με την αξιοποίηση των χιλιάδων μονάδων που συγχωνεύτηκαν ή καταργήθηκαν και με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται φθινόπωρο και απολύονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «MEGA».

Καμιά αλλαγή συνόρων

«Οι πυλώνες της λεγόμενης εθνικής στρατηγικής είναι τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ. Και αυτό το έχετε αποδεχτεί όλοι. Συνεπώς, η συζήτηση περί εθνικής στρατηγικής και ομοψυχίας αποσκοπεί να θολώσει τα νερά, να κάνει το λαό συνένοχο και να τον αφοπλίσει», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, χαλώντας τη σούπα της «συναίνεσης» και της «εθνικής ομοψυχίας» που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν από κοινού κυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης, επιδιώκοντας να στοιχίσουν το λαό πίσω από τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Πεθαίνει ο Λυκούργος Καλλέργης

Πέθανε, 27/8/2011, ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης.

Ο Λυκούργος Καλλέργης γεννήθηκε στην Κρήτη, στο Χουμέρι Μυλοποτάμου, στις 7 Μαρτίου 1914.

Γιος του δημοσιογράφου, σοσιαλιστή ηγέτη Σταύρου Καλλέργη.

Πεθαίνει η Σωτηρία Μπέλλου

Πεθαίνει, 27/8/1997, η  Σωτηρία Μπέλλου.  Χτυπημένη από τον καρκίνο, τα τελευταία χρόνια της ζωής της βρέθηκε αντιμέτωπη με τη φτώχεια και τη μοναξιά. Η πίκρα της έσβησε μαζί με τη ζωή της πριν ακριβώς τρία χρόνια. Το να τη θυμούμαστε αυτή τη μέρα ίσως είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Η Μπέλλου συνδέθηκε από τα νεανικά της χρόνια με το κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας.
Μετείχε στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, καθώς στο Δεκέμβρη του 1944, όπου τραυματίστηκε.

Γεννήθηκε η Σεζάρια Εβόρα

Η Σεζάρια Εβόρα γεννήθηκε στο νησί Σάο Βισέντε του νησιωτικού συμπλέγματος του Πράσινου Ακρωτηρίου, στις 27 Αυγούστου 1941.
Σε ηλικία επτά ετών έμεινε ορφανή από πατέρα, που ήταν βιολιστής, και η μητέρα της, που εργαζόταν ως μαγείρισσα, αγωνίστηκε μάταια να μεγαλώσει αυτήν και τα έξι αδέλφια της με τα πενιχρά εισοδήματά της.

Γεννιέται ο Άρης Βελουχιώτης

Γεννιέται, 27/08/1905, ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας) στη Λαμία.
 Το 1922 έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και το 1925 μέλος του ΚΚΕ. 
Ως στρατιώτης οδηγήθηκε στον πειθαρχικό ουλαμό Καλπακίου.