Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Βίντεο για την κοινή πορεία του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη με το ΚΚΕ

Από τα παιδικά χρόνια του Δημήτρη Μητροπάνου στη συνοικία της Αγιάς Μονής Τρικάλων και τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειάς του ξεκίνησε το βίντεο που προβλήθηκε προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη στο ξεκίνημα της συναυλίας. Το βίντεο διατρέχει τη σχέση του Δημήτρη Μητροπάνου με το ΚΚΕ και το κίνημα στη χώρα μας.

Η δολοφονία του Στ. Σαράφη


«Εβαλαν το Λαό να χορέψη το χορό του Ζαλόγγου και να πέφτη στο βάραθρο της δυστυχίας. Εβαλαν το νόμο της Ετεροδικίας να σε σφάζη ο ξένος και να σ' αφήνει σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Μ' αυτή την πολιτική τους κατάντησαν το δοξασμένο Εθνος των Ελλήνων, το Εθνος των Αγωνιστών της Αλβανίας, των ηρώων της Εθνικής Αντιστάσεως, έθνος απόρων και ταπεινών φουκαράδων».

Στ. Σαράφης1

Κλιμακωνεται η ιμπεριαλιστικη συγκρουση

 

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν μέρος του Σεβεροντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον «ένα μέρος» του Σεβεροντονέτσκ, της πόλης στην ανατολική Ουκρανία που βομβαρδίζουν και προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ, όπου βρίσκεται η πόλη.

Εφυγε από τη ζωή η Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα


Η συντρόφισσα Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα, έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη σ. Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα


Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη συντρόφισσα Ελένη Βούλγαρη - Γκολέμα, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο ρόλος του «σημαιοφόρου» στα ευρωατλαντικά σχέδια φέρνει μεγάλους κινδύνους


 Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ -και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης- διαρρέει σενάρια ''υβριδικών απειλών'', οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι δήθεν ''εγγυητές'' της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, έχουν αναλάβει τον γνωστό ρόλο του ''Πόντιου Πιλάτου'' με βάση τις στρατηγικές τους επιδιώξεις, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, όπως οι απαράδεκτες δηλώσεις και πρακτικές αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου.

Μιχαήλ Βασίλιεβιτς Ισακόφσκι


 ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ ΙΣΑΚΟΦΣΚΙ (1900 - 1973)

Ο ποιητής του διεθνιστικού αντιπολεμικού ερωτικού τραγουδιού «Κατιούσα»

Εγγυητές

 
Κανονική... πανωλεθρία έχει πάθει η τουρκική επιθετικότητα από την «αποφασιστική στάση» συμμάχων και φίλων της αστικής τάξης ενάντια στον αναθεωρητισμό «απ' όπου κι αν προέρχεται».

Η δίκη του Άντολφ Άιχμαν

*

Πριν από 60 χρόνια, μπροστά στις κάμερες ολόκληρου του κόσμου, άρχιζε,11 Απρίλη 1961,  στην Ιερουσαλήμ η δίκη του ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν, που έδωσε την ευκαιρία σε επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος να μιλήσουν σε όλο τον κόσμο για την εβραϊκή γενοκτονία.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις και το ξεγύμνωμα των ευρωατλαντικών μύθων


Σε τουρκική άσκηση απόβασης (!) το αμερικανικό «USS Arlington», που βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες στην Αλεξανδρούπολη | «Βρείτε τα», λέει η Γερμανία, που καλεί σε «συνεννόηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ»

Περισσότερα ΝΑΤΟικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς περιμένει το Κίεβο

Η Europol προειδοποιεί πως οι εξοπλισμοί που στέλνονται στην Ουκρανία καταλήγουν σε παραστρατιωτικές ομάδες, «εξτρεμιστές» και εγκληματικές οργανώσεις

Χτυπάει καμπάνα από τον Περσικό


Η στρατιωτική επιχείρηση στον Περσικό και η κατάληψη των δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων από την κυβέρνηση του Ιράν χτυπάνε δυνατά την καμπάνα για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η βαθιά εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Σε «συνεννόηση» και «διάλογο» καλεί Ελλάδα και Τουρκία το Βερολίνο


«ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 Ένα ακόμα ράπισμα στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η συμμετοχή μας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΕΕ και η ΝΑΤΟ μπορούν να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αποτελεί η τοποθέτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης

Τα DRG's ως πολυεργαλείο εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία

Το μήνυμα που εμφανίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» θυμίζει με νόημα στους γιατρούς: «Αν δεν συμπληρώσετε τα DRG's, το νοσοκομείο χάνει έσοδα»

 Το παράδειγμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Τα DRG's (Diagnosis Related Groups ή συστήματα διαγνωστικών ομοιογενών ομάδων) είναι συστήματα κατάταξης ασθενών σε κατηγορίες βάσει της διάγνωσης - αιτίας εισαγωγής, των ιατρικών πράξεων που έλαβαν χώρα κατά τη νοσηλεία, τυχόν υποκείμενων χρόνιων νοσημάτων κ.ά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
31/05/1809

Πεθαίνει ο Αυστριακός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Γιόζεφ Χάιντν.

31/05/1819

Γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής Γουόλτ Γουίτμαν.