Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν δράση στο Βιετνάμ

 

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του 1966, ο πόλεμος του Βιετνάμ παίρνει μια δραματικά νέα τροπή. Μέχρι τα τέλη του 1965, το στρατιωτικό δόγμα των Αμερικανών απέκλειε την ανάληψη επιθετικών ενεργειών, εκτός αν ζητούσαν κάτι τέτοιο οι αρχές του Νοτίου Βιετνάμ. Ομως, η ανικανότητα του καθεστώτος του Ν. Βιετνάμ να αντιμετωπίσει τη συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα των ανταρτών οδηγεί τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ στην αλλαγή του «δόγματος».

Ενδυνάμωση του αγώνα για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


ΝΑ   ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ

Εργαζόμενες κι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, καταγγέλλει στο λαό ότι ένα χρόνο μετά την υπογραφή της προηγούμενης Συμφωνίας που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή προχωράει στην αναβάθμιση και την επέκτασή της.

Στίγμα για το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόσκληση στους χρυσαυγίτες από τη διοίκηση και η διαδικασία για τα πεπραγμένα της


Θεσσαλονίκη, 29.01.2021

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη συμμετοχή των εκλεγμένων με την «Ελληνική Αυγή» στη δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΚΜ με θέμα «Απολογισμός 2020 της ΠΚΜ» και τη μετατροπή της σε φιέστα της Διοίκησης.

Ίμια 1996


Συμπληρώνονται φέτος 25 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης στα Ίμια, που ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση των ΗΠΑ και οδήγησε στην επιβολή από την τουρκική πλευρά της πολιτικής των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Εμβόλια και φάρμακα υποτάσσονται στα κέρδη και τους ανταγωνισμούς μεγάλων ομίλων και καπιταλιστικών κρατών


Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία του εμβολιασμού, μέσα σ’ ένα κλίμα εφησυχασμού κι υπέρμετρης αισιοδοξίας, που καλλιεργούσε η κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ εξαρχής είχε πει ότι αυτή η διαδικασία θα είναι μακροχρόνια και δε θα πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για να μην προχωρήσουν η αναγκαία θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τα μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, εργασίας, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κλπ.

«Εξεγέρσου, ω Ελλάδα, εξεγέρσου»

 


Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός στα έργα του Αλ. Πούσκιν

Είναι αναγνωρισμένο, ότι o αρχαιοελληνικός πολιτισμός, οι επιτεύξεις των αρχαίων Ελλήνων προσέφεραν στην ανθρωπότητα ανεκτίμητη συμβολή στην ανάπτυξη της σημερινής κοινωνίας, ενώ η πολιτιστική κληρονομιά τους ανήκει σ' όλη την ανθρωπότητα. Ο Φρ. Ενγκελς γράφει, ότι τη θέση, που κατέχει ο ελληνικός λαός στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας δεν μπορεί να τη διεκδικήσει κανένας άλλος λαός. Κι ο Κ. Μαρξ, σημειώνοντας τη σημασία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τη συμβολή των Ελλήνων, γράφει: «Οι Ελληνες πάντα θα παραμείνουν οι δάσκαλοί μας». Η αρχαία Ελλάδα ύστερα από αιώνες αποτελεί κλασικό πρότυπο. Πράγματι, η κληρονομιά του ανεπανάληπτου αρχαιοελληνικού πολιτισμού προσδιόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού.

Τα κέρδη είναι η αιτία


Οι ...λεονταρισμοί της Κομισιόν στις πολυεθνικές του Φαρμάκου για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων, όπως και οι «σπονδές» στη «δύναμη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», μόνο σαν κακόγουστο αστείο ακούγονται στα αυτιά των εκατομμυρίων εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της ΕΕ.

Σχέδια πολεμικής προπαρασκευής σε βάθος εικοσαετίας


Οσμή από μπαρούτι είχε η πρώτη για το 2021 συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής (ΣΕ) του ΝΑΤΟ (η υψηλότερη στρατιωτική αρχή του ΝΑΤΟ) σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ.

Εστίασαν στις επιχειρήσεις, αποστολές και «λοιπές δραστηριότητες» του ΝΑΤΟ, καθ' οδόν για την τελική διαμόρφωση του «Σχεδίου "Πολεμική Κορωνίδα του ΝΑΤΟ"» («NATO Warfighting Capstone»), το στρατιωτικό εγχειρίδιο για την «προοπτική» συρράξεων την επόμενη 20ετία με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Κατόπιν και των εισηγήσεων χτες, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τον Φλεβάρη και τη Σύνοδο Κορυφής αργότερα μέσα στο χρόνο.

Απαιτούμε την επιστροφή όλων όσων μας έχουν κλέψει.


Συνδέλφισσες- Συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας πολύ καλά την  τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των συνταξιούχων και έχοντας συμμάχους τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και μερίδα των ΜΜΕ, προσπαθεί με ψέματα και μισές αλήθειες, αλλά και διαστρεβλώσεις να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες στους συνταξιούχους, για να χειραγωγεί την δυσφορία και την αγανάκτησή τους, για την απώλεια σχεδόν του 50%  της σύνταξής τους, στα χρόνια της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.

Σχολείο ανοιχτό με όρους ασφάλειας και για την ψυχική υγεία των μαθητών


Στις σοβαρές συνέπειες που έχει το λοκντάουν που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας στην ψυχολογία των μαθητών αναφέρθηκε ο Θανάσης Κοκονάς, αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, σε παρεμβάσεις του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το απόγευμα της Πέμπτης 28/1.

Όσο τα εμβόλια βρίσκονται στα πλοκάμια των εταιρειών θα υπάρχει η αθλιότητα των ανταγωνισμών


 Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και όχι εισήγηση των λοιμωξιολόγων ήταν η απαγόρευση των συναθροίσεων ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη που παρέθεσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» την Πέμπτη το βράδυ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


29/01/1860

Γεννιέται ο Ρώσος συγγραφέας Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ.

29/01/1891

Γεννιέται η Σοβιετική χορεύτρια και δασκάλα του μπαλέτου Ελισαβέτα Γκέρντ.

29/01/1918

Ένοπλη εξέγερση πραγματοποιείται στο Κίεβο, που καταλήγει στις 8/2 με την εγκαθίδρυση της σοβιετικής εξουσίας.