Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Οι αντάρτες μιλάνε ακόμα...*


Τις νύχτες τριγυρνάνε

με τα όπλα τους.

Η Ιστορία δεν τελείωσε ακόμα...

Καλό το ΚΚΕ αλλά...

Καλό το ΚΚΕ αλλά έχει "ξύλινη" γλώσσα "

Διαδικτυακή εκπομπή του ΠΑΜΕ για τα εργατικά ατυχήματα



Διαδικτυακή εκπομπή του ΠΑΜΕ για τα εργατικά ατυχήματα, με αφορμή την 28η Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Συζήτηση με τους:

Ευθύνες

 
«Μα από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;».

Η γνωστή αυτή ατάκα πάει γάντι στην απελπισία των ΣΥΡΙΖΑίων, που με το γνωστό θράσος τους ξεσκόνισαν τα περί του ΚΚΕ που «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» αν λείπουν στον ΣΥΡΙΖΑ ψήφοι για να φτιάξει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ!

Γιγαντοπανό στο Σύνταγμα από σωματεία και συνδικαλιστές δημόσιων νοσοκομείων


Σε παρέμβαση στην πλατεία Συντάγματος, για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Απρίλη σωματεία εργαζομένων και συνδικαλιστών δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό με ΚΚΕ δυνατό

 
«Το ζήσαμε... το ξέρουμε! Σωτήρες δεν υπάρχουν.  Μόνο ο λαός σώζει το λαό με ΚΚΕ δυνατό!». 

Β. Ι. Λένιν «Τα άμεσα καθήκοντα της Σοβιετικής εξουσίας»


Δημοσιεύεται η εργασία του Β. Ι. Λένιν «Τα άμεσα καθήκοντα της Σοβιετικής εξουσίας». Σε αυτή, έγραφε μεταξύ άλλων: «Το πρώτο καθήκον κάθε κόμματος του μέλλοντος είναι να πείσει την πλειοψηφία του λαού για την ορθότητα του προγράμματος και της τακτικής του… Το δεύτερο καθήκον του Κόμματός μας ήταν η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας και η καταστολή της αντίστασης των εκμεταλλευτών… Στην ημερήσια διάταξη μπαίνει τώρα σαν άμεσο καθήκον, που αποτελεί την ιδιομορφία της σημερινής στιγμής, ένα τρίτο καθήκον - το καθήκον να οργανωθεί η διοίκηση της Ρωσίας… Τώρα έγινε. Εμείς, το Κόμμα των μπολσεβίκων, πείσαμε τη Ρωσία. Αποσπάσαμε τη Ρωσία από τους πλούσιους για τους φτωχούς, από τους εκμεταλλευτές για τους εργαζόμενους. Τώρα πρέπει να διοικήσουμε τη Ρωσία....

Ενεργότερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια στο πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης

«Ενα το κρατούμενο» της όποιας επόμενης κυβέρνησης είναι η ενεργότερη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι παραφυάδες τους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, όπως δείχνουν και οι συνεχείς συνεννοήσεις με τους Ευρωατλαντικούς, ενόψει και της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλη.

Θα αλλάξει κάτι αν το ΚΚΕ εκλέξει περισσότερους βουλευτές;

Σε αυτές τις εκλογές, το πραγματικό ζητούμενο είναι να βγει πιο δυνατός ο λαός απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, που με βεβαιότητα θα σχηματιστεί, στο έδαφος των στρατηγικών συγκλίσεων όλων των άλλων κομμάτων. Εγγύηση γι' αυτό είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή.

Οδηγός για «χρήσιμους» ευρωβουλευτές και όχι μόνο...


Πάνε κι έρχονται οι αναλύσεις αυτές τις μέρες
από τα κόμματα του κεφαλαίου και τα αστικά ΜΜΕ για τα «συμπεράσματα» που πρέπει να αντλήσει το αστικό πολιτικό σύστημα μετά και τις καταγγελίες για τον Αλ. Γεωργούλη - οι οποίες επιβάλλεται να διερευνηθούν - σχετικά με την επιλογή και τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών.

Τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς


Το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, μεταξύ αυτών και πολλών εργαζόμενων, οι εκατόμβες νεκρών και σακατεμένων στους χώρους δουλειάς, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, θύματα επαγγελματικών ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες, μυοσκελετικές και ψυχικές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας, θα συνεχιστούν αν οι εργαζόμενοι δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές ανταλλάσσουν για το ποιος αντιγράφει από το πρόγραμμα του άλλου!


Ο Μητσοτάκης ντύθηκε ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αντιγράφει τον πρωθυπουργό. Αυτές ήταν οι αιχμές της κριτικής που αντάλλαξαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ. Πρόκειται για κριτική που δείχνει ότι είναι κοινά στα βασικά τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ως άξονα την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 28/04/1814

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης εξορίζεται στο νησί Έλβα ως «αιχμάλωτος της Ευρώπης».