Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Το «ευρωπαϊκό πλαίσιο» για το χτύπημα των συνδικάτων και της απεργίας


Πλευρές από την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου 
ενάντια στη συνδικαλιστική δράση στα κράτη της ΕΕ

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει και να συγκαλύψει τον αντιδραστικό χαρακτήρα των διατάξεων του «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, όπως και για την
ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα της απεργίας,

Το μάθημα της «Thomas Cook»


Ο ελιγμός «απότομης προσγείωσης» που πραγματοποίησε το καινούργιο ρωσικό αεροπλάνο «Su57» κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων, εντυπωσίασε ακόμα και τους ειδικούς ώστε να την χαρακτηρίσουν ακόμα και καινούργιο τρόπο προσγείωσης των πολεμικών αεροσκαφών. Ωστόσο, σπάνια μια «απότομη προσγείωση» είναι φαινόμενο για πανηγυρισμούς. Συνήθως σχετίζεται με κάποια αστοχία, κάποιο σφάλμα και συχνά είναι προοίμιο ακόμα και συντριβής.

Ολη η χώρα μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση


Με την ανανέωση της «αμυντικής συμφωνίας» στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές τίθενται και με τη βούλα στην υπηρεσία βρώμικων σχεδιασμών

Μιλώντας για τη σημασία της «επένδυσης» που έχουν κάνει οι ΗΠΑ στην Ελλάδα τα τελευταία 70 χρόνια, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, ανέφερε σε συνέντευξή του το 2017 τους «τρεις διαφορετικούς κύκλους» όπου εξελίσσονται σφοδροί ανταγωνισμοί και κρίνονται ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα.

Σήμερα η συνάντηση Φιλίας και Αλληλεγγύης εργαζομένων Ελλάδας - Σερβίας


Φιλικό αγώνα μπάσκετ εργαζομένων Ελλάδας - Σερβίας διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Συνδικαλιστική Οργάνωση SLOGA Σερβίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών φιλίας και αλληλεγγύης των εργαζομένων των Βαλκανίων.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 18.00 στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και θα συμμετάσχουν ομάδες εργαζομένων από τη Θεσσαλονίκη και ομάδα εργαζομένων από την Σερβία.

Απάντηση στο παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στην Θεσσαλονίκη


Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα το παράρτημά της στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία του ΕΚΘ, που έχει καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων παριστάνοντας τους αντιπροσώπους της, ασχολείται με τρεις βασικές δουλειές αυτήν την περίοδο:

-- Να σπέρνει απογοήτευση και μοιρολατρία στους εργαζόμενους, τη λογική του "τίποτα δεν γίνεται", ή, ακόμα χειρότερα, να μεγαλώνουν τα κέρδη των αφεντικών "για να έχουμε και αυτά τα λίγα".

-- Να... περιμένει να δει "τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ", που ήδη έχει φέρει μια σειρά εμβληματικών αντιλαϊκών μέτρων.

Στη μάχη για την επιτυχία της νέας απεργίας στις 2 Οκτώβρη


Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με νέα απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, προχωρούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Με ώθηση από την απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τρίτης, συνδικαλιστικές οργανώσεις παίρνουν αποφάσεις απεργιακής κλιμάκωσης και οργανώνουν την παρέμβασή τους για την επιτυχία της νέας απεργίας.

Πρώτη Διεθνή


Ιδρύεται, 28/9/1864, στο Λονδίνο η Διεθνής Ένωση Εργατών, που αποτέλεσε την Πρώτη Διεθνή.

Η ίδρυση της Διεθνούς Ενωσης Εργατών (1η Διεθνής)

Η Ιστορία αποτελεί την πιο τρανή παρακαταθήκη για την πορεία εξέλιξης της ανθρωπότητας. Μα απ' όλη την Ιστορία ξεχωρίζουν σταθμοί που σφραγίζουν στο πέρασμά της τις κατοπινές εξελίξεις. Ο Μαρξ διατύπωσε την άποψη ότι όλη η Ιστορία των κοινωνιών είναι Ιστορία της ταξικής πάλης.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 28 - 29 Σεπτέμβρη:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Μήνυμα μαχητικής συνέχειας η απεργία στις 2 Οκτώβρη

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Με το ΚΚΕ στον αγώνα για να μπει στο επίκεντρο η προστασία της ζωής του λαού με βάση τις δυνατότητες της εποχής

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ - ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Έξω οι φονιάδες ιμπεριαλιστές και βάσεις του από την Ελλάδα

Η ηρωική εξέγερση του 1941 στη Δράμα


Με την καθοδήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ εκδηλώνεται ένοπλη λαϊκή εξέγερση στη Δράμα, 28/9/1941, που καταλύει -προσωρινά- τις βουλγαρικές κατοχικές αρχές. Η εξέγερση πνίγεται στο αίμα.

Μια σχετικά άγνωστη - ευρύτερα - σελίδα από την αντιφασιστική πάλη του λαού μας και τη συμβολή του ΚΚΕ,  αφορά την εξέγερση του 1941 στη Δράμα.

Γιάννης Σκαρίμπας


Γεννιέται, 28/9/1893, ο λογοτέχνης και ιστορικός Γιάννης Σκαρίμπας, «έφυγε» από τη ζωή στις 21 Γενάρη 1984.

Καυστικός υπονομευτής του κατεστημένου

Στοχαστής μοναδικός και φύση ανήσυχη, που δεν μπόρεσε ποτέ να ανεχθεί τη συμβατικότητα, ο ριζοσπάστης διανοητής και λογοτέχνης Γιάννης Σκαρίμπας, μάς κληρονόμησε ένα πλούσιο και πολύμορφο έργο, που τον κατατάσσει στην πρωτοπορία της ελληνικής λογοτεχνίας.

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα «πεσκέσια» στους φαρμακοβιομήχανους


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 Επιπλέον προνόμια, μέτρα στήριξης και πεσκέσια πολλών εκατομμυρίων στους φαρμακοβιομήχανους έρχεται να δώσει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη.

Αγγίζουν το 1 τρισ. δολάρια οι οικονομικές απώλειες της Κούβας από τον απάνθρωπο αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ


Σε 922,6 δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζονται οι οικονομικές απώλειες που έχει υποστεί η Κούβα, από τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό (εμπάργκο) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο νησί της επανάστασης από το 1963 και ισχύει μέχρι σήμερα. Το δυσθεώρητο αυτό νούμερο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Κουβανός υπουργός εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ, και κάνει τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να αναρωτηθεί,

Υπερώριμο το αίτημα για πλήρη διαχωρισμό κράτους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 Εκκλησίας και ξεπέρασμα των αναχρονισμών στο Ελληνικό Δίκαιο

Στους αναχρονισμούς που υπάρχουν στο Ελληνικό Δίκαιο, όσον αφορά το σημερινό δίκαιο της ιθαγένειας, αλλά και τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Υπόθεση όλων η οργάνωση της νέας απεργίας


Με σημαντικό εφόδιο την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα συνεχίζουν με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη, ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. Αιχμή της πάλης είναι οι διατάξεις που βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, νέα προσκόμματα στην απεργία και προβλέπουν εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις, που τις μετατρέπουν σε «πουκάμισο αδειανό» για τους εργαζόμενους, αν και όποιες υπογραφούν.

Κανείς εφησυχασμός!


Η προχτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, μόνο για εφησυχασμό και «συγκρατημένη αισιοδοξία» δεν προσφέρεται, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν η κυβέρνηση και τα επιτελεία της.

Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Πρόστυχοι καλαμαράδες…


Ξεκινάμε από τα βασικά… «Όταν αυτοί που θέλουν να σε βοηθήσουν είναι υπέρ το δέον πολλοί, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε ν’ αυξήθηκαν ξαφνικά τα φιλάνθρωπα αισθήματα σ’ έναν κόσμο που από υπάρξεώς του στηρίζει την προκοπή του στην απανθρωπιά, είτε οι ελεήμονες να προσπαθούν ελεώντας σε να ελεήσουν τον εαυτό τους, προσδοκώντας ανταλλάγματα εν ευθέτω χρόνο.

Οι διευθυντές των Μy Market με το χαμόγελο των 300€, ξαναχτυπούν!


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα MyMarket,

Σας ενημερώνουμε ότι επιχειρησιακό σας "σωματείο" κάνει εκλογές χθες και σήμερα στο ξενοδοχείο Oscar στο κέντρο της Αθήνας. Ένας μηχανισμός της εργοδοσίας που δεν έχει κάνει ποτέ παρέμβαση για οποιοδήποτε εργατικό ζήτημα, δεν έχει εμφανιστεί σε μια απεργία, σε μια κινητοποίηση, δεν έχει δώσει ποτέ και πουθενά το πιο απλό στίγμα, την πιο απλή συλλογική παρουσία.

Ερώτηση, του ΚΚΕ, στη Βουλή για τον επικίνδυνο χαρακτήρα της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις


Η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο του ''Στρατηγικού Διαλόγου'' με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σε πολυετή ή αορίστου χρόνου ανανέωση της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, την ενίσχυση και την επέκταση της.

Η ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου- ΕΑΜ


Ιδρύεται,27/9/1941, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά την ολοκλήρωση της τριπλής κατοχής από τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα, το ΚΚΕ ύψωσε τη σημαία της αντίστασης.

Είχε προηγηθεί η ίδρυση του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (16 Ιούλη 1941).

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Δ. Κουτσούμπας ο πιο φτωχός πολιτικός αρχηγός της Βουλής


“Ναι αλλά τα Ρόλεξ…”

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για την τριετία 2016-2018 (χρήσεις 2015, 2016 και 2017), που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Προφανώς το πόθεν έσχες δεν είναι ασφαλές κριτήριο για να κρίνουμε πολιτικά κάποιον. Αν ήταν έτσι, ο Ένγκελς θα ήταν ο βολεμένος γιος ενός καπιταλιστή -και οι σημερινοί φιλελέδες θα έλεγαν πως κάνει τον επαναστάτη με τα λεφτά του μπαμπά.

Θα προτιμούσες Ράιχσταγκ, ναζίδι;


Ο Λαγός είναι ένα ναζίδι και είναι ευρωβουλευτής.  Εξελέγη με τη «Χρυσή Αυγή» αλλά αποχώρησε κι έχει φτιάξει τη δική του ναζιστική συμμορία με το όνομα «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», η οποία έχει και ιστοσελίδα. 

Στη ναζιστοσελίδα, λοιπόν, διαβάζουμε ότι ο ευρωβουλευτής Λαγός ζήτησε με ερώτηση του να αλλάξει όνομα κεντρικού δρόμου των Βρυξελλών και να πάψει να λέγεται Στάλινγκραντ

Έβο Μοράλες: Η ρίζα του προβλήματος είναι ο καπιταλισμός


Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, από το βήμα της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που πλήττουν τον πλανήτη όπως μεταξύ άλλων «ανισότητα, πείνα, φτώχεια, κρίση μετανάστευσης, ανεργία», λέγοντας ότι έχουν τις ρίζες τους στο καπιταλιστικό σύστημα, που ευνοεί την άνιση κατανομή του πλούτου και την συσσώρευση πλούτου και αγαθών σε λίγους ανθρώπους.

ΚΝΕ: Δελτίο Τύπου για το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”


Δελτίο Τύπου
    Η πραγματοποίηση των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ για 10η συνεχόμενη χρονιά στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον αποτελεί μία ακόμα συμβολή της ΚΝΕ στον αγώνα για Πάρκο ανοιχτό στο λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα, μία ακόμα συμβολή στην ανάδειξη των αιτημάτων ενάντια στην εγκατάλειψή του και την έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης. 
Το Πάρκο Τρίτση παραδόθηκε ακόμα πιο καθαρό από όσο πριν για το λαό των δυτικών προαστίων της Αθήνας. 

Δεν διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ


Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός για τους πολύ μεγάλους κινδύνους στην περιοχή, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Κontra». Πρόσθεσε πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν διασφαλίζονται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σχολίασε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ μέσω και της ανανέωσης της συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ανέφερε

ΕΔΥΕΘ: Συλλαλητήριο στις 8 Οκτώβρη


Σωματεία και φορείς συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις

Συλλαλητήριο στις 8 Οκτώβρη με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε χτες

Η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και η διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία και την επίσκεψη Πομπέο, την Τρίτη 8 Οκτώβρη,

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά…

Ο Παναγόπουλος συγκρίνει το ΠΑΜΕ με βιαστές και απαγωγείς!

Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερος κατήφορος για μια εργατική συνομοσπονδία, που είδε να γίνεται μια πανελλαδική απεργία, χωρίς αυτή να κουνήσει ούτε δαχτυλάκι για την επιτυχία της, και να βάζει μάλιστα κι επιπλέον εμπόδια με τη στάση της;

Ναι, μπορεί να υπάρξει. Το έκανε ο Παναγόπουλος, καταφέρνοντας να τρυπήσει τον πάτο του βαρελιού, σε συνέντευξη που έδωσε στο News 247, η οποία είναι κατά το ήμισυ αφιερωμένη στο ΠΑΜΕ και το μένος του εργατοπατέρα για τους κομμουνιστές και τη δράση τους.

Ούτε γη, ούτε νερό!


Ολο και πιο εφιαλτικά είναι όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις με τις ΗΠΑ. Οσο πλησιάζει η μέρα για να πέσουν και τυπικά οι υπογραφές - γιατί πίσω από τις κλειστές πόρτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Συμφωνία έχει ήδη «κλειδώσει» - όλο και πιο ανατριχιαστικές πλευρές έρχονται στο φως.

Η Συμφωνία της Καζέρτας


Ολοκληρώνεται, 26/9/1944, στην Καζέρτα της Ιταλίας σύσκεψη του Στρατηγείου των Συμμαχικών Δυνάμεων της Μεσογείου, της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας, της ελληνικής κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ. Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας της Καζέρτα είναι τα εξής:

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

«Ανάπτυξη» για ποιους είπατε;


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αποκαλύπτει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.031 λειτουργικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η δε ΟΛΜΕ κατέγραψε ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει καλυφθεί μόλις το 40% των κενών σε καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από την πτώχευση της «Thomas Cook»


Ο τουριστικός κολοσσός "Thomas Cook" κήρυξε πτώχευση σήμερα τα ξημερώματα. Η περιοχή μας επηρεάζεται άμεσα καθώς ο εν λόγω όμιλος έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο "Sunwing" και ενοικιασμένο το "Miramare".

 Επίσης έχει πολλές αποκλειστικές συνεργασίες με μεγάλες μονάδες καθώς και μονάδες που λειτουργούν με τη μορφή του Franchise.

Γνωρίζουμε καλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι.

Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, στην Χαλκιδική

Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Χαλκιδικής

Την ώρα που πανελλαδικά μια σειρά σωματεία, ΕΚ και Ομοσπονδίες διαδήλωναν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ συνεχίζει τη νόθευση των διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, θέλοντας να μετατρέψει τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε παραμάγαζα των εργοδοτών.

Πιο συγκεκριμένα:

Κάλεσμα για νέα απεργιακή απάντηση στις 2 Οκτώβρη


Η χτεσινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.   SPOT

Το παραμύθι Γκρέτα Τούνμπεργκ


Άρτος, θεάματα και κατασκευάσματα…  

Ότι η κλιματική αλλαγή και τα αίτιά της θα αποτελούσαν αντικείμενο ισχυρών αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, αλλά και χρυσή ευκαιρία για να στηθούν καριέρες δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη. Μία από τις “σταρ” του “κλιματικού ακτιβισμού” είναι και η 16χρονη Σουηδέζα

Άθλια προώθηση της «θεωρίας των δύο άκρων» από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στην έμμεση προώθηση της άθλιας και ανιστόρητης εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό επιδίδεται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με άρθρο που αναδημοσιεύει σήμερα (24 Σεπτέμβρη) στην στήλη «Ιδέες & Απόψεις».

«Μαζοχίστρια… Ηδονίζεσαι που σε κτυπώ… Έτσι μ’ αρέσεις… Έτσι μ’ αρέσεις…»


Το 1975 ξεκίνησε στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη 37 στρατιωτικών – βασανιστών της Χούντας. Ανάμεσά τους το ανθρωπόμορφο κτήνος που φέρει το όνομα Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, που πέθανε σαν σήμερα αμετανόητος μέχρι το τέλος για τα ειδεχθή εγκλήματά του.

Ανακοίνωση για το θάνατο του 5χρονου παιδιού στη Μόρια


Η σημερινή τραγωδία με το 5χρονο παιδί στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά, είναι οι πραγματικές αιτίες της σημερινής τραγωδίας.

''Odeon Μακεδονία': Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας


Οι εργαζόμενοι του ''Odeon Μακεδονία'', με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), δίνουμε δυναμικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας (3 μηνών), μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και χρόνια κοροϊδία από την εργοδοσία.

Τα συνδικάτα δεν είναι Facebook να πατάς like και dislike


-Παναγόπουλε, εργατοπατέρα-ααα…

Έτσι ξεκίνησε την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Και συνέχισε λέγοντας για αυτόν και την παρέα του (Καραγεωργόπουλος, Κουτσούκης και άλλοι) πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βάλουν εμπόδια στα σωματεία, αλλά δεν τους πέρασε. Σήμερα είχε πανελλαδική απεργία.

Κυκλοφορεί το πρώτο νόμιμο φύλλο του Ριζοσπάστη.


Κυκλοφορεί, 25/9/1974, το πρώτο νόμιμο φύλλο του Ριζοσπάστη.

Σημαία της εργατικής τάξης - Απελευθερωτικό λάβαρο του λαού«Αλίμονό σου την πρώτη μέρα σαν περάσεις το σιδερένιο κιγκλίδωμα και μπεις στην αχτίνα. Σε τριγυρνάνε όλοι οι σύντροφοι, σου προσφέρουν σκαμνί και εσύ αρχίζεις να κάνεις το "Ριζοσπάστη". Ξέρετε πώς κάνουν το "Ρίζο"; Να, αρχίζεις και λες από τη μέρα που θα σου ορίσουν - απ' τη μέρα που ήρθεν άλλος πριν από σένα - όλα τα τρέχοντα ζητήματα, τη θέση του "Ρίζου", το ενιαίο μέτωπο κτλ. Κι όσο μιλάει ο καινούργιος, εκατό άνθρωποι

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργούμε

Μαζική απεργιακή απάντηση


Η σημερινή απεργία είναι μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα Συνδικάτα μας και την απεργία.

Απεργια: Mαζική συγκέντρωση και πορεία


Mαζική και μαχητική πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας» και «Κάτω τα χέρια από την απεργία - Δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία» τα συνθήματα που δονούν τους δρόμους της πόλης.

ΑπεργίαΣκίτσα  του Π. Ζάχαρη με θέμα την Απεργία 

 

Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Την αλληλεγγύη του, στους Έλληνες εργαζόμενους, εκφράζει η ΠΣΟ.


Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα προχωρούν σε απεργία, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα, βάρβαρη επίθεση από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία χτυπά άμεσα το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία.

Η Ελληνική κυβέρνηση, για να πετύχει μεγάλη ανάπτυξη και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο,

Οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ


Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, για να βάλουμε εμπόδια στην πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών που επιχειρεί η ΝΔ, θέλοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και να ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

«Δεν αφήσανε ένα σκουπιδάκι»Πιο καθαρό παραδόθηκε το Πάρκο Τρίτση από την ΚΝΕ

Μετά από τρεις μέρες και την ολοκλήρωση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, η ΚΝΕ παρέδωσε στο λαό της Δυτικής Αθήνας το πάρκο Τρίτση, πιο καθαρό απ’ ό,τι το παρέλαβε. Περνώντας από τους δεκάδες χώρους, τις αλάνες και τα μονοπάτια του αχανούς πάρκου που για

Τιμή και δόξα


Αυτή η φωτογραφία πρέπει να κάνει το γύρο του διαδικτύου..Αυτές είναι οι κομμουνίστριες κουβαλάνε στην πλάτη τους την ιστορική τους πορεία στο κομμουνιστικό κίνημα..διδάσκόντας ταπεινότητα, ήθος και αξιοπρεπεια...

Βράδυ Σαββάτου, χιλιάδες κόσμου στο Φεστιβάλ. Αποφάσισα να περπατήσω για να δω τις εικόνες, τον κόσμο. Από μακρυά βλέπω μια γνωστή μου μορφή. Ασπρομαλλούσα, με την μαγκούρα της περπατά ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου.

Δηλώσεις ταξικών συνδικαλιστών για την Απεργία


Το καθήκον των εργαζομένων είναι να διαδηλώσουν και να απεργήσουν

 Οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία, τόνισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτέμβρη στην ΕΡΤ1, τονίζοντας ότι είναι καθήκον τους να διαδηλώσουν βροντερά.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να δώσουν το «παρών» κόντρα και στην κυβέρνηση, αλλά και στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ που προσπάθησε με πολλούς τρόπους να τελειώνει με το θέμα της απεργίας.

Τροφοσυλλέκτες στις τεχνολογικά ανεπτυγμένες ζούγκλες της καπιταλιστικής περιόδου.

Συλλογή τροφής, τα σπήλαια και ο μαζικός αγώνας.

Προσοσιαλιστική, Μετασοσιαλιστική περίοδος και τέλος/έναρξη των κοινωνικών παγετώνων.

Κεφάλαιο Πρώτο - Εισαγωγή - Η απόκτηση της τροφής!
Πόσοι από εσάς έχετε απολέσει την συνήθεια να τρώτε αυτό που πραγματικά θέλετε;

Συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής στην Αθήνα


ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Στις 21 Σεπτέμβρη 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, η συνεδρίαση της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση - Βήμα Διαλόγου» (ΔΚΕ).

Προσηλωμένη στο χρεοκοπημένο σχέδιο υπονόμευσης της απεργίας...


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Μπορεί το ξεδιάντροπο σχέδιό τους για την υπονόμευση της αυριανής απεργίας να έπεσε στο κενό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ και οι άνθρωποί της παράτησαν τις άθλιες προσπάθειές τους...

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Σούδας ως πολεμικού ορμητηρίου


ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

Οι συμφωνίες των ελληνικών κυβερνήσεων με τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και η ελληνική εμπλοκή στα βρώμικα σχέδιά τους μετατρέπουν ολοένα και περισσότερο το λαό σε μαγνήτη μεγάλων κινδύνων

Το τι μεθοδεύουν οι Αμερικανοί, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, μέσα από την αναθεώρηση της διμερούς «Αμυντικής Συμφωνίας», φαίνεται ανάγλυφα από όσα σχεδιάζουν για επέκταση των εγκαταστάσεών τους στη Σούδα, όπως τα αποκαλύπτει σήμερα αναλυτικά ο «Ριζοσπάστης».

Πάμπλο Νερούντα


Πέθανε, 23/9/1973, ο χιλιανός νομπελίστας ποιητής και διπλωμάτης, Πάμπλο Νερούντα

«Κάποιος μ' ακούει και δεν το ξέρουν,
όμως εκείνοι, που γι' αυτούς τραγουδάω και που
το ξέρουν
συνεχίζουν να γεννιούνται και να γεμίζουν τον κόσμο».