Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Τζόνι, πάρε το όπλο σου


Ένα στοιχείο που εμφανίζεται συχνά σε έναν πόλεμο είναι τα τραγούδια που γράφονται για να εξυμνήσουν τη δόξα των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης, να εμψυχώσουν τον πληθυσμό, να δώσουν υπόσταση στην αναγκαιότητα των δεινών της κοινωνικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί ή που πρόκειται να υπάρξει και να αυξήσουν τον αριθμό των πρόθυμων να καταταγούν, για τις ανάγκες του πολέμου – της κρεατομηχανής που βρίσκεται σε λειτουργία.

"ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ, η μάχη της πείνας των πολιτικών εξορίστων στα 1941"


 «Άμα ζήσεις να γράψεις δυο λέξεις για τον Άη Στράτη…»



Προχωράμε με καλπασμό στο κέντρο της κόλασης. Οι στρόβιλοί της μας παρασέρνουν με γληγοράδα και απειλούν να μας καταπιούν όλους μαζί. Περάσαμε το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη και μπαίνουμε στο τρίτο. Ο Μπάμπης βρίσκεται στα στερνά του. Πεθαίνει ήρεμα, ήσυχα, χωρίς φασαρίες και νεύρα, πεθαίνει ηρωικά, ακριβώς όπως και έζησε.

Ήταν μια όμορφη μέρα. Μια αχτίδα περνώντας απ’ το φεγγίτη της πόρτας έπαιξε με τις σκόνες του θαλάμου. Ο Μπάμπης την είδε.

― Είναι καλός καιρός όξω, μου είπε. Θα ’θελα να μου κάνεις μια χάρη. Θα ’ναι η τελευταία.

Πολεμιστές του τίποτα: Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και η μοίρα των στρατιωτών του φασισμού


Οι απολογίες των 18 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο, ήταν αποκαλυπτικές όχι μόνο για την κατάδειξη της κενότητας των υπερασπιστικών τους ισχυρισμών, αλλά και για τη μοίρα που επιφυλάσσει ο φασισμός σε όσους επιλέγουν να γίνουν στρατιώτες του.

Η στρατολόγηση των μελών της “Ασφάλειας” της Νίκαιας έγινε με δόλωμα τη γοητεία της ισχύος και την πειθώ της ανάγκης.

Τα «πολύ ναζιστικά» δεν του αρέσουν αλλά θέλει τους πρόσφυγες «στα ξερονήσια»


 Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, δηλαδή αυτός που έχει… εξομολογηθεί ότι «τα πολύ ναζιστικά» τον βρίσκουν αντίθετο, έδωσε μια συνέντευξη σήμερα στον ΑΝΤ1 και πρότεινε, χωρίς κανένα πρόβλημα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να μεταφερθούν στα ξερονήσια.  «Θα διαφυλάξω την κοινωνική ασφάλεια. Να ξέρει ο Πακιστανός και ο Αφγανός ότι όταν έρχονται εδώ δεν θα καλοπερνάνε και θα παίρνουν επιδόματα» είπε, μεταξύ άλλων.

70 Χρόνια μετά!!!


 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Έχυσαν πάλι αυτές τις ημέρες το δηλητήριο τους οι πένες της διαστρέβλωσης και της συκοφάντησης για να σπιλώσουν την ένοπλη λαϊκή πάλη ενάντια σε κατακτητές και καταπιεστές. 70 χρόνια μετά οι αστοί και οι μηχανισμοί τους δεν σταματούν να λοιδορούν την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα μας (46 – 49) σε μια περίοδος που οξύνθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις και η

Μοιρασμένοι ρόλοι


«Θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο»... Η δέσμευση αυτή του Κυρ. Μητσοτάκη κατά τις συναντήσεις του με τους «κοινωνικούς εταίρους», δηλαδή τους βιομηχάνους, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλεμπόρους και τη διορισμένη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, μόνο ως απειλή ακούγεται στα αυτιά της εργατικής τάξης και του λαού.

Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε κερδίζει τις εκλογές


Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Σαλβαδόρ Αλιέντε συγκεντρώνει το 36,63% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Χιλής, 4/9/1970, και με την υποστήριξη του υποψηφίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ραντομίρο Τόμιτς (που ήρθε τρίτος με 28,09%) στο Κογκρέσο αναδεικνύεται σε Πρόεδρο της Χιλής.