Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Η δολοφονία Γρηγορόπουλου


Σαν σήμερα, στις 6 Δεκέμβρη του 2008, έπεφτε νεκρός, γύρω στις 9 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα, που μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλη Σαραλιώτη έκαναν περιπολία στην περιοχή. Ο θάνατος του Αλ. Γρηγορόπουλου ήταν ακαριαίος, καθώς η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά.

«Ο μαουτσετουνγκισμός αποτελεί αντιθεωρία στο μαρξισμό-λενινισμό, οι κουκουέδες δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση μαζί του…»


Δύο από τα πιο κοσμοϊστορικά γεγονότα που όχι απλώς σημάδεψαν αλλά καθόρισαν την μετέπειτα πορεία του παγκόσμιου εργατικού και επαναστατικού κινήματος υπήρξαν το 20
ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ) το 1956 και το «Γράμμα με τα 25 σημεία» που απέστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) και ο Μάο Τσετούγκ στο ΚΚΣΕ εκφράζοντας την διαφωνία τους ως προς την «ρεβιζιονιστική στροφή» της ΕΣΣΔ και κάνοντας έκκληση για πρώτη φορά για τη δημιουργία ξεχωριστών κομμάτων. 

Τιμάμε την μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

 
Τιμάμε την μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου. 13 χρόνια από την Δολοφονία του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνέχιση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού που προετοιμάζουν και συνοδεύουν την επίθεση ενάντια στην ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Η εργατική - λαϊκή πάλη να αχρηστεύσει τους αντεργατικούς νόμους


«Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, ούτε για νέες αυταπάτες. Κανένα αντεργατικό μέτρο, κανένας αντεργατικός νόμος από αυτούς που διαμορφώνουν τη σημερινή γαλέρα δεν θα καταργηθεί, αν δεν νιώσουν οι εκμεταλλευτές και οι κυβερνήσεις τους την καυτή ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αν αυτούς τους νόμους δεν τους αχρηστεύσει η ίδια η εργατική - λαϊκή πάλη»,
σημείωσε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες Κυριακή 6/12 σε εκδήλωση της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο ΕΚΘ, με θέμα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής». 

Aνοιχτή επιστολή προς Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών


Η ΕΕΣ ήταν μέλος της ΠΟΘΑ, έως τις αρχές του 1990 τότε πήρε απόφαση να αποχωρήσει από αυτή και  να αλλάξει το καταστατικό της σε  επαγγελματική ένωση - επαγγελματικό καλλιτεχνικό φορέα, των σκηνοθετών Θεάτρου - Κινηματογράφου - Ραδιοτηλεόρασης – Πολυμέσων (άρθρο 1 παρ. 1 του Καταστατικού) και  να στηρίξει τους ανεξάρτητους  σκηνοθέτες- παραγωγούς.

Το στρατιωτικό ζήτημα και η σημασία του


Ο ΕΛΑΣ, εμπειροπόλεμος και ετοιμοπόλεμος όπως ήταν, αποτελούσε τον σοβαρότερο ανασταλτικό παράγοντα στα σχέδια των Αγγλων και της ντόπιας ολιγαρχίας.Το κύριο πρόβλημα των Αγγλων, της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας και των πολιτικών εκπροσώπων της ήταν η διασφάλιση των συμφερόντων τους στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Οι σύγχρονες ανάγκες για ολόπλευρη μόρφωση δεν απαντιούνται από παλιές και αποτυχημένες παιδαγωγικές συνταγές

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που ανακοίνωσε το υπουργείο «Παιδείας»

1. Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών, που ανακοίνωσε το υπουργείο «Παιδείας», με βάση τα οποία θα γραφτούν τα νέα σχολικά βιβλία και δίνουν τις βασικές κατευθύνσεις της διδασκαλίας στα σχολεία, παρ' όλες τις κούφιες διακηρύξεις και τις όμορφες λέξεις, δεν είναι ούτε πραγματικά καινοτόμα, ούτε έχουν σκοπό να μορφώσουν τα παιδιά του ελληνικού λαού με τα «σύγχρονα γράμματα της εποχής μας».

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή» με επιτραπέζιο ημερολόγιο για το 2022!


 Από το Σάββατο 4 Δεκέμβρη κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Δεκέμβρη. Μαζί με το νέο τεύχος, οι αναγνώστες του «Οδηγητή» θα πάρουν και επιτραπέζιο ημερολόγιο για το 2022, με θέμα τα 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Στο ημερολόγιο, μέσα από πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, αναδεικνύονται πλευρές του χαρακτήρα και της δράσης αυτού του δολοφονικού ιμπεριαλιστικού οργανισμού, αλλά και οι συνέπειες που έχει η συμμετοχή σε αυτόν. Το συγκεκριμένο τεύχος διακινείται στην τιμή των 2,5 ευρώ.

Ξαναθέτει το «ολοκληρωμένο πακέτο» διεκδικήσεων της στον ΟΗΕ η Αγκυρα


Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Άγκυρα θέτει το σύνολο των διεκδικήσεών της στο τραπέζι του ελληνοτουρκικού διαλόγου που στήνουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ με ζητούμενο τις απαραίτητες «διευθετήσεις», ώστε να «τρέξουν» τα σχέδια του κεφαλαίου και να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟική συνοχή στην περιοχή.

Η Κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Kυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» προς τους εργαζόμενους και το λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της,ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό..

Δυνατά σωματεία, Συνέδριο εργατών


Εκλογές εν κρυπτ
ώ οργανώνουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, περιδιαβαίνοντας την Εύβοια επιδιώκοντας να ψηφίσουν και οι πέτρες ώστε να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στο επερχόμενο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ζητώντας ακόμη και τη συνδρομή της αστυνομίας στο "έργο" τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/12/1778

Γεννιέται ο Γάλλος χημικός και φυσικός Ζόζεφ Λουί Γκέι - Λουσάκ.

06/12/1797

Ο Ρήγας Φεραίος συλλαμβάνεται στην Τεργέστη από την αυστριακή αστυνομία. Στη συνέχεια θα παραδοθεί μαζί με άλλους συντρόφους του - οπαδούς της επανάστασης στις οθωμανικές αρχές, όπου θα βρουν τραγικό θάνατο. 

Συλλαμβάνεται ο Ρήγας Φεραίος