Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Δεν είναι μοιραίο!


Δεν είναι μοιραίο για τον λαό μας, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, κάθε χρόνο να χάνουν πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου, δάση, φυσικό πλούτο και σπίτια. Ο σχεδιασμός και τα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Αφορούν την ανθρώπινη ζωή, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τις λαϊκές ανάγκες.

Έρχεται χειμώνας πνιγόμαστε, έρχεται καλοκαίρι καιγόμαστε!


Επιτέλους πάρτε μέτρα για να μην ακολουθήσουν χειρότερα από αυτά που έχουμε ζήσει ήδη!

Είμαι μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου στο σχολείο της Λίμνης Εύβοιας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας οι οικογένειές μας επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Τώρα μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν που πήγαν να πάρουν μια ανάσα, με την πυρκαγιά αποτελειώθηκαν.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας


Καλούμε όλα τα σωματεία την περιοχής, όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας, να δείξουν την αλληλεγγύη τους, που αποτελεί το σημαντικότερο και σπουδαιότερο μας όπλο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληγείσες περιοχές είναι πάρα πολλές και ότι οι πυροπαθείς είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απευθύνουμε κάλεσμα για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.).

Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπολόγιστη καταστροφή στην Εύβοια


Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπολόγιστη καταστροφή σε όλες τις περιοχές, που πλήττονται από τις πυρκαγιές. 

Ειδικά στην Εύβοια ο κόσμος έχει αφεθεί αβοήθητος να παλεύει μόνος, τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι ανεπαρκέστατα και γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού, όταν για άλλες ήσσονος σημασίας πυρκαγιές, όπως παραδείγματος χάριν στο Σούνιο, κινητοποιούνται πολλαπλάσιες δυνάμεις. 

Αντώνης Αμπατιέλος


Η δράση του “απλώθηκε” στα μήκη και τα πλάτη όλης της Γης, σε “πέλαγα και σε στεριές” – σαν ένας θρυλικός μύθος!

 Στις 7 Αυγούστου 1995 έφυγε από τη ζωή ο κομμουνιστής Αντώνης Αμπατιέλος. Στα 80 χρόνια μιας ζωής γεμάτης από δράση, αγώνες και θυσίες σε θάλασσες και στεριά για τα δικαιώματα της τάξης του, της Εργατικής Τάξης, των ναυτεργατών συναδέλφων του, για τα ιδανικά και τα οράματα του ΚΚΕ. Σ’ αυτούς του αγώνες, με “μετερίζι” το καράβι, ο Αντώνης Αμπατιέλος αναδείχτηκε άξιος ηγέτης της τάξης του, του ναυτεργατικού κινήματος, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε σ’ όλη του τη ζωή, σε προσωπικότητα του παγκόσμιου αντιφασιστικού κινήματος, καθώς αναδείχτηκε σε ηγετικό στέλεχος της θρυλικής ΟΕΝΟ, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων.

Κατά συρροή έγκλημα, με γνωστούς αυτουργούς και αιτία


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Προκλητική και απαράδεκτη η προσπάθεια όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων να κρυφτούν πίσω από τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», την κλιματική αλλαγή και την ατομική ευθύνη

Οι μεγάλες φωτιές των προηγούμενων ημερών με τις τεράστιες καταστροφές, και ιδιαίτερα η φωτιά στην Αττική, που εκδηλώθηκε και αναπτύχθηκε μέσα σε οικιστικό ιστό, μαζί με όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που ήρθαν στο φως, επιβεβαίωσαν ότι αυτουργός του «κατά συρροή εγκλήματος» σε βάρος του περιβάλλοντος, της περιουσίας και της ζωής του λαού είναι η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της γης, με κυρίαρχο στοιχείο την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Πανέτοιμοι...


Σε σύσκεψη για τη νέα αντιπυρική περίοδο, στις 24 Μάη, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι «έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε επίπεδο κεντρικού κρατικού μηχανισμού και σε επίπεδο Πυροσβεστικής και πιστεύω ότι η συνεργασία μας και φέτος θα είναι άψογη, έτσι ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο - τουλάχιστον στην Αττική - τον αντίκτυπο οποιασδήποτε πυρκαγιάς μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστούμε».

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση λέει... «κάνουμε το καλύτερο»


 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

Την ώρα που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο έλεος της καταστροφής, συνέπεια της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων με την παντελή ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί.

Όλοι οι κομμουνιστές στη μάχη!


Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική
. Σε όλους όσοι έχασαν ή κινδύνεψαν τα σπίτια τους, οι περιουσίες τους, σε όσους τραυματίστηκαν. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πυροσβέστες που με ανεπαρκή ως και απαρχαιωμένα μέσα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις συνθήκες.

Συγκέντρωση για το πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι


Συγκέντρωση ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές πραγματοποίησε απόψε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), 76 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Παράλληλα εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους και η στήριξη στο αίτημα για άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων. Αλλά και η αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας και την επανάστασή του.

Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»:

Ξανά ο λαός θύμα των καταστροφικών πυρκαγιών 

  • Γνωστοί και οι υπεύθυνοι και η αιτία»! Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/08/1819

Ο Σιμόν Μπολιβάρ νικά τους Ισπανούς στη μάχη του Μπογιακά, πετυχαίνοντας την ανεξαρτησία της Κολομβίας. 

Ο Σιμόν Μπολιβάρ πετυχαίνει την ανεξαρτησία της Κολομβίας