Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ


 Στις 12 Μαρτίου 1881 γεννιέται στη Θεσσαλονίκη ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ*. Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός, αναμορφωτής του τουρκικού κράτους που διαδέχτηκε τη διαλυθείσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φοίτησε ως το 1904 στη Στρατιωτική Σχολή της Κωνσταντινούπολης. Πήρε μέρος στην επανάσταση των Νεότουρκων που κατέληξε στη φυλάκιση του Αβδούλ Χαμίτ το 1909.

Ενα διαφορετικό μάθημα Ιστορίας στη Γυάρο


Το Podcast της ΚΝΕ επιστρέφει με ένα διαφορετικό μάθημα Ιστορίας.

Ακολουθεί την εκδρομή - προσκύνημα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στη Γυάρο και δίνει τον λόγο στον σύντροφο Δημήτρη Γόντικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για μια ξεχωριστή «ξενάγηση».

Παρουσίαση των θέσεων για την Πολιτική Προστασία

Παρουσίαση από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Οι εξελίξεις εκθέτουν τους πολύχρωμους θιασώτες του καπιταλιστικού μονόδρομου

 

Η νέα κλιμάκωση στις επιθετικές επιδιώξεις της διοίκησης της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους πολύχρωμους "θιασιώτες" του καπιταλιστικού μονόδρομου. Λίγους μόλις μήνες μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για "πολλές και καλές θέσεις εργασίας", για τα προσδοκώμενα "οφέλη της τοπικής κοινωνίας", οι εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι έρχονται αντιμέτωποι με νέα επίθεση που προμηνύει απολύσεις και χτύπημα στα κατακτημένα δικαιώματά τους.

Οταν αντιστρέφεται η πραγματικότητα...


Σχετικά με την ταινία «Καλάβρυτα 1943»

«Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί», γράφει ο Γιώργος Σεφέρης. Κι αυτό θα έπρεπε το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που αποφάσισαν να γυρίσουν ταινία γύρω από τη σφαγή των Καλαβρύτων. Γιατί ναι, η ταινία μπορεί να είναι μυθοπλασία, βασίζεται όμως σε αληθινά γεγονότα. Και μάλιστα υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που ζουν και καταμαρτυρούν τα αντίθετα...

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ λυμαίνονται διάφορες ΜΚΟ στην Ελλάδα στο όνομα των προσφύγων*

 
«Πάρτι» ξεκοκαλίσματος ευρωενωσιακών κονδυλίων, από το υστέρημα δηλαδή του λαού, που στα χαρτιά προορίζονται για τους πρόσφυγές έχουν στήσει διάφορες ΜΚΟ στην Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τις ταΐζουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Προτεραιότητες


Την ώρα που «βράζει» ο κορονοϊός, άλλο ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα ανέδειξε η χτεσινή περιοδεία του ΚΚΕ στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιεί το Κόμμα, προβάλλοντας την πρότασή του για την Υγεία. 

10/11/1936 Ο Ζαχαριάδης απειλείται με θάνατο - Δολοφονία αγωνιστή

Τα όργανα της φασιστικής διχτατορίας ενεργώντας πάνω σε προδιαγεγραμένο σχέδιο που αποβλέπει στη με κάθε τρόπο εξόντωση του σ. Ζαχαριάδη, εξακολουθούν να τον κρατούνε σε απομόνωση και δεμένο στα κρατητήρια της ασφάλειας του Πειραιά. Το μαρτύριο αυτό που συνεχίζεται επί 2 μήνες τώρα είχε σαν αποτέλεσμα να κλονίσει σοβαρά την υγεία του σ. Ζαχαριάδη.

Η δύναμη της αλληλεγγύης


«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, μας αφορά όλους». Με μηνύματα όπως αυτό, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του λαϊκού κινήματος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε εργαζόμενους άλλων κλάδων και χώρων δουλειάς, που δίνουν μεγάλες μάχες το τελευταίο διάστημα.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα! Όλοι στην πορεία στις 17 Νοέμβρη


Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν… Η καταστολή και ο αυταρχισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση πέρσι ενάντια στον εορτασμό του Πολυτεχνείου αποδεικνύουν πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό, θα ακουστεί από χιλιάδες φοιτητές έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία!

Στους καταπέλτες των πλοίων για Συμβάσεις και αυξήσεις μισθών


Στους καταπέλτες βρίσκονται από τα ξημερώματα οι ναυτεργάτες για να δώσουν τη μάχη της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, με προοπτική κλιμάκωσης

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που δίνουν ηρωική μάχη για το δικαίωμα τους στην δουλειά και δεν διαπραγματεύονται την απόλυση τους. Τους στηρίζουμε για να μένουν όρθιοι και για να συνεχίσουν την άνιση μάχη με την κυβέρνηση και με μηχανισμούς των κεφαλαιοκρατών που θέλουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, το σακάτεμα κάθε εργατικού δικαιώματος.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Στέφανου Βελδεμίρη


Εκδήλωση τιμής και μνήμης 60 χρόνια από τη δολοφονία του νεολαίου κομμουνιστή, στελέχους της ΕΔΑ, Στέφανου Βελδεμίρη πραγματοποίησε την Δευτέρα η ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και το ΤΣ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Συκεών.

Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση


Συνεχίζουν τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον πολύμορφο αγώνα τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, παρά τις πιέσεις, τις απειλές και τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


10/11/1483

Γεννιέται ο Γερμανός κληρικός και θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος, εισηγητής του χριστιανικού δόγματος του Προτεσταντισμού.