Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

«Απίστευτες στιγμές αδελφοσύνης» κατά την παράδοση της υλικής βοήθειας από το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα


«Απίστευτες στιγμές αδελφοσύνης. Συνθήματα στα Ελληνικά και στα Τούρκικα δονούν τα φορτηγά της αλληλεγγύης. Ζήτω η φιλία των λαών!!!»,
σημειώνει σε tweet του το ΠΑΜΕ, για τα όσα εξελίχθηκαν κατά την παράδοση στα τουρκικά συνδικάτα της μεγάλης υλικής βοήθειας που συγκέντρωσαν στην Ελλάδα συνδικάτα και φορείς, για να στηρίξουν τον γειτονικό λαό.

Η κα Ακρίτα έμαθε να… μετρά

 
Ενθουσιασμένη η Έλενα Ακρίτα από την προσφάτως αποκτηθείσα δεξιότητα. Έμαθε να μετρά! Το θαυμαστό επίτευγμά της αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα παγκόσμιας εμβέλειας. Ο άνθρωπος μπορεί να κατακτά τη γνώση ακόμη και στη δύση της έβδομης δεκαετίας του.

Το κρεσέντο ευρωατλαντικής προπαγάνδας... πήγε «κουβά»


ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Με το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, τα αστικά επιτελεία, έβαλαν μπροστά την προπαγανδιστική μηχανή με στόχο να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Στην προσπάθεια αυτή επιστρατεύτηκαν κάθε είδους μύθοι, που αποδείχτηκε ότι έχουν πολύ κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την εκπαίδευση Ουκρανών κομάντο


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει τις 3+1 τοποθεσίες που «έπεσαν» στο τραπέζι των ευρωατλαντικών σχεδιασμών. Στη «συζήτηση» πάντα και η αποστολή αντιαεροπορικών

Αλλο ένα βήμα στην εμπλοκή στον πόλεμο κάνει η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην υλοποίηση επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών ενάντια στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνει πρόθυμη να αναλάβει την εκπαίδευση, εδώ, επίλεκτων Ουκρανών στρατιωτικών.

Ενα εγκώμιο στον Λένιν, τον ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης και ιδρυτή του πρώτου προλεταριακού κράτους στον κόσμο


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΖΑΚΕΒΙΤΣ (1913 - 1962)

Ο Σοβιετικός συγγραφέας, μετά τη νίκη του Κόκκινου Στρατού εναντίον του ναζισμού, στο Στάλινγκραντ, λίγο πριν από το τέλος της σύντομης ζωής του, εκδίδει την ιστορική νουβέλα «Το Γαλάζιο Τετράδιο»

(δεύτερο μέρος)

Υπογράφεται η συμφωνία του Λονδίνου για την Κύπρο


Στις 19 Φεβρουαρίου του 1959 υπογράφεται στο Λονδίνο από τις κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας συμφωνία για το καθεστώς στην Κύπρο μετά το τέλος της βρετανικής κυριαρχίας. Τη συμφωνία προσυπέγραψαν ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας αρχιεπίσκοπος Μακάριος και της τουρκοκυπριακής Φαζίλ Κιουτσούκ.

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή


 Καθοριστική συμβολή του «Ριζοσπάστη» στην αντιπαράθεση και στην κάλυψη των εξελίξεων, με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που προκάλεσαν ευρύτερο ενδιαφέρον | 11 από αυτά παρουσιάζονται σ' αυτό το αφιέρωμα

Τέρμα οι διπλοί εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα - Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ θα αναθαρρήσει ο λαός

 

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε συγκέντρωση στο Κλειστό Γήπεδο «Μάρκος Παπαδάκης» (Σοφοκλή Βενιζέλου και Σαρανταπόρου), στο Χαλάνδρι.

Ανησυχίες των ΝΑΤΟ - ΕΕ για την «παγκόσμια τάξη»


ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ανησυχίες των ΝΑΤΟ - ΕΕ για την «παγκόσμια τάξη»

Στη σχετική έκθεση η Κίνα και η Ρωσία, που διεκδικούν τη «θέση τους» στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, χαρακτηρίζονται «αυταρχικά κράτη»

Συνεννοήσεις και σχέδια που βαθαίνουν επικίνδυνα την εμπλοκή της Ελλάδας


 Νέα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» αναδεικνύουν πως, με τα χέρια λυμένα από τη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις, οι Αμερικανοί δρομολογούν επικίνδυνα σχέδια για τη Σούδα και αλλού τουλάχιστον έως το... 2033

Εκεί που οι «προοδευτικές κυβερνήσεις» είναι ήδη πραγματικότητα


Ισπανία – Πορτογαλία

Μπροστά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, επανέρχεται στο προσκήνιο μια συζήτηση όχι και τόσο καινούργια, είναι η αλήθεια. Ποια είναι αυτή; Η «ξινισμένη σούπα» των «προοδευτικών κυβερνήσεων» με μπροστάρη στην κουβέντα τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από κοντά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που θέτουν ως πρότυπα τις κυβερνήσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
19/02/1473

Γεννιέται ο Νικόλαος Κοπέρνικος, Πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος. 

Νικόλαος Κοπέρνικος