Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Συμπαιγνία στις πλάτες των αποδήμων από την κυβέρνηση και τους υπόλοιπους «πρόθυμους»


Στην διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων, με το οποίο η κυβέρνηση σπεύδει τώρα να αλλάξει το νόμο που είχε ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία στον Δεκέμβρη του 2019 και να βγάλει από τη μέση τις όποιες δικλείδες υπήρχαν, προκειμένου πλέον όλοι οι απόδημοι να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, ενώ προβλέπεται ακόμα ότι θα μπορούν να ψηφίσουν όσοι είναι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά τις μέρες των εκλογών, βρίσκονται στο εξωτερικό.

Αντιπυρική περίοδος 2022: Η κυβέρνηση αρνείται τα αναγκαία μέτρα


Όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ για την νέα αντιπυρική περίοδο κατέθεσε την Ερώτηση 4727/15 Απρίλη 2022 προς την κυβέρνηση, με θέμα τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα πυροπροστασίας ενόψει του καύσωνα


 Ερώτηση

  Προς τα υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Οικονομικών.

Θέμα: Λήψη άμεσων μέτρων πυροπροστασίας ενόψει του καύσωνα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου κατέθεσε Ερώτηση προς την κυβέρνηση ζητώντας να ληφθούν έκτακτα μια σειρά αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της χώρας μας.

Χέρι - χέρι με τη ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!


Με το «καλημέρα» ξεκίνησε η ...«σκληρή αντιπολίτευση» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα ορισμένες φορές αποδεικνύονται ...βασιλικότεροι του βασιλέως.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά, ο οποίος έσπευσε να στηρίξει τα σχέδια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, λέγοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «η επαναδιατύπωση του άρθρου 16 είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει» και «πρέπει να εξασφαλίζει την ποιότητα του δημόσιου πανεπιστημίου»!

Κυκλοφόρησε το τεύχος Απρίλη - Μάη του 2023


Στο τεύχος που κυκλοφορεί, μπορείτε να διαβάσετε:

Ιδεολογία – Πολιτική:

  • ΚΕ του ΚΚΕ: Για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μάη 2023
  • Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ: Εθνικιστικός χώρος: Αναμόρφωση και διεργασίες στην υπηρεσία του συστήματος
  • Δημήτρης Κοιλάκος: Οι μεγάλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και η προοπτική ανασύνταξης του κινήματος

Τέθηκε σε λειτουργία μια εγκατάσταση συνεχούς χύτευσης


Στις 11 Ιουλίου 1960, επιστήμονες από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο "Στάλιν" (Ντονιέτσκ) ανέπτυξαν και έθεσαν σε λειτουργία μια εγκατάσταση συνεχούς χύτευσης χάλυβα στο Μεταλλουργικό Εργοστάσιο του Ντονιέτσκ "Β. I. Λένιν."

Πολεμικό ανακοινωθέν


«Πολεμικό ανακοινωθέν» ήταν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.

Σαν έτοιμοι από καιρό, ο πρωθυπουργός και οι νέοι υπουργοί παρουσίασαν μέτρα και μεταρρυθμίσεις, που άλλες θα έρθουν άμεσα στη Βουλή και άλλες θα «τρέξουν» σε βάθος τετραετίας.

Ο Ερντογάν συμφώνησε στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ


Μετά από πολύμηνα σκληρά παζάρια και προφανώς αντίστοιχα ανταλλάγματα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο γγ του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η «Ιερά Εξέταση» επιστρέφει στην Ευρώπη με τη μορφή του αντικομμουνισμού:


 Η δίωξη του ιστορικού Γ. Σκάλα στην Τσεχία

Θυμάστε την λεγόμενη «Βελούδινη Επανάσταση» το 1989 στην Τσεχοσλοβακία; Εκείνη που ανέτρεψε τον σοσιαλισμό και που – όπως ευαγγελίζονταν οι αντεπαναστάτες της εποχής – θα έφερνε την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία»;

Ευχολόγια, τεράστιες ελλείψεις και επίκληση της ατομικής ευθύνης

 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα της αντιπυρικής περιόδου και όπως κάθε χρόνο, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την Παρασκευή. Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ό,τι και πέρυσι: «Καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα (...) Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 11/07/1829

Συνέρχεται η Δ' Εθνοσυνέλευση στο Άργος, κατά την οποία, εγκρίθηκε η πολιτική του Ι. Καποδίστρια, συγκροτήθηκε η Γερουσία και αποφασίστηκε η κοπή εθνικού νομίσματος (του «Φοίνικα»).