Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Όρκος των μαχητών του ΔΣΕ

 

Όρκος των μαχητών του ΔΣΕ

Εγώ, παιδί του λαού της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ’ τα χώματα της πατρίδας μου και τον τελευταίο ξένο καταχτητή. Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος φασισμού. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη δημοκρατία, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και την πρόοδο του λαού μου.

Ιστορικός περίπατος στο Γεντί Κουλέ τόπο μαρτυρίου για εκατοντάδες αγωνιστές


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, με τον ιστορικό περίπατο στο Γεντί Κουλέ το διήμερο δράσης που οργάνωσε η ΠΟ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ, με τίτλο «ΚΚΕ: Νους - καρδιά -οργανωτής της εργατικής, λαϊκής πάλης».

Ο στόχος της "προοδευτικής διακυβέρνησης" και η λογική του "μικρότερου κακού", 40 χρόνια μετά…


«Στόχος και στοίχημα δικό μας, να μετατρέψουμε τη λαϊκή οργή σε θετική δύναμη αλλαγής. Γιατί νέα αρχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την κοινωνία όρθια, ώριμη και αποφασισμένη να μπει μπροστά για να αλλάξει τα πράγματα. Δεν αρκεί μόνο η οργή»
.

Πλήρωσαν και για δημοσιογράφους στις γιορτές μίσους της ΕΑΑΣ


Πλήρωσαν και για δημοσιογράφους στις γιορτές μίσους της ΕΑΑΣ, με τις εισφορές των αποστράτων και την έγκριση του υπουργείου άμυνας

Προσκεκλημένους δημοσιογράφους προφανώς για την προβολή των γιορτών που διοργανώνει η ΕΑΑΣ και χαρακτηρίζονται γιορτές μίσους από πολλά μέλη της, αποφάσισε να έχει το ΔΣ Ένωσης, πληρώνοντας μάλιστα και τα έξοδά τους.

Για την αλήθεια στην ερμηνεία και άλλα για το τραγούδι


Δεν είμαι κριτικός της Τέχνης αλλά θέλω να μιλήσω μέσα από την καρδιά μου για ένα κορίτσι που παρακολουθώ από χρόνια.

Για την Πολυξένη Καράκογλου. Αυτό το πανέμορφο σεμνό πλάσμα που εκφράζει την αλήθεια του κάθε τραγουδιού με την “δική “της φωνή και μας δονεί με το επαναστατικό της ήθος, με την εκφρασμένη σε κάθε λέξη πίστη της στο περιεχόμενο του τραγουδιού.

Δημοκρατική Νεολαία Ελλάδας (ΔΝΕ)



ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η Νεολαία του ΔΣΕ

Να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο!


Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον λαό ότι οι επιθετικές Συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, οι στρατιωτικές βάσεις και η συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, η συνολική εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και στρέφονται κατά του λαού μας και άλλων λαών. Σ' αυτό το πλαίσιο, αποκαλύπτει επίσης ότι οι εξοπλισμοί που διαφημίζουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, υπηρετούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι την άμυνα της χώρας.

Θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια ... επιταχύνοντας την πολιτική που την προκαλεί


Επιταχύνοντας την πολιτική που φέρνει περισσότερη ενεργειακή φτώχεια στους λαούς «απαντάει» η ΕΕ στην «ενεργειακή κρίση».

Χαρακτηριστικά ήταν όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που εν μέσω σοβαρών αντιθέσεων κατέληξε σε ένα ευχολόγιο για την αξιοποίηση της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» της Κομισιόν, η οποία προβλέπει κρατικές ενισχύσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών που θα έχουν οι αυξήσεις στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, καθώς και ορισμένα εφάπαξ ελάχιστα μέτρα για τη βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση των συνεπειών στα λαϊκά νοικοκυριά.

Συγκρίσεις


Την ώρα που ένα ακόμα βήμα στην πορεία της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας γινόταν χτες με την επισημοποίηση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο λαός καλείται να πληρώσει με τεράστιες αυξήσεις τις «πράσινες» και άλλες μπίζνες με την Ενέργεια.

Να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες και τη χρήση των όπλων


 Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια.

Σφυροκόπημα στα αντεργατικά μέτρα η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων


ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις αρχές Νοέμβρη και απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα

Εκατοντάδες είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συντονίζουν τον βηματισμό τους οργανώνοντας, μετά τις μαζικές και επιτυχημένες συσκέψεις σε μια σειρά από πόλεις, πανεργατικά συλλαλητήρια στις αρχές Νοέμβρη, ενόψει της απεργιακής κλιμάκωσης.

«Νέο ΕΣΥ»: Όταν η αιτία του προβλήματος παρουσιάζεται ως λύση


Ήδη μετράμε παραπάνω από 15.500 νεκρούς, ενώ οι «παράπλευρες απώλειες» από τη μονοθεματικότητα του συστήματος υγείας είναι μεγάλες και ακόμα ανυπολόγιστες. Χιλιάδες είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις που αναβλήθηκαν, οι ειδικές θεραπείες που πήγαν πίσω, η παρακολούθηση χρονίως σοβαρά πασχόντων δεν εξασφαλίστηκε.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/10/1648

Υπογράφεται η Συνθήκη της Βεστφαλίας, με την οποία λήγει ο Τριακονταετής ευρωπαϊκός Πόλεμος.

24/10/1857

Γεννιέται το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο. Πρόκειται για την αγγλική Σέφιλντ.