Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Έτσι άρχισαν όλα....

Τα δάνεια της «ανεξαρτησίας» που έγιναν της εξάρτησης…

Το 1824 υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε Άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη, για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών. Η ληστρική «περιπέτεια» σε βάρος της ελληνικής  κοινωνίας είχε μόλις αρχίσει…

Ένας εργάτης απαντά στον πρόεδρο του ΣΕΒ

 Ανιστόρητη ουτοπία είναι να πιστεύει ότι ο εργάτης θα μείνει στα ψίχουλα 
και τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν

Μπορεί στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, οι μπράβοι και οι εργοδότες να μην επέτρεψαν τη διεξαγωγή ενός καθαρού, δημοκρατικού Συνεδρίου με πραγματικούς εργάτες-αντιπροσώπους, όπου δε γίνεται αυτό όμως, όπου δεν μπορούν να παρέμβουν για να

Ομαδικές σφαγές στο Μακρονήσι

Ομαδικές σφαγές των δημοκρατικών φαντάρων και αξιωματικών στο Μακρονήσι

Ομαδικές δολοφονικές επιθέσεις στη Μακρόνησο ( 27 Φλεβάρη 1948 ), κατά τις οποίες σκοτώνονται 17 και τραυματίζονται 61 φαντάροι.
Άλλοι 250 παραπέμπονται στο στρατοδικείο

Τρολάροντας πραξικοπήματα

Κολομβιανός αυτοανακηρύσσεται πρόεδρος για να διώξει τις αμερικανικές βάσεις από τη χώρα

Μπορεί η Κολομβία να πρωτοστατεί μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής στην προώθηση του πραξικοπήματος του Χουάν Γκουαϊδό με τη στήριξη των ΗΠΑ, ο λαός της όμως δεν ευθυγραμμίζεται με αυτά τα κελεύσματα και εκφράζει την αντίθεσή του με τους πιο πρωτότυπους τρόπους.

Ο εμπρησμός του Ράιχσταγκ από τους ναζί

27 Φλεβάρη 1933 το Ράιχσταγκ στις φλόγες της ναζιστικής σκευωρίας

Με στόχο τη συντριβή του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, η ηγεσία του ναζιστικού κόμματος οργάνωσε τη νύχτα 26 προς 27 του Φλεβάρη 1933 μια πρωτάκουστη πρόκληση. Οργάνωσε τον εμπρησμό του κτιρίου του γερμανικού Κοινοβουλίου (Ράιχσταγκ) και στη συνέχεια κατηγόρησαν γι' αυτό τους κομμουνιστές. Κύριος οργανωτής αυτής της προβοκάτσιας ήταν ο υπαρχηγός του ναζιστικού κόμματος, Χέρμαν Γκέρινγκ.

Οι άγνωστοι φωτογράφοι και οπερατέρ της Εθνικής Αντίστασης – Μέρος 2ο

Για το άρθρο που ακολουθεί θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φωτογράφο και ερευνητή Μανόλη Κασιμάτη, που επί χρόνια κόπιασε για να συλλέξει πολύτιμο φωτογραφικό και βιογραφικό υλικό για το συγκεκριμένο θέμα. Συνεχίζουμε με τους φωτογράφους των Δεκεμβριανών.

Φωτογράφοι που απαθανάτισαν την Απελευθέρωση και τις συγκρούσεις του Δεκέμβρη, 1944.