Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Mπούλινγκ σε παραλία της Τουρκίας

Σε μια παραλία της Τουρκίας, μια ουκρανική οικογένεια προσπάθησε να εκφοβίσει μερικές "παχύσαρκες γυναίκες" επειδή είχαν τατουάζ τον Πούτιν.

«Κλείδωσε» συμφωνία για εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ουγγαρία


 Στο πλαίσιο των σχεδίων ανάδειξης της Τουρκίας σε ευρύτερο ενεργειακό κόμβο, με φόντο την όξυνση του ανταγωνισμού Δύσης - Ρωσίας και τα σχέδια «απεξάρτησης» της Ευρώπης (και όχι μόνο) από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, η κυβέρνηση Ερντογάν υπέγραψε με την ουγγρική κυβέρνηση συμφωνία για εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ουγγαρία από την Τουρκία.

Η χώρα στην εντατική, τα φασιστοειδή που αλωνίζουν κι η στάχτη στα μάτια


Γίναμε η χώρα που κανονικότητά της είναι να καίγεται τα καλοκαίρια και να πνίγεται το χειμώνα.

Με τους κατοίκους της να δολοφονούνται στα μέσα μεταφοράς, σε καρότσες αγροτικών, σε εργοστάσια..

Μια χώρα ρημαγμένη, γεμάτη παγίδες θανάτου, με άνθρωπους και ζώα να απανθρακώνονται, κόπους ζωής να χάνονται, το μέρος εκείνο όπου όλα αφήνονται να γίνουν στάχτη.

Σοσιαλισμός η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στα ανιστόρητα αντικομμουνιστικά μυθεύματα της ΕΕ


Η ΕΕ επιχειρεί εδώ και χρόνια να καθιερώσει ως "διεθνή ημέρα" την ανιστόρητη αντικομμουνιστική προπαγάνδα με την επωνυμία "ημέρα μνήμης των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων". Βάζοντας την Ιστορία με το κεφάλι προς τα κάτω εμφανίζει χυδαία ως αιτία έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όχι τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών αλλά …την υπογραφή του συμφώνου μη επίθεσης Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, που υπέγραψε η Σοβιετική Ένωση, μετά τη συμφωνία του Μονάχου το 1938 ανάμεσα σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, που βοηθούσε το σχεδιασμό του Χίτλερ να στραφεί προς τη Σοβιετική Ένωση.

Εσείς οι άλλοι…


Όσοι ζείτε στο δικό σας «υπέροχο» κόσμο, τον ευτυχισμένο, τον άνετο, με τα αισιόδοξα παρεό και μπικίνι της ξεγνοιασιάς και της ομορφάδας σας, σωπάστε για λίγο. Κάντε λίγο κράτει στην προβολή των πολυτελών καταλυμάτων της εργασιακής γαλέρας των προορισμών σας, σεβαστείτε τον πόνο των άλλων, την καταστροφή του τόπου, τον θάνατο των κολασμένων όπου γης….ΚΑΙ σωπάστε για λίγο έστω…

Η αλήθεια, οι αυταπάτες και οι διαφωνίες για το Οσλο


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

«Οσες και αν είναι οι διαφορές μας, όσο και αν διαφωνούμε σε θέματα στρατηγικής και τακτικών επιλογών, αυτή τη στιγμή είμαστε ενωμένοι στις διαδηλώσεις, αλλά και στα αιτήματα. Ολοι μαζί, με τα λάβαρά μας, ζητούμε το αυτονόητο, την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης, σε ένα σχήμα τέτοιο που θα είναι βιώσιμο».

Μόνο οργή!


Μόνο οργή!

Για τους δεκάδες νεκρούς - θύματα των πυρκαγιών. Για τους κόπους μιας ζωής που γίνονται στάχτη. Για τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάνονται.

Αλλά κυρίως για την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατεύσει τον λαό και τον φυσικό πλούτο από τις πυρκαγιές, που μόνο «έκτακτο φαινόμενο» δεν είναι.

Θα τους τσακίσουμε!

Ένας άνθρωπος με φοβισμένο βλέμμα, μάτια ορθάνοιχτα από την αγωνία και τον τρόμο στη θέα ανθρωπόμορφων φασιστικών τεράτων. Μία ανατριχιαστική φωτογραφία από την Αλεξανδρούπολη που αποτυπώνει τη φρίκη των ξεριζωμένων κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ένα φασιστικό πογκρόμ είχε "συλλάβει" παράνομα 13 μετανάστες, τους οποίους είχε σε τρέιλερ αυτοκινήτου, παστωμένους και κλειδωμένους, κατηγορώντας τους ως υπεύθυνους για τις πυρκαγιές που μαίνονται για μέρες στην περιοχή. 

Διεργασίες για ΝΑΤΟικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα «κουμπώνουν» με τα F-16

 
Λίγες μόλις μέρες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, η απόφαση Δανίας και Ολλανδίας - με το «πράσινο φως» των ΗΠΑ - για την παράδοση δεκάδων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο, λειτουργεί ήδη ως «σκαλοπάτι» για την αποστολή ακόμα περισσότερων εξελιγμένων ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, εντείνοντας τις διεργασίες για την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που θα «κουμπώνουν» με τα F-16, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους παραπέρα κλιμάκωσης και μετατροπής του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία σε απευθείας στρατιωτική σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!


 Το ΚΚΕ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες αντιδημοκρατικές διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών της Ουκρανίας, από το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι, που έχει θέσει εκτός νόμου δεκάδες πολιτικά κόμματα της Ουκρανίας, ενώ δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών.

Ετσι, εκτός της δίωξης σε βάρος των αδελφών Κονονόβιτς, στελεχών της Νεολαίας του ΚΚ Ουκρανίας, στις 15/8/23 ξεκίνησε δίκη σε βάρος του Γκεόργκι Μπούικο, Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, επικεφαλής της Αντιφασιστικής Επιτροπής Ουκρανίας και πρώην βουλευτή, ενώ οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν πως ξεκινούν δίωξη και σε βάρος του Πιότρ Σιμονιένκο, Α’ Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Δεν υπάρχει αντιπυρική προστασία ακόμα και δίπλα σε νοσοκομεία


Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους συναδέλφους υγειονομικούς του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης και των άλλων νοσοκομείων (Καβάλας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης) καθώς και στους συναδέλφους υγειονομικούς του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τη δύσκολη μάχη που δίνουν τα τελευταία 24 ώρα στο πλευρό των ασθενών τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/08/79μ.χ

Εκρήγνυται ο Βεζούβιος, θάβοντας κάτω από τη λάβα τις πόλεις Πομπηία και Ηράκλεια.

 24/08/1456

Ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου από τον Γουτεμβέργιο 

Ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου