Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Η ανθρώπινη ζωή ή η Φεράρι;


 Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Οποια κι αν είναι. Οπως κι αν συνέβη.

Αλήθεια, όμως:

Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία


Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να ακούσει προσεκτικά τα αιτήματα των φοιτητών. Αυτό που χρειάζονται και ζητούν σύσσωμοι οι φοιτητές δεν είναι η σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ή άλλων παρόμοιων σχεδίων που προτείνονται, ούτε νέα μέσα καταστολής.

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον σπουδαίο και εμβληματικό ζωγράφο Αλέκο Φασιανό


Αποχαιρετούμε με θλίψη τον σπουδαίο και εμβληματικό ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, που «μας έμαθε έναν καινούργιο τρόπο να αγαπάμε», όπως εύστοχα είχε πει γι’ αυτόν ο κομμουνιστής ποιητής Λουί Αραγκόν. Ο Αλέκος Φασιανός με το ξεχωριστό ύφος και την απλότητα των γραμμών του έδωσε χρώμα και ποίηση στην καθημερινότητά μας.

Θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτες


Στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σχετικά με την 2η ετήσια έκθεση για τη βία κατά των γυναικών της ΓΓ Δημοκρατικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας. 

Δεν θα τους περάσει!


Καταγγέλλουμε το θρασύδειλο βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Νεάπολη από φασιστοειδή, που –όπως πάντα- μέσα στη νύχτα σαν τα ποντίκια, λέρωσαν με το βδελυρό αγκυλωτό σταυρό την πρόσοψη του κτηρίου. 

Μαρίκα Παλατζίδου-Δερμετζοπούλου


ΝΑΙ … ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αναμνήσεις ζωντανές. Αληθινές. Πραγματικές… Ηρωικές. Το ψευδώνυμό της ήταν Δόξα. Η Μαρίκα , η Δόξα με το πραγματικό της ονοματεπώνυμο Δερμετζοπούλου Μαρίκα του Αποστόλη και της Λαμπρινής, από την Πλάτη.

Διαχρονικά συμπεράσματα της επαναστατικής πάλης

 
Με αφορμή τα 30 χρόνια από το 14ο Συνέδριο ανασυγκρότησης του ΚΚΕ μετά την κορύφωση της εσωκομματικής του κρίσης

Πριν 30 χρόνια πραγματοποιήθηκε το 14ο Συνέδριο του ΚΚΕ (Δεκέμβρης 1991), το οποίο χαρακτηρίστηκε συνέδριο ανασυγκρότησης του Κόμματος μετά από μια βαθιά ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική κρίση που κατέληξε στη διάσπαση του Κόμματος τον Ιούλη του 1991, με την αποχώρηση μεγάλου μέρους των μελών της ΚΕ που είχαν εκλεγεί στο 13ο Συνέδριο, τον Φλεβάρη της ίδιας χρονιάς.

Μπροστά στα ράντζα της ντροπής καταρρέει η πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας

 

Το Νοσοκομείο «Αττικόν» επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν ακόμα η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ και οι Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Σιδέρης, μέλη της ΚΕ του Κόμματος.

Παράσταση διαμαρτυρίας στις 17 Γενάρη στην Πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα


Τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικάτων που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε όλα τα συνδικάτα της Αττικής σε αλληλεγγύη και στήριξη του αγωνιζόμενου λαού του Καζακστάν και παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17 Γενάρη στις 18:00, στην Πρεσβεία του Καζακστάν, στην οδό Παπαδιαμάντη 4 στο Ψυχικό.

Αντιδράσεις για διαρροές περί «επικείμενης ρωσικής προβοκάτσιας» στην Ουκρανία


Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης, μετέδωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία ετοιμάζει «προβοκάτσια» «υπό ξένη σημαία» στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το CNN οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ρωσία «εκ των προτέρων έχει αναπτύξει μια ομάδα πρακτόρων» για να πραγματοποιήσουν μυστική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με την πηγή του CNN, αυτό μπορεί να αποτελέσει αφορμή για «να δικαιολογηθεί η εισβολή» ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και ασφαλή


 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με φοιτητές, γονείς και καθηγητές διοργανώνει την Πέμπτη 20 Γενάρη στα Προπύλαια, στις 12.30 το μεσημέρι, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, συνεχίζοντας τον αγώνα για μέτρα προστασίας στα σχολεία και για διασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


17/01/1863

Γεννιέται ο Σοβιετικός σκηνοθέτης Κωσταντίν Στανισλάβσκι, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ρεύματος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού (Καλλιτέχνης του Λαού της ΕΣΣΔ 1936, Παράσημο Λένιν 1937, κ.α.)