Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Αναρχισμός ή σοσιαλισμός;


Εμείς δεν ανήκουμε στους ανθρώπους εκείνους που όταν αναφέρεις τη λέξη «αναρχισμός» γυρίζουν την πλάτη και σου λένε κουνώντας περιφρονητικά το χέρι: «Ορεξη που την έχεις ν' ασχολείσαι μ' αυτή την ιδεολογία, δεν αξίζει τον κόπο ούτε και να μιλάς γι' αυτήν!». Εμείς νομίζουμε πως μια τέτοια εύκολη «κριτική» είναι και ανάξια και ανώφελη.

Διεθνής αλληλεγγύη στο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης που είναι φυλακισμένα στο Ισραήλ

 


Διεθνή συνάντηση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και στα παιδιά της Παλαιστίνης που είναι φυλακισμένα στις ισραηλινές φυλακές πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 15 Μάρτη, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Στη συνάντηση συμμετείχε και το ΠΑΜΕ.

Καταγγελίες για βασανιστήρια από αστυνομικούς σε συλληφθέντες για τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη

 
Ανατριχιαστικές καταγγελίες για το όργιο αστυνομικής βίας που έγινε στη Ν. Σμύρνη (και όχι μόνο), ακόμη και για βασανιστήρια και απειλές βιασμού, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω σχετικών μαρτυριών που δημοσιεύονται σε μέσα ενημέρωσης.

«Για 3 γκλομπιές, απολογούμαστε σε όλο το απλυταριό»!

Οι δηλώσεις που έκανε ο τύπος ο οποίος είναι Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, ο Θανάσης Νταβούρας, δεν είναι απλά προκλητικές, όπως σωστά χαρακτηρίζονται. Είναι άθλιες και αλήτικες. Για τις δηλώσεις του έχουν ευθύνη οι πολιτικοί του προϊστάμενοι και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ αλλά η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα

 


Την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της Αττικής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, της τεράστιας υποστελέχωσης και της έλλειψης υποδομών έρχονται να αναδείξουν οι καταγγελίες των υγειονομικών για τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

«Ο χασάπης των Ναζί»


Γιόζεφ Μένγκελε*, ο Γερμανός γιατρός των Ναζί, ο ενορχηστρωτής του Ολοκαυτώματος στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς Μπιρκενάου. Ο διαβόητος για τα ειδεχθή κι αποτρόπαια πειράματα που έκανε σε ανθρώπους οδηγώντας τους σε μαρτυρικό θάνατο. Έτσι, έμεινε στην ιστορία ως «Ο Άγγελος τους θανάτου».

Αντιδραστικές προσαρμογές μέσω του νέου εκλογικού νόμου


Σε διαδικασία διαβούλευσης βρίσκεται ο νέος εκλογικός νόμος της κυβέρνησης για τις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση που θα ισχύσει για το 2023. Οι ρυθμίσεις του είναι ενταγμένες στην κοινή στρατηγική επιλογή των αστικών κομμάτων να ευθυγραμμίζουν τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης με αφετηρία τις ανάγκες και προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων, μακριά και ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες που διαιωνίζονται και παραμένουν ακάλυπτες.

Συλλαλητήριο την Τετάρτης


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ 6μμ, ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

Ένας Χρόνος Πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή. Βίντεο

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, με εισηγητή τον γγ του ΝΑΤΟ


Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (ΑFET) και της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE) πραγματοποιήθηκε στο ευρωκοινοβούλιο με εισηγητή τον γγ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτεμπεργκ.

Κλούβα των ΜΑΤ στάθμευσε κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ


Η συγκεκριμένη επίσκεψη – ανεξάρτητα από τις προφάσεις των ΜΑΤατζήδων – έρχεται να προστεθεί στο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που εντείνει τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Οι δυνάμεις του Κόμματος, φίλοι και οπαδοί της Οργάνωσης αντέδρασαν άμεσα, κατήγγειλαν με ανακοινώσεις από τα Γραφεία, δημοσιοποίησαν στον λαό της πόλης άμεσα το συμβάν. Αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αμέσως οι δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρήσουν από το σημείο, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησαν και από την πόλη.

Αποκλεισμός του κτιρίου του ΕΛΚΕ από φοιτητικούς συλλόγους


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αποκλεισμός του κτιρίου του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από φοιτητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου Κεραμεως - Χρυσοχοιδη, διεκδικούν άμεση επιστροφή στα πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα προστασίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


16/03/1789

Γεννιέται ο Γερμανός φυσικός Γκέοργκ Zίμον Ομ, που διαμόρφωσε τη θεωρία των ηλεκτρικών ρευμάτων. Το όνομά του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης.

16/03/1888

Γεννιέται ο λογοτέχνης Κοσμάς Πολίτης (πραγματικό όνομα Παρασκευάς Ταβελούδης). Εμφανίστηκε στα Γράμματα σε ηλικία 42 ετών με το μυθιστόρημα «Λεμονοδάσος». Το 1938 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για την «Eroica».