Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

…του Λαζάρου

Λάζαρε, δεύρο έξω

Ζούσε κάποτε ένας Λάζαρος που ήταν από τη Βηθανία, αλλά ήταν και άρρωστος. Η Βηθανία ήταν όμως και το χωριό της Μαρίας και της Μάρθας που ήταν αδελφή της. Η Μαρία απ’ την άλλη είναι η γυναίκα που άλειψε με μύρο το μάγο και σκούπισε τα πόδια του με τα μαλλιά της, αλλά αυτό θα γίνει στο μέλλον (Ιωάννης 12: 1-11), παρόλο που ο Ιωάννης μας το λέει στο παρόν. Ο Λάζαρος ήταν αδελφός της Μαρίας και τον αγαπούσε ο μάγος. Προφανώς, αδελφός και της Μάρθας. Ο μάγος πάλι αγαπούσε τη Μάρθα. Μύλος δηλαδή. Οι αδελφές έστειλαν μήνυμα στο μάγο πως ο άνθρωπος που αγαπούσε ήταν άρρωστος.

«Εγώ είμαι άνθρωπος κι έπρεπε να μείνω όρθια!»


Η Λιάνα Κανέλλη στη ΜΕΘΕΞΗ μιλά με νέους για τη δημοσιογραφία, την πληροφορία, την πολιτική, τους φοιτητές, τις εκλογές και ΚΥΡΙΩΣ για την αντίσταση στο φασισμό!!

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της ΜΕΘΕΞΗΣ, «Στο δωδέκατο επεισόδιο η Λιάνα Κανέλλη μας υποδέχεται στο φιλόξενο σπίτι της και κάθεται απέναντί μας με την ιδιότητα της Βουλευτού του ΚΚΕ, της «βετεράνου» της δημοσιογραφίας αλλά και του πεπειραμένου ανθρώπου που  θέλει να μεταφέρει εμπειρίες και να δώσει τροφή για σκέψη στη νέα γενιά. 

Η ζωή των παιδιών μας μετράει!

 

 
Η ζωή των παιδιών μας μετράει!
Ο Λαός θα σώσει τα παιδιά του!

Παράσιτα


Δισεκατομμύρια πάνε κι έρχονται και φέτος στην ετήσια λίστα του περιοδικού «Forbes».

Με περιουσία 211 δισ. δολάρια, την παγκόσμια πρωτιά των κροίσων κατέκτησε ο Μπ. Αρνό, του Ομίλου «Λουί Βιτόν», ξεπερνώντας τον Ι. Μασκ της «Τέσλα» και του «Τουίτερ», ο οποίος ...έμεινε στα 180 δισ., και τον Μπέζος της «Αμαζον», ο οποίος είναι στα 114 δισ.

Ναζιστικά τερτίπια, συστημική αβάντα και κροκοδείλια δάκρυα

 
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Πρόεδρος - «μπροστάρης» στο μόρφωμα του ναζιστή κατάδικου Ηλία Κασιδιάρη ανέλαβε μέσα στη βδομάδα ο - «πιο σύστημα πεθαίνεις» - πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σε μια εμφανή προσπάθεια το ναζιστικό σχήμα να πετύχει την κάθοδο στις εκλογές προσπερνώντας τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Η σταθερότητα για τον λαό βρίσκεται σε μια ριζικά αντίθετη πορεία, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό


 Η περιβόητη "σταθερότητα" που επαναλαμβανόμενα υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και άλλα κόμματα, είναι μόνο "σταθερότητα" στη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι η "σταθερότητα" στην ακρίβεια, στους χαμηλούς μισθούς, στο ξεζούμισμα και ξεσπίτωμα δανειοληπτών, στην υλοποίηση των επικίνδυνων για τους λαούς κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Θα τα καταφέρουμε να φτάσει το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, παντού»

Η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Αττικής ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από μια πλούσια 4μηνη εσωκομματική συζήτηση σε όλες τις ΚΟΒ και τις Τομεακές Συνδιασκέψεις, με τη συμμετοχή όλων των μελών του Κόμματος και ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια 4μηνη πλούσια διαδικασία για το Συνέδριο της ΚΝΕ, που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο.

Oι "κόκκινοι δραπέτες" από το Σανατόριο Ασβεστοχωρίου


Ένα από τα σημαδιακά γεγονότα της περιόδου της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη, ήταν η απόδραση, μετά από επέμβαση του λεγόμενου "Μακεδονικού Γραφείου", δώδεκα φυματικών κομμουνιστών, κρατούμενων στο Σανατόριο Ασβαστοχωρίου, τη νύχτα της 8ης προς 9η Απριλίου 1941, λίγες ώρες πριν ο γερμανικός στρατός εισέλθει και καταλάβει την πρωτεύουσα της ελληνικής Μακεδονίας. 

Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα στείλει «σήμα» ότι ο λαός δεν ανέχεται τη σημερινή βαρβαρότητα


 -- Συναντάμε πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι αναγνωρίζουν τη συνεπή στάση του ΚΚΕ στην οργάνωση των αγώνων για τα λαϊκά προβλήματα. Θεωρούν όμως ότι αυτό που κρίνεται στις επόμενες εκλογές είναι η επιλογή της πιο φιλολαϊκής ή της λιγότερο επώδυνης κυβέρνησης για τον λαό. Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα;

Γρίφος για δυνατούς λύτες το «βρες τις διαφορές»


ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

Πώς γίνεται το πρόγραμμα του ενός να αποτελεί συνέχεια του άλλου; Γιατί διατάξεις του ενός συμπληρώνουν διατάξεις του άλλου, με κατάληξη να πληρώνει πάντα ο λαός και να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο;

Το θέμα είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ και ο λαός και πόσο αδύναμοι αυτοί που θα κυβερνήσουν


Την ανάγκη, μέσα από την ψήφο στις εκλογές στις 21 Μαΐου να βγει ενισχυμένος ο λαός με δυνατό ΚΚΕ, τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του το βράδυ της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα».

Το ΚΚΕ με συνέπεια στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των Ρομά, μπορεί να τους κοιτάει στα μάτια

Φίλες και φίλοι,

Το ΚΚΕ σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί για την παρουσία σας στη σημερινή μας συνάντηση. Επιδιώκουμε να δυναμώσει ο προβληματισμός, η συζήτηση αλλά και ο αγώνας, η διεκδίκηση για όλα αυτά που είναι αναγκαία, για να βαδίσουμε με σταθερότητα στον δρόμο της κοινωνικής ένταξης των Ρομά, στον δρόμο της οριστικής επίλυσης ενός χρόνιου κοινωνικού προβλήματος.

Ιεροσυλία


Τα ιμάτιά του διέρρηξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής, επειδή ξεχνιέται - λέει - ότι η κυβέρνησή τους ήταν αυτή που έφερε τα πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη «φύλαξη» των συνόρων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

08/04/1798

Γεννιέται ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

Διονύσιος Σολωμός