Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Με μεγαλύτερη ορμή στη μάχη για συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών


Απέναντι στις εντεινόμενες άθλιες μεθοδεύσεις

της διορισμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και των ανθρώπων της

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα προσφέρονται για χρήσιμα συμπεράσματα για κάθε εργαζόμενο, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καθώς μέσα σε διάστημα μιας βδομάδας τα γεγονότα ήταν ιδιαίτερα πυκνά, αποκαλυπτικά για το ίδιο το περιεχόμενο της διαπάλης μέσα στα

«Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»!


Στις 15 Φλεβάρη 1999, πριν ακριβώς από 21 χρόνια, ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων, με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ.Σημίτη.

Την επόμενη μέρα, κι ενώ ο ελληνικός λαός είχε σαστίσει μαθαίνοντας τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα στην ελληνική πρεσβεία

«Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι...»

Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι...

Με σταθερά βήματα προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Οι υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής (το λιμάνι, το αεροδρόμιο και οι οδικοί άξονες) τίθενται στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, Αμερικανός υποστράτηγος να επιθεωρήσει το αεροδρόμιο, το λιμάνι, αλλά και τα στρατόπεδα της περιοχής, διότι η πόλη

«Υπάρχουμε γιατί κάποιοι άνθρωποι στη Μέση Ανατολή ήταν ευγενικοί με τους δικούς μας πρόσφυγες…»

Την Τετάρτη 29 του Γενάρη έγινε στη Μυτιλήνη η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου “Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Νέου Κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι Φίλοι της Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας (ΦΙΜΠΟΔ) και η ΕΣΗΕΠΗΝ – Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων.

Ενίσχυση της ΔΑΣ στο ΕΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 8 το πρωί οι αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στο κτίριο του ΕΚΑ.

Με σύνθημα «Συνδικάτα εργατών - Όχι των εργοδοτών. Ενωτικός, μαζικός αγώνας για εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια» η ΔΑΣ ΕΚΑ καλεί σε

Απεργούμε για τη ζωή μας!


Αν κάτι αφήνει η συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή για τα Εργασιακά είναι κάμποσους ακόμα λόγους για να είναι η απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη επιτυχημένη, με μαζική τη συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας. Ο ένας μετά τον άλλον οι αρχηγοί των αστικών κομμάτων κατέθεσαν από το βήμα της Βουλής την προσήλωσή τους στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας, της φθηνής εργατικής δύναμης για λογαριασμό της εργοδοσίας.

Το Ασφαλιστικό της ΝΔ θεμελιώνει τον νόμο Κατρούγκαλου και βάζει τις επικουρικές στο τζόγο

Το Ασφαλιστικό της ΝΔ θεμελιώνει τον νόμο Κατρούγκαλου και βάζει τις επικουρικές στο τζόγο, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Για το προσφυγικό - μεταναστευτικό σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι από τα νησιά και την Ελλάδα και να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους.

Όταν οι εργατοπατέρες αντιγράφουν τους Χρυσαυγίτες

Το γεγονός ότι οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ χρησιμοποιούν την ίδια φρασεολογία με τους φασίστες της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για να επιτεθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ αναδεικνύει με ένα αποκαλυπτικό βίντεό του το Μέτωπο.

Βρώμικη προπαγάνδα της ΓΣΕΕ με σποτ που βγήκαν από το υστέρημα των εργαζόμενων


Τα λεφτά των εργαζομένων που δίνουν ως συνδρομές από το υστέρημα τους, δεν είναι για τις βρωμιές της λεγόμενης από τους ίδιους ως συνδικαλιστική μαφία.

Αυτοί που δεν έχουν βγάλει ένα φύλλο χαρτί, που δεν έχουν βγάλει άχνα για τον νέο αντιασφαλιστικό νόμο και τον στηρίζουν μέχρι κεραίας, αυτοί που δεν έχουν φτιάξει μια ανακοίνωση για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την αθλιότητα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης που υπέγραψαν πρόσφατα στα μουλωχτά, αυτοί που έπαθαν πλήρη αφωνία στο νόμο που

Ποιοι «αισιοδοξούν»;


Την «εμπιστοσύνη» των αγορών και την «αισιοδοξία» των επενδυτών, για την προσήλωσή της στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, διαφημίζει η κυβέρνηση, με αφορμή και τη μείωση των επιτοκίων στα κρατικά ομόλογα.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που «αισιοδοξούν» στ' αλήθεια απ' αυτήν την εξέλιξη; Είναι τα μονοπώλια, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσοι δηλαδή σχεδιάζουν μπίζνες με ακόμα φθηνότερο κρατικό χρήμα, στο «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα πεδίο που διαμόρφωσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, με ιδιαίτερη σφοδρότητα την τελευταία 10ετία.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 15 - 16 Φλεβάρη:
  • Συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά: Η «ζούγκλα» σε Εργασιακά και Ασφάλιση έχει τη σφραγίδα των κυβερνήσεων - ΕΕ - κεφαλαίου. Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.
  • Κορυφώνεται η μάχη για την απεργία στις 18 Φλεβάρη. Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση για το Ασφαλιστικό!
  • Εργάτες της ΛΑΡΚΟ: Απεργία και συγκέντρωση στη Χαλκίδα ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός.
  • Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια: Βαθαίνουν οι αντιθέσεις στις αρχές «μιας σαρωτικής παγκόσμιας αλλαγής»
  • Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Επικίνδυνο σχέδιο έντασης του εγκλωβισμού και της καταστολής

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραδίνει, στην Τουρκία τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει παραδώσει, 15/2/1999, στην Τουρκία τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν «φιλοξενούνταν» για δεκαπέντε μέρες στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας σκάει σαν βόμβα. Το απόγευμα εκείνης της μέρας, ο Οτσαλάν υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πρεσβεία και η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι τα ίχνη του χάθηκαν όταν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο «εξαφανίστηκε» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

"Ετσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Με την καρδιά μας και με το αίμα μας"


Με το «στοιχείο» των ασυρμάτων που στις 14/11/1951 ανακαλύφθηκαν από την Ασφάλεια στη βίλα «Αύρα», αρχίζει στις 15 Φλεβάρη 1952 η δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και ακόμα 28 κομμουνιστών, με την κατηγορία της «διενέργειας κατασκοπείας κατά των συμφερόντων του κράτους» (πρόκειται για το Μεταξικό νόμο 375/1936).

Ο λόγος που το αστικό κράτος «ξεπάγωσε» το νόμο 375/1936 «περί κατασκοπείας» και οδήγησε τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του σε δεύτερη δίκη ήταν πως η κατηγορία της κατασκοπείας ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να εμπέσει σε αμνηστία, σε αντίθεση με τις καταδίκες με τον 509, για τις οποίες διαφαινόταν ότι μπορούσε η ποινή του θανάτου να μετατραπεί σε ποινή ισόβιων δεσμών.