Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

«Επιστήμη και Θρησκεία»


Ένα σημαντικό θέμα για την κοινωνική ζωή, το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, είναι η θρησκεία, η οποία εξακολουθεί να έχει ισχυρή επίδραση σε μεγάλες λαϊκές μάζες, παρά την πρόοδο της επιστήμης και την «εκκοσμίκευση» της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στις καπιταλιστικές κοινωνίες.

«Κλείνει τα φώτα» σε υπηρεσίες, σχολεία και παιδικούς σταθμούς, στο όνομα της εξοικονόμησης Ενέργειας

*

Ευκαιρία να προχωρήσει σε νέες περικοπές σε προσωπικό (που μπορούν να οδηγήσουν σε λουκέτο μια σειρά δημόσιες δομές, οργανισμούς και ιδρύματα, π.χ. σχολεία και παιδικούς σταθμούς) βρήκε η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τη μείωση της κατανάλωσης Ενέργειας στο Δημόσιο.

ΠΑΜΕ: Συνέντευξη Τύπου

ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Το πλαίσιο πάλης παρουσίασε το ΠΑΜΕ, με συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιεί ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, το οποίο θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Με αναβαθμισμένο πρόγραμμα τα Στέκια στη Θεσσαλονίκη


Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» 

 Στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου οι εκδηλώσεις

 Με πλούσιο πρόγραμμα, αναβαθμισμένα Στέκια και νέες Σκηνές, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νεολαία της Θεσσαλονίκης το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 15 - 16 - 17 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το νομικό πλαίσιο πίσω από τις υποκλοπές


Τις ημέρες αυτές έγιναν στη Βουλή συζητήσεις,
τόσο σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, όσο και στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, για το θέμα των υποκλοπών, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις και ήδη έχει επιληφθεί του θέματος η Εξεταστική Επιτροπή, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Το ίδιο βέβαια θέμα έχει απασχολήσει πλήθος δημοσιογράφων, εκπομπών και βέβαια τους πολίτες, που περιμένουν να μάθουν την αλήθεια πίσω από τις υποθέσεις των υποκλοπών.

Συγκρούσεων μεταξύ καπνοπαραγωγών και χωροφυλακής στο Ξηρόμερο της Αιτωλοακαρνανίας


Στις 8 Σεπτέμβρη του 1962, ένας νεκρός και 30 τραυματίες είναι το αποτέλεσμα των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ καπνοπαραγωγών και χωροφυλακής στο Ξηρόμερο της Αιτωλοακαρνανίας.

Από την πρώτη μέρα στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!


Από την πρώτη μέρα στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα!

Ευχόμαστε σε κάθε εκπαιδευτικό, γονιό και μαθητή μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Όλοι μας επιδιώκουμε το καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών μας, έχουμε ελπίδες και προσδοκίες για το μέλλον και την πρόοδό τους.

Βαθαίνει η εμπλοκή στα σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας

Από τα ΝΑΤΟικά σεμινάρια

 Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, με την Ελλάδα βασικό κόμβο για τη μετακίνηση 300.000 ΝΑΤΟικών στην Ανατ. Ευρώπη, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου επικαιροποιήθηκε το δόγμα πολέμου της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Απολύονται 100 εργαζόμενοι


«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»

 Συγκέντρωση τώρα στα μεταλλεία

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 08/09/1821

Ο Φιλικός αρματολός επαναστάτης Γεωργάκης Ολύμπιος βάζει φωτιά στη μπαρουταποθήκη της Μονής του Σέκου στη Μολδαβία και ανατινάσσεται στον αέρα μαζί με τους συντρόφους του για να μην πέσει στα χέρια του Οθωμανικού στρατού.