Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ένα τηλεφώνημα του πρέσβη στον πρωθυπουργό


Ένα τηλέφωνο που δεν έγινε ή μήπως έγινε;

"Δεν αποκηρύσσω τον πατέρα μου"


Δεν μπορώ να καταδικάσω .. "εγκλήματα του σταλινισμού" .. Καταδικάζουν εγκλήματα και εγκληματίες. Μπορώ να καταδικάσω όσους συκοφαντούσαν τον πατέρα μου και δυσφήμησαν τις μεγάλες του πράξεις. Αυτό είναι καθήκον μου, όχι μόνο ως γιος, αλλά και ως έντιμος σοβιετικός άνθρωπος "

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα πλατιάς συζήτησης και διεκδίκησης σε κάθε νέο που υπηρετεί τη θητεία του

 


Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τη διάρκεια της θητείας στον στρατό ξηράς έχει προκαλέσει την αγανάκτηση χιλιάδων νέων που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τη θητεία τους. Είναι απολύτως λογικό, αφού αυτή η εξέλιξη προσθέτει νέα εμπόδια στον ήδη δύσκολο προγραμματισμό που κάθε νέος κάνει για τη ζωή του μετά το σχολείο ή τις σπουδές. Ερχεται να προσθέσει ένα ακόμα μεγάλο βάρος στον προϋπολογισμό των οικογενειών τους, εκτός αν νομίζει η κυβέρνηση ότι «βγαίνει» ένας ολόκληρος χρόνος με 12x8,70=104,4 ευρώ. Γι' αυτό και η ΚΝΕ είχε εναντιωθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2020, όταν άνοιξε η σχετική συζήτηση.

Οι φοιτητές τραγουδούν για το άνοιγμα των σχολών


Ακόμα μια μουσική διαμαρτυρία από φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ - Ακούστε την παραλλαγή τού «Και τι ζητάω»

"Είμαι στο σπίτι μου με τη παντόφλα"


Καταγγελία για σύλληψη στο NEWS 24/7

 Ακόμα ένα περιστατικό ωμής και αχρείαστης αστυνομικής βίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το NΕWS 24/7. Πρωταγωνιστής, άθελά του, έγινε ο Μιχάλης (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή του news.247.gr) το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος της πορείας για την αστυνομική βία που διοργανώθηκε στην πόλη.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί εκτρώματα, κλιμακώνει τον αυταρχισμό και ζητάει και τα “ρέστα” από το λαό»


 Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σε κοινή συστράτευση απέναντι στην κυβέρνηση με αφορμή το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη... Γιατί απαντήσατε αρνητικά;

Ο κ. Βαρουφάκης ξανακαλεί το ΚΚΕ σε μαζικές κινητοποιήσεις! Του θυμίζουμε, λοιπόν, πως το ΚΚΕ εδώ και ένα χρόνο πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις -Πρωτομαγιά, Πολυτεχνείο, απεργίες κλπ.-, δηλαδή μας καλεί σε κάτι που ήδη κάνουμε και δεν κάνει αυτός!

Μόνο τους ... σχεδόν υγιείς θα δέχονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία που «αξιοποιούνται»


Φούμαρα αποδεικνύονται τα περί «πανστρατιάς» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Ενα έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς τα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο καταγράφει τις «προϋποθέσεις» για να μεταφερθεί ασθενής από δημόσιο νοσοκομείο σε μία από τις δύο ιδιωτικές κλινικές που τάχα «εντάχθηκαν στο σύστημα» την περασμένη βδομάδα, ήταν αρκετό για να αποδείξει πόσο κουρελόχαρτο ήταν τα λόγια της κυβέρνησης περί «πανστρατιάς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Τα κρίσιμα γεγονότα από το 13ο Συνέδριο μέχρι τον Ιούλη του 1991


Οι μήνες που ακολούθησαν από το 13ο Συνέδριο το Φλεβάρη μέχρι τη διάσπαση τον Ιούνη είναι μια περίοδος όξυνσης της εσωκομματικής διαπάλης.

Η φραξιονιστική δράση της οπορτουνιστικής ομάδας κορυφώνεται. Ο αστικός Τύπος βομβαρδίζει καθημερινά στηρίζοντας τους «ανανεωτικούς» και ανοιχτά στο πλευρό τους στέκονται τα στελέχη της ΕΑΡ και άλλων δυνάμεων που συμμετείχαν στον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου». Η πίεση που ασκείται είναι προς μία κατεύθυνση, τη διάλυση του ΚΚΕ μέσα στον Συνασπισμό.

Κερδοφόρες επιχειρήσεις και γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί...


ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

...με μόνους χαμένους τους λαούς, που μένουν εκτεθειμένοι

Την ώρα που ο κόσμος μετρά σχεδόν 120 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και πάνω από 2,6 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, αυτή η σημαντική κατάκτηση της επιστήμης και της συλλογικής εργασίας του ανθρώπου, από όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπινων ζωών μετατρέπονται όλο και πιο απροκάλυπτα σε όπλο στους εντεινόμενους γεωπολιτικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και συμμαχιών, σε εργαλείο τεράστιας κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας των λαών.

Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο στην πράξη!


Σπάμε τον φόβο στην πράξη!

Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει! Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης πυροδοτεί την αγανάκτηση και τον θυμό της νέας γενιάς! Οι συνεχείς και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα: ΩΣ ΕΔΩ!

Ενας χρόνος πανδημίας - Ενα έγκλημα διαρκείας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενας χρόνος πανδημίας.

Ενας χρόνος που για την εργατική τάξη αυξήθηκαν τα βάσανα, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα. Εζησε και ζει έχοντας το φόβο του κορονοϊού, αλλά και το φόβο της ανεργίας, της απληρωσιάς, της περικοπής όσων δικαιωμάτων τής απέμειναν. Εζησε και ζει την ασυδοσία των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς, που το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα αυξηθούν τα κέρδη τους. Να μην αγγίξει η κρίση την κερδοφορία τους. Οπως και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική που ενισχύει την Υγεία ως εμπόρευμα, η πολιτική που οδηγεί την παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην νοσηλεία ασθενών που σχεδόν έχουν αναρρώσει περιορίζεται η «συμβολή» του ιδιωτικού τομέα

  


 Η περίφημη συμβολή του ιδιωτικού τομέα Υγείας στην πανδημία περιορίζεται μόνο σε περιστατικά ασθενών τα οποία απέχουν πολύ λίγο για να πάρουν εξιτήριο! Οι κλινικάρχες θα λαμβάνουν νοσήλια για ασθενείς που σχεδόν έχουν αναρρώσει. 

Διαβάστε στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου

 
Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 13 - 14 Μάρτη:

Συλλαλητήριο Σωματείων Ομοσπονδιών - Τετάρτη 17 Μάρτη - 6 μ.μ. Προπύλαια

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένος αγώνας για την Υγεία, τα δικαιώματά μας, απάντηση στην καταστολή

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία φρακάρουν...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


13/03/1872

Γεννιέται ο λογοτέχνης, ποιητής και μεταφραστής Κωνσταντίνος Θεοτόκης. Μεταξύ άλλων, ο Κ. Θεοτόκης μετείχε στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού ομίλου και του Αλληλοβοηθητικού εργατικού συνδέσμου Κερκύρας (1910-1914), ενώ παράλληλα υποστήριξε το κίνημα για τη χειραφέτηση των γυναικών. Έργα του, «Η τιμή και το χρήμα», «Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα», «Ο κατάδικος», «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους», κ.α.