Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Αντιδράσεις για το τρέιλερ της ταινίας «Καλάβρυτα 1943»


Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει η ταινία «Καλάβρυτα 1943», που καταπιάνεται με τη ναζιστική θηριωδία στις 13/12/1943 στα Καλάβρυτα, όταν οι Γερμανοί ναζί έβαλαν τους άνδρες από 14 ετών και πάνω σε ένα χωράφι και τους γάζωσαν με πολυβόλα. Εκτελέστηκαν 1.436 άνδρες 14 έως 80 ετών, δηλαδή το 70,5% του ανδρικού πληθυσμού της πόλης. Διασώθηκαν κάποιοι λίγοι που είχαν σκεπαστεί με πτώματα συγχωριανών τους. Την ίδια ώρα, άλλα τμήματα Γερμανών στρατιωτών λεηλατούσαν και κατέστρεφαν την πόλη.

Το Σάββατο 6/11 κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Νοέμβρη


Το Σάββατο 6 Νοέμβρη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή» που φιλοξενεί συνέντευξη με την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το Κόμμα.

Είμαστε νικητές! - Συνεχίζουμε για την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας


Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και υπό συνεχή χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» οι εργαζόμενοι στην COSCO, στο πλαίσιο μαζικής Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν ότι μετά τη νίκη του πολυήμερου αγώνα για να επιστρέφουν σώοι στο σπίτι τους να συνεχίσουν τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας


Η ανάγκη για μέτρα προστασίας σε χώρους διασποράς του ιού αφορά αυτονόητα και τις εκκλησίες, αφορά όμως και εκείνους τους χώρους -Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία, χώρους δουλειάς- που μένουν απροστάτευτοι με κυβερνητική ευθύνη. 

Η κατάρρευση της ψευδοροφής στο Δημοτικό Πυλαίας είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου»


Αθήνα 05/11/2021
Αρ. πρωτ. 1419

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Η κατάρρευση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Πυλαίας είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου»

Οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές έχουμε καταγγείλει κατ ́επανάληψη την διάχυση από
το κράτος προς Περιφέρειες και Δήμους, της αρμοδιότητας, της ευθύνης και του ελέγχου για την
κατασκευή των σχολικών κτιρίων, αλλά και για τις παρεμβάσεις που γίνονται στα υπάρχοντα σχολεία.

Ξαναζεσταμένη σούπα και ψίχουλα στους βιοπαλαιστές οι ανακοινώσεις για τους αγρότες


Μπροστά στις μαζικές κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών, ως αποτέλεσμα της όξυνσης των προβλημάτων που βιώνουν (ακρίβεια, εκτόξευση κόστους παραγωγής, περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, καθίζηση στην τιμή της σταφίδας, αποζημιώσεις - "ψίχουλα" για τις φυσικές καταστροφές κ.ά.), η κυβέρνηση καταφεύγει σε ελιγμούς εξαπάτησης, αναμασώντας μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και τα οποία απέχουν έτη φωτός από τα όσα απαιτούνται για την πραγματική ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών. 

Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ)

Στις 10 Μαρτίου 1944, όταν ακόμα ο Γερμανός κατακτητής δεν είχε φύγει από την πατρίδα μας, στο χωριό της Ευρυτανίας Βίνιανη ορκίστηκε η Κυβέρνηση του Βουνού, η ΠΕΕΑ, η κυβέρνηση του απελευθερωμένου τμήματος της Ελλάδας, που στηριζόταν στον εθνικοαπελευθερωτικό στρατό τακτικής δύναμης 45.000 στρατιωτικών και 25.000 εφέδρων. 

Κατάρρευση


Η κατάρρευση οροφής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με τους μαθητές να γλιτώνουν από τύχη, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Κανείς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η μόρφωση των μαθητών μετατρέπεται σε «επικίνδυνη αποστολή».

Νέα κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους για «πράσινες» μπίζνες


Ολο και περισσότερα κίνητρα στα «αρπακτικά» των ΑΠΕ και άλλα τμήματα του κεφαλαίου που ασχολούνται με τις «πράσινες» μπίζνες δίνει η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη χτεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «τέσσερις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον, τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», προκειμένου να «τρέξουν» «πράσινες» μπίζνες.

Διοργανώνει έκθεση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ στο ΑΠΘ

 
Έκθεση με θέμα «80 χρόνια από τη ίδρυση του ΕΑΜ, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Νοέμβρη στο φουαγιέ του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Οι πυροσβέστες μαζί με τον λαό για την υπεράσπιση της ζωής και του περιβάλλοντος


Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις ένστολες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών που παλεύουν για μαζικές προσλήψεις και μέτρα για να μην ξαναζήσουμε άλλες καταστροφές όπως αυτές του φετινού καλοκαιριού.

Χαιρετίζουμε επίσης τα συλλαλητήρια των πυρόπληκτων και πληγέντων από πλημμύρες και σεισμούς, στηρίζουμε τον αγώνα τους για να ζήσουν στον τόπο τους.

Νίκησε ο πολυήμερος αγώνας στην COSCO


Νίκησε ο πολυήμερος αγώνας στην COSCO!

Ικανοποιήθηκαν τα περισσότερα αιτήματα του πολυήμερου αγώνα στην COSCO όπως ανακοινώθηκε στο συλλαλητήριο τόσο της Αθήνας όσο και του Πειραιά από τους εκπροσώπους του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε συνθήματα και χειροκροτήματα. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/11/1605

Η «συνωμοσία της πυρίτιδας» με στόχο την ανατίναξη του Βρετανικού κοινοβουλίου αποτυγχάνει. Ο πρωτεργάτης του εγχειρήματος Γκάι Φοκς συλλαμβάνεται και απαγχονίζεται.

05/11/1815

Βρετανία και Ρωσία υπογράφουν στο Παρίσι συνθήκη με την οποία τα Επτάνησα γίνονταν αυτόνομο κράτος υπό βρετανική προστασία («Ηνωμένον Κράτος των Ιονίων Νήσων»).