Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Βιομηχανία μηνύσεων από τους εργατοπατέρες ενάντια στους εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ


Το τελευταίο διάστημα, η έκπτωτη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ μεθοδεύει τον αποκλεισμό της ΔΑΣ, δηλαδή της δεύτερης δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα -με βάση τους πιο πρόσφατους αποτυπωμένους συσχετισμούς- από την προσωρινή διοίκηση που θα έχει την ευθύνη για τη σύγκληση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ο στόχος τους είναι να νομιμοποιήσουν έτσι στα μουλωχτά, με αδιαφανείς διαδικασίες, τους νόθους και εργοδοτικούς αντιπροσώπους, για να επικυρώσει την πλαστή της πλειοψηφία.

Ηχηρό μήνυμα καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου 13 Απρίλη, η ΕΔΥΕΘ, στο πλαίσιο της Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ. 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και ακολούθησε πορεία στην κεντρική πύλη του Λιμανιού όπου κατατέθηκαν στεφάνια στην πλακέτα που αναφέρεται στα θύματα των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού.

Οι εργάτες μπορούν και πρέπει να βάλουν με τους αγώνες τους τη σφραγίδα για νικηφόρα αποτελέσματα

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η σύσκεψη με θέμα το δυνάμωμα του αγώνα για «Συνδικάτα εργατών κι όχι των εργοδοτών» και την προετοιμασία της απεργίας και των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς.

Σχόλιο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην εκλογική επιτροπή της «Προοδευτικής Συμμαχίας»

Όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλει ο κ. Τσίπρας στη συμμαχία που φτιάχνει, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική συμμαχία που γίνεται με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, με γυρολόγους της πολιτικής κι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με υπηρέτες του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακόμη και με φίλους του Αμβρόσιου.

Υπουργέ μου, πάρε μίζα! Είναι καθήκον!

«Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να τα κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια» είπε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου. Και συνέχισε: «Δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε, οποιοσδήποτε υπουργός».  Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων ρωτήθηκε. «Είναι στα καθήκοντα του», απάντησε ορθά – κοφτά ο βουλευτής της ΝΔ.

Ρωσία: Το 3% των κατοίκων κατέχει το 90% των χρημάτων της χώρας!

Μια δράκα ολιγάρχες πατώντας πάνω στην άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης της Ρωσίας αλλά και στην ιδιοποίηση του τεράστιου πλούτου της χώρας έχουν αποκτήσει τρομακτικά πλούτη την ίδια στιγμή που μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ζει κάτω και από τα κατώτατα όρια της φτώχειας.

«Εργα και ημέρες» του καλοταϊσμένου μηχανισμού εργοδοσίας και κράτους...

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο που σέβεται το συνάδελφό του, που εμπνέεται από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που δεν ανέχεται πλέον όλη αυτή τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις εκείνες που δίνουν τη μάχη να γίνουν τα Συνδικάτα πραγματικά φρούρια των εργατικών δικαιωμάτων, διεκδικητές της ζωής που μας αξίζει.

10+ λόγοι για δυνατό ΚΚΕ παντού!

Είναι ώρα κινητοποίησης, μάχης, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Είναι ώρα το ελπιδοφόρο για το λαό μας μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε ακόμα περισσότεροι να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, ακόμα περισσότεροι να κάνουν το βήμα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να αναδείξουν το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό.

Καμιά ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ

Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών


«Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Συνδικάτα εργατών - Όχι των εργοδοτών», ήταν αυτό που κυριάρχησε στην σύσκεψη σωματείων που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 12 Απρίλη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη απεργία γυναικών στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η πρώτη απεργία εργατριών έγινε στις 13 Απρίλη 1892, από τις υφάντριες του εργοστασίου των Αδελφών Ρετσίνα , στον Πειραιά. Εκείνη τη χρονιά, οι εργοδότες αποφάσισαν να μειώσουν την αμοιβή των εργατριών, από 80 σε 65 λεπτά το τόπι υφάσματος.

Τα λίγα που γνωρίζαμε για αυτή την απεργία αποκάλυψε η Ιρις Αυδή – Καλκάνη με το βιβλίο της «Εκείνο το πρωί»: