Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Από το 1936 έως σήμερα – Άφοβος Σεπολίων


 Στα Σεπόλια της Αθήνας του Μεσοπολέμου θα «μεταφερθούμε», όπου το 1936 φτιάχνεται ο Άφοβος Σεπολίων που είναι από τα πιο παλιά ερασιτεχνικά Σωματεία της Αθήνας και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της ΕΠΣ Αθηνών, στην οποία είχε ενταχθεί από την περίοδο 1937-38 και το 1938-39 ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Γ΄ Κατηγορία ΕΠΣ Αθηνών. Με την ευκαιρία της έρευνας εντοπίσαμε και αναφέρουμε και συνώνυμούς του που δεν υπάρχουν πια στον αθλητικό χάρτη.

"Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια"

 
"Τα θύματα του Στάλιν"

Ημέρα δράσης κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις η Δευτέρα 21 Φλεβάρη


Η κυβέρνηση της ΝΔ, στηριζόμενη και από τα κόμματα του ευρωατλαντισμού, ετοιμάζεται να καταθέσει σύντομα για επικύρωση στη Βουλή τη "νέα" Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, όπως δεσμεύτηκε και προ ημερών ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έναντι της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Μάθε την αλήθεια!


ΝΑΤΟ και ΕΕ για τους λαούς είναι απειλή, πάλη για αποδέσμευση και ανατροπή

Η ΚΝΕ εγκαινιάζει 6μηνη καμπάνια με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, 70 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στον δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ και 30 χρόνων από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνει στην Ελλάδα τρένα που καταργήθηκαν ως επικίνδυνα στην Ελβετία

“«Το μόνο που μπορώ να πω είναι καλή τύχη»: Πώς επιστρέφουν στην Ελλάδα τα τρένα που καταργήθηκαν από την Ελβετία”.

Αυτός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Investigate Europe που δημοσιεύθηκε σήμερα (18/02).

«Πριν από είκοσι χρόνια, ο ελβετικός Τύπος ονόμασε το τρένο ETR 470 -που εξυπηρετούσε τη διαδρομή Μιλάνο-Ελβετία- «Pannenzug», που σημαίνει «τραίνο βλάβης». Είναι το ίδιο τρένο που φαίρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2022 στην Ελλάδα, διαφημίζοντάς το ως τη “νέα εποχή των ελληνικών σιδηροδρόμων” … «Μείνετε μακριά από αυτά τα τρένα», λένε στελέχη που τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. 

Σποτ Εργατικών Σωματείων για το Συλλαλητήριο του Σαββάτου 26 Φλεβάρη


                       ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

Στα χέρια του λαού η υπόθεση!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη, με τις δυνατότητες που προδιαγράφουν τα πάνω από 250 εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι και μαζικοί φορείς που συντονίζουν τη δράση τους να δείχνουν ότι μπορεί η μέρα εκείνη, οπότε συμπληρώνονται δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας, να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση της εργατικής - λαϊκής πάλης. 

Ουκρανία: Οργιο δυτικής προπαγάνδας


Ο ανταποκριτής στη Μόσχα Δημήτης Λιάτσος μιλά στον Νίκο Μπογιόπουλο

Ενα πρωτοφανές όργιο παραπληροφόρησης, διαστρέβλωσης και ευρωατλαντικής προπαγάνδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πολιτικό προσωπικό και τα ΜΜΕ των μονοπωλίων της Δύσης, που αντιστρέφουν κάθε έννοια λογικής για να παρουσιάσουν κατά το δοκούν τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Εξοπλισμοί – Μύθοι και πραγματικότητα


Στις 15 Φεβρουαρίου 2022, εγκρίθηκε στη βουλή, η προμήθεια τριών φρεγατών τύπου Belharra από τη Γαλλία, έξι επιπλέον πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale, επίσης από τη Γαλλία, και  44 τορπιλών βαρέως τύπου από τη Γερμανία για τα υποβρύχια 214 του Πολεμικού Ναυτικού.

Ουμπέρτο Εκο


 Πεθαίνει σε ηλικία 84 χρόνων ο Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, κριτικός και πανεπιστημιακός Ουμπέρτο Εκο. Ο Εκο γεννήθηκε στην Αλεσάντρια του Πιεμόντε το 1932, ενώ ακολούθησε σπουδές Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Το 1954 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Φιλοσοφία, με τη διατριβή του για τον Θωμά τον Ακινάτη, που αποτέλεσε και το θέμα του πρώτου του βιβλίου.

Κώστας Μαραγκουδάκης

Κώστας Μαραγκουδάκης, ο άνθρωπος που με τους αγώνες του κατάφερε να δαμάσει την ιστορία και να κατακτήσει την αθανασία.

 Σαν σήμερα, 20/02/2020, καρδιά του 95χρονου αντάρτη, Κώστα Μαραγκουδάκη, έσβησε μετά από μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας, την ίδια μέρα που κηδεύεται ο αδελφός του Γιάννης Μαραγκουδάκης, ένα από τα 5 αδέλφια της οικογένειας που ακολούθησαν το δρόμο του αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

«Μάτωσαν» και ετοιμάζονται «να ξαναματώσουν» για τους στόχους του ΝΑΤΟ


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Μια σύντομη αναδρομή σε αμερικανοΝΑΤΟικά εγκλήματα, με τη συμμετοχή και της αστικής τάξης της Ελλάδας

Ο αλγόριθμος αποδίδει

 
Είναι βαρύ και το παίρνω απάνω μου, ακριβώς επειδή σε συνθήκες ανεξέλεγκτης γνωμοδοσίας των πάντων περί τα πάντα, μπορεί να μη λείψουν οι καλοθελητάδες. Λοιπόν έχω σχεδόν πεισθεί ότι η Ελλάδα έχει γίνει για μία ακόμη φορά πειραματόζωο εφαρμογής ενός επικοινωνιακού αλγορίθμου που μεταφράζεται σε θηριώδη αύξηση της χειραγώγησης των μαζών και εξίσου θηριώδη μείωση του πολιτικού κόστους, που όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά παρά τη γιγαντιαία επίθεση εναντίον των λαών και την επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων που περνούν είτε αδιαμαρτύρητα, είτε, το χειρότερο, απαρατήρητα από τις μάζες που υποφέρουν.

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία

Ρωσόφωνοι εγκαταλείπουν την ανατολική Ουκρανία και κατευθύνονται στην Ρωσία
 
Σκηνικό πολέμου επικρατεί στην Ανατολική Ουκρανία, απειλώντας να δώσει το έναυσμα για μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, στην οποία μαίνεται η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με την Ρωσία.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ προσκλητήριο μάχης για να μπει στο επίκεντρο το ζήτημα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών


Το κάλεσμά μας είναι ένα προσκλητήριο μάχης, προκειμένου να γίνουν πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση, στον αγώνα, στο συντονισμό της πάλης για όλα τα καυτά και επείγοντα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Ολοι στους δρόμους ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας μας!


ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

Στα χέρια του λαού η υπόθεση!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα, με τις δυνατότητες που προδιαγράφουν τα πάνω από 250 εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι και μαζικοί φορείς που συντονίζουν τη δράση τους να δείχνουν ότι μπορεί η μέρα εκείνη, οπότε συμπληρώνονται δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας, να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση της εργατικής - λαϊκής πάλης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/02/1905

Διενεργούνται βουλευτικές εκλογές. Οι Δηληγιαννικοί κερδίζουν 142 έδρες, έναντι 78 των Θεοτοκικών, 13 των Ζαϊμικών και 2 ανεξαρτήτων. Ο Θεόδωρος Δηληγιάννης αναλαμβάνει πρωθυπουργός για τελευταία φορά.