Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

«πάνω στο φτερό του καρχαρία»

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ Θ. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Ν. ΚΑΒΒΑΔΙΑ

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Νίκου Καββαδία και εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που προϋπαντούν το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος με θέμα: «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και το Μεσοπόλεμο», για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Tο… οικονομικό θαύμα της Χούντας

Πολλοί έχουν γράψει γι’ αυτό το θέμα. Κάθε φορά όμως που επανέρχεται, χρειάζεται να υπενθυμίζουμε, όσο γίνεται πιο μαζεμένα τα δεδομένα. Ας δούμε λοιπόν μερικά στοιχεία αυτού του «θαύματος» και κατά πόσο αυτά ήταν «θαυμάσια» για το λαό. Ας δούμε κάποια από τα μεγάλα ψέματα που λένε ακόμα για τη χούντα. Φυσικά εδώ δε θα μιλήσουμε συνολικά για τη χούντα και τα «κατορθώματά» της, αλλά μόνο για τα οικονομικά της.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

    Μια συγκλονιστική γιορτή αντάξια της ηρωικής 100χρονης ιστορίας του ΚΚΕ, στήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο κατάμεστο Παλαί ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων της δουλειάς.
Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
    Στη συνέχεια παρουσιάσθηκε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα μέσα από το οποίο “παρέλασαν”   σημαντικές στιγμές της ηρωικής ιστορίας του Κόμματος, από την ίδρυσή του, τις πρώτες διώξεις, το Μάη του '36, την περίοδο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ,