Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Δηλώσεις του Δ. Κουτσούμπα για τις πολιτικές εξελίξεις

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον η κυβέρνηση έχει πολιτική νομιμοποίηση ή πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε:

«Κοιτάξτε πολιτική νομιμοποίηση, αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς έχει, με βάση αυτά που ισχύουν στο Σύνταγμα της χώρας κλπ. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει πολιτική

Διαζύγιο, αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση

  Aποχωρούν οι ΑΝΕΛ
Αφού μαζί «χτύπησαν» αλύπητα τα λαϊκά στρώματα και ενέπλεξαν τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ιμπεριαλισμούς, ήρθε το βολικό διαζύγιο των εταίρων της συγκυβέρνησης.
«Οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση» ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό το πρωί της Κυριακής.

«Σκουπίδια» του Γ. Ξανθούλη

     Τα  «Σκουπίδια» του Γ. Ξανθούλη στο Θέατρο Αυλαία
             Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Μετά την καλοκαιρινή τους επιτυχία, «Τα σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη ξεπηδούν ξανά μέσα από τους κάδους της σκηνής του «Από Κοινού», ανανεωμένα για τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2018-2019!

Το εμβληματικό αυτό έργο του Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια πραγματικότητα επίκαιρη ακόμα.

Η Μάχη της Νάουσας

«Η μάχη τέλειωσε. Ξανασαίνει ο λαός…»
13 Ιανουαρίου 1949: Έπειτα από πολυήμερη σκληρή μάχη, τμήματα της 10ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, υπερνικούν διπλάσιες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και καταλαμβάνουν τη Νάουσα. 

Το χρονικό της μάχης
8/1/49-11/1/49: Η 10η Μεραρχία του ΔΣΕ με Διοικητή τον Υποστράτηγο Νίκο Θεοχαρόπουλο

Κωστής Παλαμάς

Ο μεγάλος «άγνωστος»
 Δε θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι ο Κ. Παλαμάς* αποτελεί σήμερα «ταμπού» για την εκπαίδευση, αλλά και για ορισμένους φιλολογικούς κύκλους. Η πολιτεία στέκεται μάλλον αμήχανα μπροστά στο έργο του, όπως κάνει και με το έργο άλλων μεγάλων ποιητών, η δημιουργία των οποίων «αρνείται» να «κοπεί» στα «μέτρα» των ιδεολογικών αναγκών του κράτους.
Ειδικά η παλαμική δημιουργία, η τόσο πολύπλευρη σε μορφή και περιεχόμενο, που αντανακλά τις ιδεολογικές και πολιτικές περιπέτειες της Ελλάδας στο μεταίχμιο δύο αιώνων, αναφερόμενη ταυτόχρονα σε όλη την ιστορία του ελληνικού έθνους προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στους μελετητές της.