Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση στο υπ. Εργασίας για τους εργαζομένους της «Ελληνικός Χρυσός»


Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας σχετικά με τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καθώς και στην στάση της εργοδοσίας απέναντι σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας.

Οι Θέσεις της ΚΕ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης


Οι Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του «Ριζοσπάστη» σε ηχητική μορφή, για άτομα με προβλήματα όρασης, στα παρακάτω links:

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Παρισινή Κομμούνα

 
 
Το εργαστήρι «Τα εργαλεία του ηθοποιού» του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ συνεχίζει όλο αυτό το διάστημα τις συναντήσεις του διαδικτυακά και δουλεύει πάνω σε διάφορα θέματα με την τεχνική της δημιουργικής - σεναριακής γραφής. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Παρισινής Κομμούνας το εργαστήρι έχει ετοιμάσει ένα βίντεο με πρωτότυπα κείμενα και μουσική, το οποίο αναδημοσιεύουμε.

Μυθολογία του Κρυφού Σχολειού: Κατάλογος των ελληνικών σχολείων (1757)

Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη 1454


Το Εικοσιένα. Έχουμε ως την ώρα
την ιστορία του; Φοβάμαι πως όχι.
Την μυθολογία του; Φοβάμαι πως ναι.

Κωστής Παλαμάς

Απαίτηση των ομίλων, άλλοθι για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας

 


«ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ» ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την κατεπείγουσα προώθηση της διαδικασίας για τη θέσπιση του πιστοποιητικού

Το αίτημα για προώθηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του «ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού» της ΕΕ εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ (σε αντίθεση μάλιστα με την πολιτική του ομάδα, που καταψήφισε) και ΚΙΝΑΛ. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το αίτημα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» «αποτελεί ένα επικίνδυνο εργαλείο, που δεν αποσκοπεί στην προστασία της υγείας του ελληνικού λαού και των άλλων λαών, αλλά στη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να ανακάμψουν από την κρίση εν μέσω πανδημίας».

«Αόρατος εχθρός» ή ένας ... παλιός γνώριμος


ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ

Πόσες φορές τον τελευταίο χρόνο δεν ακούσαμε για τον «αόρατο εχθρό», που απειλεί την υγεία και τη ζωή του λαού και που τα κράτη δίνουν μάχη με το χρόνο για να τον κατανοήσουν και να τον αντιμετωπίσουν, με προτεραιότητα τάχα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής;

Πόσες φορές στη διάρκεια της πανδημίας δεν ακούσαμε και στη χώρα μας την κυβέρνηση και τις διάφορες επιστημονικές επιτροπές να επικαλούνται τον «άγνωστο εχθρό», για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, που αφήνει απροστάτευτο τον λαό;

«Λάδι στη φωτιά» με απροκάλυπτες απειλές σε Κίνα και Ρωσία

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Οι άξονες της ευρωατλαντικής πολιτικής και η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια πρέπει να σημάνουν συναγερμό στο λαό

«Πρέπει και θα κάνουμε περισσότερα». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ μεσοβδόμαδα στις Βρυξέλλες, δίνοντας το στίγμα κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ευρωατλαντικού άξονα, όσο οξύνεται η κόντρα του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, πρώτα και κύρια με Κίνα και Ρωσία, από τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο μέχρι τον Ινδικό και τον Ειρηνικό.

Πολιτική Προστασία για ποιον;

 

Μαζί με την άνοιξη, πάντα έρχονται ο ενθουσιασμός και η ευφορία, η αναγέννηση της φύσης. Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, έπειτα από κάθε Πρωτομαγιά, τα διαδέχεται η αγωνία για την έλευση της νέας αντιπυρικής περιόδου με τις μαύρες αποχρώσεις που αφήνουν σε δάση, περιουσίες και ψυχές οι καταστροφικές πυρκαγιές.

Ψήφισμα υπεράσπισης εκλεγμένων εργαζομένων στα μεταλλεία Ολυμπιάδας

    


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε τον παρόν ψήφισμα καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια της εταιρείας “Edilmac”, με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός, να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/03/1461

Ο «Πόλεμος των δύο ρόδων» στην Αγγλία βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Ο Εδουάρδος ο Δ' της Υόρκης νικά στη μάχη του Τάουτον και αναγορεύεται βασιλιάς της Αγγλίας, παράλληλα με τον Ερρίκο του Λάνκαστερ.

29/03/1553

Γεννιέται ο Κρητικός ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος.

Βιτσέντζος Κορνάρος