Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Θετική βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ, την πρόσκληση στον Ζελένσκι, να μιλήσει στη Βουλή


Συνωστισμός στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας»

***

Φυσικά δεν αποτελεί είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να χαιρετίσει ένθερμα την νέα αθλιότητα του Μητσοτάκη, ο οποίος προσκάλεσε τον Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή.

Νέο στρατιωτικό δόγμα σε ρυθμούς πολεμικής προπαρασκευής

Φωτιά και μπαρούτι «μυρίζει» η «Στρατηγική Πυξίδα», κείμενο για το νέο στρατιωτικό δόγμα της ΕΕ, που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης της ΝΔ. Η «Πυξίδα» δείχνει καθαρά ότι στην Ευρώπη εντείνεται η πολεμική προπαρασκευή, ως αποτέλεσμα της νέας φάσης στην οποία περνούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η διάλυση της ΕΣΣΔ και η «εποχή των τεράτων»


Ο διεξαγόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, ένας ακόμη στη μακριά σειρά των πολέμων στον μετασοβιετικό χώρο, που ακολούθησαν την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ και, πιθανότατα ο πιο σημαντικός και επίφοβος εξ αυτών έως τώρα για την ανθρωπότητα, αποτελεί τη συνέχεια της κλιμάκωσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανακατατάξεων και ανταγωνισμών των τελευταίων δεκαετιών και την, μέχρι στιγμής, κορύφωσή τους.

Να δοθεί άσυλο στον πρόσφυγα μαθητή Σαϊντού Καμαρά


Η αντιμετώπιση από το κράτος του Σαϊντού Καμαρά, μαθητή του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, με καταγωγή από τη Γουινέα, που απειλείται με απέλαση την Τετάρτη 30 Μάρτη, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των συμμαθητών του, γονέων και κατοίκων της περιοχής.

ΝΑΤΟ247


Όπως πάντα η επιθυμία της άρχουσας τάξης να στρατεύσει τον λαό κάτω από τα συμφέροντά της, τις σημαίες της και τους στόχους της δεν είναι μονοκόμματη αλλά πολύμορφη. Έτσι μπροστά στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται για τους λαούς όλου του πλανήτη, όλα τα σφυριά της αστικής ενημέρωσης - κατ' αντιστοιχία με την στάση όλων των αστικών κομμάτων στην χώρα μας - βαράνε στον ίδιο στόχο μέσα από πολλούς δρόμους.

Η «αγάπη» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ τυφλώνει...


Σχόλιο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του για το άρθρο του Πολ Μέισον στην εφημερίδα «Information» της Δανίας, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Σύσκεψη και κινητοποίηση στις 28 Μάρτη ενάντια στην ακρίβεια


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ- ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και περισσότερο «λάδι» στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας


 Οι αποφάσεις της ΕΕ για την αγορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG και για επιτάχυνση της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», φορτώνουν ακόμη μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και ρίχνουν περισσότερο «λάδι» στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας, αφού ενισχύουν τις αιτίες που την προκαλούν και την οξύνουν. Ουσιαστικά η «απεξάρτηση» από το ρώσικο φυσικό αέριο μετατρέπεται σε εξάρτηση από το αμερικανικό.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/03/1827

Πεθαίνει ο Γερμανός συνθέτης Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Γεννιέται ο Λούντβιχ ΒανΜπετόβεν