Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ο Νόμος της Αξίας β' μέρος


Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία

Παρουσιάζουμε σήμερα το β' μέρος του Νόμου της Αξίας

Σφοδρές αντιδράσεις από τους φιλάθλους της ομάδας για την πρόσληψη του Β. Τσιάρτα


Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον κόσμο της ΑΕΚ η είδηση πως ο Βασίλης Τσιάρτας  θα αναλάβει τη θέση του προπονητή στην ομάδα Β' της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, η οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, γνωστός πλέον για τις ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις που έχει εκφράσει μέσω εμετικών τοποθετήσεων τα τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζεται ως ανεπιθύμητος στην ομάδα της ΑΕΚ. Και καθόλου άδικα..

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για συγκεκριμένες κατηγορίες προϋποθέτουν ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, όχι να αξιοποιούνται ως «εργαλείο» συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών


Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και με αυστηρές προϋποθέσεις, που θα τις διασφάλιζε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας και όχι να αξιοποιείται ως “εργαλείο” συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, ενίσχυσης του “κοινωνικού αυτοματισμού” και διώξεων σε βάρος εργαζομένων, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση.

#SOSCuba: Το ...“αυθόρμητο” ξέσπασμα των bots


Την Κυριακή, σαν κεραυνός εν αιθρία, οι οθόνες μας κατακλύστηκαν από εικόνες διαδηλώσεων του λαού της Κούβας εναντίον της κυβέρνησης και της Επανάστασης, ενώ στο twitter το hashtag “#SOSCuba” έγινε μέσα σε λίγες ώρες παγκόσμιο trend.

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη αγωγή κατά του Ν. Μπογιόπουλου


Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο Νίκο Μπογιόπουλο και καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), να καταθέσει αγωγή εναντίον του με τον ισχυρισμό της «συκοφαντίας» ζητώντας τη φυλάκιση του για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί» και το ποσό των 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη».

«Μασσαλιώτιδα», ένα τραγούδι που μεταλαμπάδευσε το πνεύμα της Επανάστασης σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου


Η «Μασσαλιώτιδα» είναι πολεμικό επαναστατικό άσμα που υιοθετήθηκε προοδευτικά ως Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας. Γράφτηκε στις 24 Απριλίου 1792 από τον λοχαγό του Μηχανικού Κλοντ Ζοζέφ Ρουζέ ντε Λιλ.

Ο Ρουζέ ντε Λίλ ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κλοντ Ροζέ. Γεννήθηκε στις 10 Μάη 1760. Στα 1776 μπήκε στη στρατιωτική σχολή αν και δεν είχε καθόλου κλίση στα στρατιωτικά και στις 23 Φλεβάρη 1792 έγινε λοχαγός.

Στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα


Η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα, η οποία εντείνεται με νέα μέτρα σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, ξεδιπλώνεται στην πράξη αυτές τις μέρες, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη διαδικασία επιλογής για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την ανακοίνωση των βάσεων. Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων φαίνονται ήδη οι συνέπειες της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, καθώς όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, χιλιάδες υποψήφιοι θα βρεθούν εκτός πανεπιστημίων.

Εντατική προετοιμασία για την πλατιά διακίνηση


ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» δημοσιεύεται η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία

Και η Χάγη φαίνεται πως μπαίνει στο παζάρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα


Το Δικαστήριο της Χάγης ή μια ανάλογη διεθνής δικαιοδοτική διαδικασία για την οριοθέτηση ΑΟΖ, με βάση τις πρόσφατες συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο, φαίνεται πως βάζει η κυβέρνηση της Τουρκίας στο τραπέζι του αναβαθμισμένου παζαριού εφ' όλης της ύλης στο επικίνδυνο πλαίσιο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Λύσσαξαν...


Καρφί στο μάτι των διαφόρων εθνικιστών, αλλά και των κοσμοπολιτών ΝΑΤΟικών και λοιπών ταγμένων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς είναι το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Γιατί το μήνυμα που έστειλε ήταν ξάστερο: Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών, στην κοινή περπατησιά στο δρόμο των δικών τους συμφερόντων, για το κοινό τους μέλλον το σοσιαλισμό.

Νέα στοιχεία για το μεθοδευμένο προβοκατόρικο σχέδιο

Δύο μέρες αφότου η άμεση κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας της Κούβας έδωσε απάντηση την Κυριακή στις «διαμαρτυρίες» με αντικομμο
υνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα που ενορχήστρωσαν ομάδες με άμεση καθοδήγηση και στήριξη από τις ΗΠΑ και την αντικουβανική μαφία στο Μαϊάμι, νέα στοιχεία βγαίνουν συνεχώς για τον μεθοδικό τρόπο προετοιμασίας του εν λόγω προβοκατόρικου ιμπεριαλιστικού σχεδίου το προηγούμενο διάστημα.

Βιβλιοπαρουσίαση «Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα»


Εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Οι γυναίκες από την αστική Γαλλική Επανάσταση στην Παρισινή Κομμούνα - "Χέρια που επανάσταση ξέρουν να τραγουδούν"» διοργανώνουν οι κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 15/7 στις 8 μ.μ., στον «Κήπο των Εποχών» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/07/1789

Πλήθη λαού ορμάνε προς τα τείχη της Βαστίλλης. Οι πυροβολητές περνάνε με το μέρος του λαού και χτυπάνε το φρούριο. Ο λαός κυριεύει το φρούριο της Βαστίλης. Η νικηφόρα εξέγερση στις 14 Ιούλη 1789 είναι η απαρχή της Γαλλικής αστικής Επανάστασης. 

Η Γαλλική Επανάσταση