Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Αγώνας για μαζικό, ενωτικό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, φτωχοί βιοπαλαιστές, αγρότες, νέοι και νέες.

Στις στάχτες της Μόριας αυτες τις μέρες σωπαίνουν τα παντα για να ακουστεί ο ανθρώπινος πόνος, η φρίκη , τα ουρλιαχτά της απόγνωσης χιλιάδων ψυχών. 13.000 άνθρωποι, γυναίκες και μικρά παιδιά, στοιβαγμένοι, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εν μέσω πανδημίας. Η Μόρια ήταν μια υγειονομική βόμβα που περίμενε να σκάσει.

Παμε συγκεντρωση

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Κάλεσμα Συντονισμού και Οργάνωσης της Πάλης

Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ - Κλείστε το κολαστήριο της Μόριας

Γιγαντοπανό που γράφει «Κλείστε το κολαστήριο της Μόριας. Απεγκλωβισμός προσφύγων - μεταναστών. Να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους», ανάρτησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες της Λέσβου άλλα και στους κατοίκους του νησιού που υφίστανται τα τραγικά αποτελέσματα των εγκληματικών

Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα στηρίζουμε και ενισχύουμε το ηρωικό Κόμμα μας

Λόγια που αποτυπώνουν τους γερούς δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, που στηρίζονται στην ανιδιοτελή δράση των μελών και των φίλων του Κόμματος για την υπεράσπιση του λαϊκού δίκιου. 
Λόγια και πράξεις που δείχνουν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και της αστικής τάξης να βάλουν εμπόδια σε αυτήν τη δράση θα πέσουν στο κενό.

Η κόκκινη Πότα των νησιών της εξορίας

Η Πότα στη Μακρόνησο
«Αυτό ήταν το Α' Τάγμα, που το έλεγαν και "Κόκκινο", και εκεί κρατούνταν οι πιο επικίνδυνοι οπλίτες, στο Β' Τάγμα ήταν οι "συμπαθούντες" και στο Γ' οι "ύποπτοι". Ειδικά στο πρώτο, η βία και τα ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια ήταν μια φριχτή καθημερινότητα, που πάει να πει ξύλο με σύρματα, με καδρόνια και ξύλα μπαμπού. Έκαναν φάλαγγα, ψυχρολουσίες, υποχρέωναν τους κρατούμενους να είναι ακίνητοι επί ώρες στον ήλιο και στο κρύο, τους έκαιγαν με πυρωμένα σίδερα και τσιγάρα, τους κρατούσαν

Νέοι μποναμάδες στο κεφάλαιο και ο λογαριασμός στο λαό

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ

Με το «καλάθι» γεμάτο αντεργατικά μέτρα, εισφοροαπαλλαγές, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, από τη φοροληστεία και το ξεζούμισμα του λαού, ανεβαίνει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο, για τις καθιερωμένες εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ.

Φτηνό και ποιοτικό νερό για το Λαό

Εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, έγινε  σήμερα  στο Πάρκο ΧΑΝΘ (πίσω από το άγαλμα του Ανδρόνικου), από το ΠΑΜΕ.

Στην εκδήλωση ακόμα μίλησαν  εργαζόμενοι, συνδικαλιστές από την ΕΥΑΘ,  την ΕΥΔΑΠ και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση - διαδήλωση της Θεσσαλονίκης

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση - διαδήλωση των σωματείων και των φορέων της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, απευθύνουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, από διάφορους χώρους δουλειάς, μιλώντας στο portal «902.gr».

Μεταφέρουν την εικόνα και την εμπειρία από τους εργασιακούς χώρους στους οποίους περιοδεύουν, αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τις συνέπειες της ολομέτωπης αντιλαϊκής, αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας στο όνομα της πανδημίας, ενώ καλούν σε αποφασιστική, μαζική και διεκδικητική πάλη, σε αγώνα ανατροπής και προοπτικής.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 12 - 13 Σεπτέμβρη

Προσκλητήριο του ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους και σωματεία

Δεν θα πληρώσουμε ξανά! Οργανώνουμε πάλη μαζική, διεκδικητική, ταξική, αγώνα ανατροπής και
προοπτικής!
Το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. η συγκέντρωση - διαδήλωση των συνδικάτων, στην πλατεία ΧΑΝΘ

Δολοφονική επίθεση απο Χρυσαυγίτες σε συνεργείο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Δολοφονική επίθεση, 12/9/2013, από 30 και πλέον Χρυσαυγίτες σε συνεργείο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Συνεργείο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, εργάτες και στελέχη των ταξικών συνδικάτων, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» στο Πέραμα (λίγα μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης), δέχονται

Αεροπειρατεία από 6 μέλη της ΕΠΟΝ

Αεροπειρατεία εκδηλώνεται, 12/9/1948, σε αεροσκάφος της ΤΑΕ, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. 

Οι έξι νεαροί αεροπειρατές, μέλη της ΕΠΟΝ, αναγκάζουν τον πιλότο να οδηγήσει το σκάφος στη Γιουγκοσλαβία. Είναι μία από τις πρώτες αεροπειρατίες στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.


Στις 12 Σεπτέμβρη 1948 έγινε η πρώτη αεροπειρατεία στην ελληνική ιστορία την οποία πραγματοποίησε η ΕΠΟΝ (και από τις πρώτες παγκοσμίως). Την έκαναν οι  6 ΕΠΟΝίτες που κατηγορούνταν από τις αρχές για ενέργειες σαμποτάζ.

Γεννήθηκε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς γεννήθηκε στις 12/9/1906 στην Πετρούπολη. 

 Έφυγε από τη ζωή 9 Αυγούστου 1975. 


 Εζησε και μεγαλούργησε ως μουσικοσυνθέτης στην ΕΣΣΔ. Εχει γράψει 15 συμφωνίες, όπερες, μουσική για μπαλέτο, κινηματογράφο, θέατρο.