Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ο Βελόπουλος δε χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει πως αντικαθιστά επάξια τη Χρυσή Αυγή


«Εντάξει θα την πάρετε τη θέση της Χρυσής Αυγής, μην στεναχωριέστε…» είπε προχτές ο Θ. Παφίλης απευθυνόμενος στον ακροδεξιό Κυριάκο Βελόπουλο μετά το ρατσιστικό παραλήρημα του τελευταίου με αφορμή τα θλιβερα γεγονότα στη Μόρια.

Οχι στην ανανέωση της Συμφωνίας Ελλάδας


                     ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις  

           Οχι στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο
 
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, και κυρίως ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Αυτό είναι και το περιεχόμενο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, που την Α' Φάση εγκαινίασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σημερινή Β' Φάση.

Άκου, φασιστάκο…


Όταν, το 1991, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους, με την ενεργό συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης, εξορμούσαν ενάντια στο Ιράκ στον περίφημο «Πόλεμο του Κόλπου», δεν ενοχλήθηκες.

«Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων στην επιχείρηση "Καρυπίδης"»


«Ο εμπαιγμός των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») από όλους τους κρίκους του συστήματος δεν έχει τελειωμό» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους από το 2016. Αν και πρόσφατα δικαιώθηκαν δικαστικά, αντιμετωπίζουν εκ νέου τον κίνδυνο να εμπλακούν σε νέους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.

Φυλακές Συγγρού 1931

Φυλακές Συγγρού 1931

Οι 8 και ο «κόκκινος δεκανέας»

Στις 15 του Απρίλη 1931 πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη απόδραση κομμουνιστών στην Ελλάδα.

Τα ξημερώματα δραπετεύουν από τις φυλακές Συγγρού τα στελέχη του ΚΚΕ Ανδρόνικος Χαϊτάς (Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ), Κώστας Ευτυχιάδης (μέλος του ΠΓ), Μήτσος Παπαρήγας

Η Ακαδημία βράβευσε τον πρωταγωνιστή της εγκληματικής πολιτικής σε βάρος του λαού


Η Ακαδημία Αθηνών, ο ναός του σκοταδισμού κατά το παρελθόν,

η Ακαδημία που τρόμαζε στην ιδέα ότι θα μπορούσαν να γίνουν μέλη της ο Βάρναλης, ο Σικελιανός, ο Καζαντζάκης…

Φυλακές – εργοστάσια ετοιμάζει η ΝΔ!


Φυλακές που θα λειτουργούν ως εργοστάσια και φυλακισμένους που θα εργάζονται στην γραμμή παραγωγής για ιδιώτες φαίνεται πως οραματίζεται η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνονται στο σχέδιο της για ένα νέο σωφρονιστικό σύστημα που παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Στον κομμουνιστή πρώτα «βγαίνει η ψυχή» και μετά η διάθεση για αγώνα.


Λένε πως ο έρως χρόνια δεν κοιτά. Αλλά η επανάσταση και ο αγώνας είναι σαν τον έρωτα και σίγουρα δεν κάνουν διακρίσεις σε νέους και γέρους, αφού δεν περισσεύει κανείς, ούτε το πάθος των πρώτων, ούτε η πείρα των δεύτερων.

Πόσο μάλλον όταν κάποιοι παλαίμαχοι βάζουν κάτω ένα σωρό νέους με το φλογερό πάθος και την αυταπάρνησή τους.

Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη


Αρχίζει στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, στις 3/10/1966, η δίκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Τελικά στις 30/12/1966 το δικαστήριο καταδίκασε τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη σε 11 και 8,5 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα, ενώ άλλοι 9 καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 3 έως 15 μήνες. 

Μετά την εγκαθίδρυση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1967 αποφυλακίστηκαν όλοι.

ΛΟΥΙ ΑΡΑΓΚΟΝ


Ο Λ. Αραγκόν γεννημένος στις 3 Οκτώβρη του 1897, ξεκίνησε ιατρικές σπουδές, αλλά τις εγκατέλειψε και αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία. 

Υπήρξε πρωτοπόρος, τόσο στην αισθητική, όσο και στην πολιτική του επιλογή. Ο ρόλος του στη διαμόρφωση της γαλλικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα δεν υπολείπεται σε σπουδαιότητα της επιρροής του στα ευρωπαϊκά Γράμματα.


Οπως και άλλοι, μετέπειτα διάσημοι, καλλιτέχνες και διανοούμενοι της γενιάς του, γνώρισε από κοντά το μακελειό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρετώντας στο μέτωπο ως νοσοκόμος.