Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει μουσειακά την επανάσταση του 1821 αλλά αντλεί συμπεράσματα για τις σύγχρονες προκλήσεις


Το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει ούτε συγκυριακά, ούτε μουσειακά, ούτε στείρα επετειακά την Επανάσταση του 1821 αλλά καταπιάνεται διαχρονικά με το θέμα, «προσπαθώντας με τις όποιες αδυναμίες του κάθε φορά, να αντλήσει συμπεράσματα για το "πως η ανάγκη γίνεται ιστορία" αλλά και έμπνευση για τις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών μας», είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα «αποκαλυπτήρια» του ΣΥΡΙΖΑ για επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών


Τα «αποκαλυπτήρια» του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Ημέρα αγώνα των υγειονομικών και όλου του λαού, που διεκδικούν μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για ν’ ανακουφιστούν τα νοσοκομεία και να προστατευθεί η υγεία του λαού.

Κινητοποίηση για να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά


Δυναμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που γίνονται σήμερα σε πολλές πόλεις διεκδικώντας να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Είναι κοροϊδία, θα μπορούσαν άμεσα να βγουν 300


Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και ενώ τα Μέσα Μεταφοράς έχουν εξελιχθεί σε υγειονομικές "βόμβες" για επιβάτες και εργαζόμενους, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί η μίσθωση 40 λεωφορείων, μεταχειρισμένων, που ανακοινώθηκε απ’ τον κ. Μητσοτάκη χαράματα, σ’ ένα αμαξοστάσιο όπου τα κρούσματα στους εργαζομένους έχουν χτυπήσει κόκκινο.

“Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν του Στάλιν, όχι του Χίτλερ” –


Νέο ιστορικό χαμηλό “δύο άκρων” από το Protagon
 
 
H εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού και γενικότερα η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι κάτι πρωτόφαντο για το protagon.gr, πράγμα όχι περίεργο, δεδομένου ότι αποτελεί κυρίαρχη ιδεολογία της ΕΕ, την οποία τόσο αγαπά το εν λόγω πόρταλ.

«Στο Δρόμο του Μπελογιάννη»

Με αφορμή την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, σε ειδική έκδοση του παράνομου «Ριζοσπάστη» τον Απρίλη του 1952, δημοσιεύθηκε ανοιχτό γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη, που γράφτηκε στις 9 του Απρίλη και απευθυνόταν «σε Επονίτες και Επονοπούλες»*

Παραθέτουμε εκτενές απόσπασμα απο κείνο το γράμμα:

Αυτοδιάγνωση...

 
Ανοιγμα σχολείων, αλλά μόνο των Λυκείων, για άλλη μια φορά χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, πετώντας ξανά το «μπαλάκι» σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, φορτώνοντάς τους την ατομική ευθύνη της «αυτοδιάγνωσης». Αυτό ανακοίνωσε προχτές η κυβέρνηση, ξεσηκώνοντας δικαιολογημένες αντιδράσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης


Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση
 μέσα σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας για τα Εργασιακά, αποτελεί αιτία πολέμου με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις. Το νομοσχέδιο αποτελεί βασικό συστατικό του «εθνικού σχεδίου ανάκαμψης», ενώ τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον γύρο επίθεσης μειώνουν ακόμα περισσότερο την αξία της εργατικής δύναμης και παράλληλα ελαστικοποιούν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις.

Ένας χρόνος αγώνας για τη ζωή και την αναπνοή μας ενάντια στα κέρδη τους

 

Γενική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας»

το Σάββατο 10/4, 18.00,

στο πρ. στρατόπεδο  Καρατάσιου

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δεύτερη προκλητική αδειοδότηση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από το εργοστάσιο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία. 

Σε σχέση με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» των σχολείων και τα μέτρα που δε λαμβάνει η κυβέρνηση!


Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά, με την εγκληματική της πολιτική, παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων, με την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς  διαδίδοντας ψέματα ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, άρα δε χρειάζονται μέτρα, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία στις αρχές Νοέμβρη και αρκετά από αυτά να παραμένουν κλειστά για πέντε συνεχόμενους μήνες από τότε.

Κάλεσμα για σύσκεψη σωματείων ενόψει της εργατικής πρωτομαγιάς


Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της Θεσσαλονίκης, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνεται με πρωτοβουλία των συνδικάτων μας, για την οργάνωση του αγώνα μας, μπροστά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/04/1821

Γεννιέται ο Γάλλος συμβολιστής ποιητής Σαρλ Μποντλέρ. Στην επανάσταση του 1848 στη Γαλλία ο Μποντλέρ βρέθηκε στα οδοφράγματα μαζί με τον εξεγερμένο λαό του Παρισιού, ενώ πολλά έργα του κατόπιν απαγορεύτηκαν «για προσβολή των δημοσίων και των καλών ηθών».