Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο φεστιβάλ ΚΝΕ 2022


Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, έναν πολύ παλιό γνώριμο έκλεισε τις εκδηλώσεις της, αργά το βράδυ του Σαββάτου. η Κεντρική Σκηνή του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Σκηνοθετώντας το αντιδικτατορικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ (29 ΜΑΗ 1935 - 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022)

Η λαϊκή επιθεωρησιακή παράσταση που προανήγγειλε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εκ των υστέρων ανάγνωση της αντιδικτατορικής επιθεωρησιακής παράστασης «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τη σκηνοθετική αναγεννητική ματιά του Κώστα Καζάκου, μας παραδίδει ένα θεατρικό κείμενο, το οποίο δεν το έχει αγγίξει ο χρόνος και δεν έχει καλλιτεχνικά ξεθωριάσει.

Η ζωή μας δεν είναι παιχνίδι με «κλέφτες κι αστυνόμους»!


Τις τελευταίες μέρες οι εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων ξεχειλίζουν από ρεπορτάζ για τις Φοιτητικές Εστίες του ΕΜΠ, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και την εξάρθρωση εγκληματικού κυκλώματος.

Ανακοίνωσε την άμεση αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στο Κίεβο

 
ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 Βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριλιαστικό πόλεμο

Την άμεση αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων από την Ελλάδα στο Κίεβο προανήγγειλε η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ που πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία, δείχνοντας ότι ενώ οι εξελίξεις γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! 

Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης

Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 πχ στα Στάγειρα, το σημερινό Σταυρό στη βορειοανατολική ακτή της Χαλκιδικής (η οποία ήταν γνήσια ελληνική πόλη που την είχαν ιδρύσει άποικοι από την ’νδρο και η Χαλκίδα 665 π.κ.ε. οι οποίοι μιλούσαν μια παραλλαγή της ιωνικής διαλέκτου) και πέθανε στο κτήμα της μητέρας του στη Χαλκίδα το 322 πχ.

Συσκότιση στα νοικοκυριά και μέτρα ενίσχυσης για «πράσινες» μπίζνες


Σε πολιτική συμφωνία για έκτακτα μέτρα μείωσης της ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τίθενται σε εφαρμογή από την 1.12.2022 έως και την 31.12.2023, κατέληξαν την Παρασκευή οι υπουργοί Ενέργειας στην έκτακτη σύνοδο.

Ο κύβος (της ακροδεξιάς) ερρίφθη! Για άλλη μια φορά…


Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ιταλικών εκλογών έδωσαν την ευκαιρία να διαβάσουμε νέες δακρύβρεχτες αναλύσεις για την άνοδο της ακροδεξιάς. Είχαν, βέβαια, προηγηθεί ανάλογα εκλογικά αποτελέσματα σε Σουηδία και πιο πριν στη Γαλλία. Σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού «τόξου» από τη ΝΔ έως το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 εκφράστηκαν ποικιλότροπες «ανησυχίες» για την άνοδο της ακροδεξιάς, των εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων.

Ένα χρήσιμο «σκονάκι» για κάθε μαθητή!


 Η ΚΝΕ κυκλοφόρησε ένα πρωτότυπο και καλαίσθητο υλικό για τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ με τίτλο «Το σκονάκι!».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


322 π.Χ.

Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, Αριστοτέλης

02/10/1804

Πεθαίνει ο Γάλλος μηχανικός και εφευρέτης Νικολά Ζοζέφ Κινιό, που θεωρείται ο κατασκευαστής του πρώτου αυτοκινήτου.