Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Οι αλύγιστοι των Συκιών

stelios Margaritis

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί «πράσινης δίκαιης μετάβασης» φέρνουν ανεργία και ενεργειακή φτώχεια


Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία συνοδεύτηκε με τις γνωστές εξαγγελίες περί “απολιγνιτοποίησης” και “πράσινης δίκαιης μετάβασης”, όταν είναι πλέον φανερό ότι αυτή η πολιτική μόνο δεινά και ανεργία φέρνει στον λαό της περιοχής, ενώ ευθύνεται για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει συνολικά τον λαό.

«Η αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και οι θέσεις του ΚΚΕ»


Εκδήλωση - τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνουν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Ν' αναγνωριστούν και να καταβληθούν άμεσα τα μισθολογικά κλιμάκια για όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς


Επίκαιρη Ερώτηση

Προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Ν' αναγνωριστούν και να καταβληθούν άμεσα τα μισθολογικά κλιμάκια για όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

 Οι 11.700 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, μετά από πολλά χρόνια εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, απέκτησαν μόνιμη σχέση εργασίας, όρος απαραίτητος για όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς τα σχολεία.

Κινητοποίηση για την επίσκεψη Μητσοτάκη - Με χημικά απάντησε η κυβέρνηση


Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στην περιοχή ΖΕΠ, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι καταδικάζοντας την ασκούμενη πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή.

Εκτέλεση 118 ηρώων στο Μονοδένδρι Λακωνίας


Στις 23 Οκτώβρη του 1943 οι Γερμανοί κατακτητές και «Ελληνες» κουκουλοφόροι συνεργάτες τους γνωστοί στη Σπάρτη σαν ομάδες Βρεττάκου, που υπέδειξαν τα σπίτια των πατριωτών χτύπησαν τις πόρτες της Σπάρτης και συνέλαβαν τον ανθό της πόλης – επιστήμονες, επαγγελματίες, εργάτες και αγρότες, 450 το σύνολο, όλοι τους μέλη και στελέχη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Την άλλη μέρα με 24 καμιόνια τους μετέφεραν στις φυλακές της Τρίπολης.

Δεν χρειάζονταν...

 


Δεν χρειάζονταν οι χτεσινές ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να μάθουμε ότι «τα εμβόλια σώζουν ζωές, αλλά δεν αποτρέπουν πλήρως τη μετάδοση», που σημαίνει ότι η προστασία από τον κορονοϊό προϋποθέτει κι άλλα μέτρα, με ευθύνη του κράτους, όπως και ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να σωθούν ζωές. Οχι μόνο αυτών που νοσούν από κορονοϊό, αλλά και όσων ασθενούν από άλλη αιτία και αποκλείονται σήμερα από το σύστημα Υγείας της μίας νόσου.

«Ικανοποίηση» από τη διαχείριση, με φρακαρισμένες τις ΜΕΘ και νοσοκομεία μίας νόσου


Με την πανδημία να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη, χτες άλλοι 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, καταγράφοντας νέα θύματα στη μακρά λίστα που φτάνει τους 17.693 θανάτους.

Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται, έχοντας φτάσει τους 621 (81% ανεμβολίαστοι, 19% πλήρως εμβολιασμένοι), ενώ μόνο χτες μπήκαν στα νοσοκομεία 511 ασθενείς.

Εργαλείο κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Επαναφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Τις θυσίες δίχως τέλος για τον λαό στο βωμό της κερδοφορίας των ομίλων, είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση και με όλες τις μορφές διαχείρισης, επιβεβαίωσε χωρίς περιστροφές και με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας χτες για τον κρατικό προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα Συνδικάτα να στηρίξουν τις διεκδικήσεις των μεταναστών εργατών


ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΙΝΔΗΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Λίγες ώρες μετά τα αποκαλυπτικά υλικά που δημοσίευσε το ΠΑΜΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών στην περιοχή της Μανωλάδας, νέα τραγικά γεγονότα και καταγγελίες έρχονται να αναδείξουν τις πολλές "Μανωλάδες" που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Με κινητοποίηση απαίτησαν μαζικές προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών και επίταξη άνευ όρων κλινών και κλινικών


Με κεντρικό σύνθημα «μαζικές προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών, επίταξη άνευ όρων κλινών και κλινικών», ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα από την συμμετοχή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο των Εργατικών Σωματείων, απαίτησαν μαχητικά μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/11/1607

Γεννιέται ο Αμερικανός Τζον Χάρβαρντ, ιδρυτής του ομώνυμου πανεπιστημίου.

26/11/1812

Ενώ η αποδεκατισμένη μεγάλη στρατιά του Μεγάλου Ναπολέοντα διαβαίνει τον ποταμό Μπερεζίνα, στο δρόμο της επιστροφής από τη Ρωσία, ξεσπά η ρωσική επίθεση. Η μάχη κράτησε έως τις 29 του μήνα και κατέληξε σε γαλλική πανωλεθρία. Ο Ναπολέων σώθηκε κρυμμένος σε μια ταχυδρομική άμαξα.