Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Κάλεσμα στην πορεία για το Πολυτεχνείο


Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνας ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα

Και τώρα τι;


Και τώρα τι; Θα τους ακούμε να κραυγάζουν, να μιλάνε για τάξη και ασφάλεια λες και γεννηθήκαμε χθες; Λες και δεν ξέρουμε τι σημαίνει η τάξη και η ασφάλεια γι’ αυτούς; Τόσα χρόνια, μια ζωή, δέκα, εκατό ζωές το ίδιο εννοούν. Φόβος, ρατσισμός, κοινωνική συναίνεση, εθνική ασφάλεια..

Βγήκε λοιπόν ξανά σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο. Και είναι οι ίδιοι. Πάντα οι ίδιοι. Πρεσβευτές και κήρυκες της “ομαλότητας” και της “μη βίας”. Αρκεί η “ομαλότητα” και η “μη βία” να έχουν ευρωπαϊκή και νατοϊκή σφραγίδα. Ακόμα και αν αυτές σημαίνουν άγρια εκμετάλλευση, πόλεμο, προσφυγιά και εργασιακό μεσαίωνα.

Δεν ματώνουμε για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ!

Με ένα βίντεο με τίτλο «Δεν ματώνουμε για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ» η ΚΝΕ καλεί στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 17.00.

“Παρανομήστε”! (γλυκά το λέω…)


Ρωτάω (…γλυκά):

Εκθειάζουν την “νόμιμη βία”. Επευφημούν (“γλυκά”, όπως δήλωσε ο πρώην ΕΠΕΝίτης και νυν υπουργός κ.Βορίδης) το… ωραίο και “αναγκαστικό” ξύλο των ΜΑΤ…

Για την “νομιμότητα” που καλείται να προστατέψει η “νόμιμη βία” τους και το “αναγκαστικό” άμα τε και “αναγκαίο” ξύλο των

Κάλεσμα συμμετοχής στον γιορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Άλλο ένα "συνέδριο" ετοιμάζει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα με τον γνωστό πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσιώνη και δεξί χέρι του προέδρου της ΓΣΕΕ.

Να θυμίσουμε εδώ το ρόλο του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που επιχειρήθηκε να γίνει στην Καλαμάτα και τις αντιδραστικές συκοφαντικές δηλώσεις του απέναντι στο ΠΑΜΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμπορεύονται μαζί του.

Κωστής Μοσκώφ


Ο Κ. Μοσκώφ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Νοέμβρη του 1939, από μεγαλοαστική οικογένεια καπνεμπόρων.

Ερωτεύτηκε τον άνθρωπο και τους αγώνες του

Ο Κωστής Μοσκώφ,ο κομμουνιστής διανοούμενος, ο διακεκριμένος ιστορικός, ο αισθαντικός στοχαστής, ο ποιητής, ο μεταφραστής, ο δημοσιολόγος, ο συνεργάτης για αρκετό διάστημα του "Ριζοσπάστη", πέρασε στην ιστορία. Μα, από όσους τον γνώρισαν και αγωνίστηκαν μαζί του για όσα ποθούσε, θα λείψει πολύ. Θα λείψουν τα μεγάλα, στοχαστικά μάτια του. Το γλυκό, μελαγχολικό χαμόγελό του. Η πραότητα της ομιλίας του.