Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Κατέθεσε τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και

Το ζήτημα της κατοικίας στην ΕΕ του κεφαλαίου

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις για τα υψηλά ενοίκια στο Βερολίνο, όπως και σε άλλα αστικά κέντρα της Γερμανίας, έφεραν στην επιφάνεια τη συσσωρευμένη αγανάκτηση χιλιάδων λαϊκών οικογενειών. 
 
Αγανάκτηση που πηγάζει από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι βλέπουν κάθε μήνα να εξανεμίζεται μέχρι και το μισό του εισοδήματός τους για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, η κατάσταση έχει γίνει τόσο εκρηκτική, που έφερε χιλιάδες εργαζόμενους μπροστά ακόμα και στην έξωση (10 εξώσεις/μέρα με δικαστικές αποφάσεις στο Βερολίνο), αφού δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν πλέον στα συνεχώς

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 4 - 5 Μάη 2019:
  • Εκλογές Μάη 2019: Ισχυρό ΚΚΕ παντού! Δύναμη στα χέρια του λαού. Πλούσια ύλη και αρθρογραφία για τις εκλογές.
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι βλέπουν το ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη αντίστασης, οργάνωσης του λαού για ριζικές αλλαγές. Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα Τρίκαλα την Παρασκευή.
  • ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ: Μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στο Θησείο την Πέμπτη 9 Μάη

Οπλο για τη λαϊκή αντεπίθεση!

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ

Κάθε δίλημμα που θέτουν στο λαό είναι και μια ακόμα παγίδα για τον εγκλωβισμό του. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ενόψει των εκλογών, που σαν με μια φωνή προσπαθούν να κρατήσουν υποταγμένη τη σκέψη των εργαζομένων στις χρεοκοπημένες λογικές του «μικρότερου κακού».

Κάλπικα διλήμματα...

Ποιός είναι ο πραξικοπηματίας Λεοπόλντο Λόπεζ στην Βενεζουέλα;

Την Τρίτη 30 Απριλίου στρατιώτες συνεργάτες της μαριονέτας των ΗΠΑ Γκουαιντό απελευθέρωσαν τον Λεοπόλντο Λόπεζ από το σπίτι του που βρισκόταν σε κράτηση. Έσπευσε αμέσως να βρεθεί δίπλα στον Γκουαιντό στην προσπάθεια πραξικοπήματος που ξεκίνησε στην στρατιωτική βάση “La Carlota”.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, όλα όσα μπορούμε να έχουμε

«Το πραγματικό ερώτημα, που μπαίνει μπροστά στον κάθε εργάτη, μπροστά στον άνεργο, τον αυτοαπασχολούμενο, το φτωχό αγρότη, είναι: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;  Εμείς έχουμε ήδη απαντήσει αντεπίθεση! Αντεπίθεση με το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις ευρωεκλογές.

Έπεσε περονόσπορος στα παρτέρια της Κλαυθμώνος…

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο είχα κατά νου να τιμήσω την Εργατική Πρωτομαγιά, την ημέρα σύμβολο των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Σκόπευα να αναφερθώ στον Καναδά του 1872, στο Σικάγο του 1886, στη Δράμα του 1888, στη Θεσσαλονίκη του 1936, στην Καισαριανή του 1944 με την εκτέλεση των 200 Κομμουνιστών και σε όλες τις Πρωτομαγιάτικες