Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Για «γενοκτονία» σε βάρος των Αφροαμερικανών μιλούν οι γονείς του θύματος


Οι γονείς του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στο Γκραντ Ράπιντς στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ, δήλωσαν χθες ότι διέφυγαν από τον πόλεμο στην ΛΔ του Κονγκό για να ανακαλύψουν τελικά μια «γενοκτονία» στις ΗΠΑ και ζήτησαν να ασκηθεί δίωξη κατά του εμπλεκόμενου αστυνομικού.

Οι Ρώσοι κρατούν αιχμάλωτο Βρετανό μισθοφόρο του ουκρανικού στρατού


Ένας Βρετανός μισθοφόρος του ουκρανικού στρατού, πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Ρώσους, με τη μητέρα του να ζητά μιλώντας στην εφημερίδα The Daily Telegraph να τον αντιμετωπίσουν «με ανθρωπιά» και να τον αφήσουν ελεύθερο.

Αγώνας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα


Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους τώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Μαζικά και αποφασιστικά να απαντήσουμε στις τραγελαφικές προσπάθειες κατευνάσματος της οργής και της αγανάκτησης του λαού μέσω των "αυξήσεων" κοροϊδίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, με βάση τις αποφάσεις που ψήφισαν από κοινού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, όπου ο μισθός καθορίζεται με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ηρεμήστε, κύριε Τσίπρα


Δεν μας έκανε εντύπωση που ο ΣΥΡΙΖΑ στο τρίτο συνέδριο του αναφέρθηκε στο σύνθημα «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα». Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε, τον ορισμό του οπορτουνισμού, της πολιτικής καπηλείας και της εκμετάλλευσης φράσεων, προτάσεων και συνθημάτων που βρίσκονται απέναντι από την ίδια του την (σοσιαλδημοκρατική) ύπαρξη. 

Το «Νέο ΕΣΥ» θα είναι πιο παλιό κι από τις πέτρες


Η ιστορία που ακολουθεί είναι βιωματική. Είμαι ο Νίκος Κ. και ζω στην Ιεράπετρα. Οι σχετικοί με την ιστορία μου, ακολουθώντας τις ημερομηνίες, με ευκολία θα οδηγηθούν στην ταυτότητά μου, την οποία δεν την κρύβω, αλλά στοιχειωδώς την προστατεύω.

Στο μάτι του κυκλώνα ο λαός


Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει ο λαός, καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε βάση εφόρμησης για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Απρόσμενο


Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα με τη δήλωση Παναγιωτόπουλου ότι «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Διότι αυτήν την εποχή οι Σύμμαχοι (...) θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ».

«Ανησυχίες» για τις οικονομικές επιπτώσεις «πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας»


 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μετά τη νέα αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για αύξηση του διεθνούς εμπορίου, με εκτίμηση για 3% αντί για 4,7% που προβλεπόταν, υψηλόβαθμη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) προειδοποίησε επίσης και για τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία στην πρόκληση πιθανής «επισιτιστικής κρίσης» και έκρηξης πληθωρισμού και ακρίβειας σε δεκάδες χώρες.

Νέες καταγγελίες στην Ιταλία για μεταφορά όπλων


Παρά τον αστυνομικό κλοιό και τη συνένοχη σιωπή του Λιμεναρχείου, οι εργαζόμενοι του λιμανιού της Γένοβας ξεσκέπασαν το φορτίο θανάτου του πλοίου "Bahri Jeddah".

«Σε συνεχή κινητικότητα» Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Λάρισα και Ανδραβίδα



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 Ξανά στο Αιγαίο το αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν»

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


15/04/1452

Γεννιέται ο Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης και εφευρέτης Λεονάρντο Ντα Βίντσι