Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Φεντερίκο Φελίνι


Φρεντερίκο Φελίνι, Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου και σεναριογράφος, από τους σημαντικότερους δημιουργούς της «έβδομης τέχνης».

Μιλά για «επικοινωνιακή προκάλυψη» και προβλέπει «μεγάλης κλίμακας προκλητικές ενέργειες» από τους ΝΑΤΟικούς


Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

«Επικοινωνιακή προκάλυψη» για την προετοιμασία «μεγάλης κλίμακας προκλητικών ενεργειών» χαρακτηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τους αλλεπάλληλους ισχυρισμούς αξιωματούχων, αλλά και ΜΜΕ των ΗΠΑ, χωρών της ΕΕ και της Ουκρανίας περί επικείμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στο βούρκο του ιμπεριαλιστικού πολέμου


Ιδιωτικές Στρατιωτικές Εταιρείες

Έφτασε και στην Αλεξανδρούπολη η «χάρη» της «DynCorp» παρέχοντας υπηρεσίες στους εκεί στρατοπεδευμένους ΝΑΤΟικούς. Η είδηση μόνο ανησυχία προκαλεί, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί σαν σύγχρονος μισθοφορικός στρατός και επιχειρεί στα «καυτά» μέτωπα των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων ανά τον κόσμο.

«Ευκαιρία» για περισσότερα κέρδη των φαρμακευτικών κολοσσών


ΠΑΝΔΗΜΙΑ - ΟΜΙΚΡΟΝ

«Ευκαιρία» για τους κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας στη Γερμανία χαρακτηρίζεται ο παραλλαγή «Όμικρον» του κορονοϊού, καθώς η ανάγκη για παραγωγή εμβολίων και άλλων φαρμάκων είναι ακόμα πιο επιτακτική, με αποτέλεσμα τα κέρδη των ομίλων να εκτινάσσονται. Την ώρα που οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο εξαναγκάζονται να παίζουν καθημερινά κορόνα-γράμματα την υγεία τους, μια χούφτα φαρμακοβιομήχανοι θησαυρίζουν.

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με κακόβουλα email που αποσκοπούν σε απάτες


Στη γνωστή προσπάθεια τραπεζικής απάτης ή άλλων κακόβουλων ενεργειών μέσω email, που ειδικά το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, εμφανίστηκε τις προηγούμενες ημέρες διεύθυνση email του ΚΚΕ και συγκεκριμένα το kop-kke@otenet.gr, που αντιστοιχεί στην Κομματική Οργάνωση Πειραιά.

Διάσκεψη Βάνζεε: Κανένας Εβραίος δεν πρέπει να επιζήσει

Στις 20 Γενάρη του 1942, στο προάστιο Βάνζεε του Βερολίνου οι Ναζί αποφασίζουν τη λεγόμενη «Τελική Λύση στο Ζήτημα των Εβραίων», δηλαδή την εξολόθρευση όλων των Εβραίων της Ευρώπης. Επρόκειτο για την υλοποίηση απόφασης που είχε παρθεί σε ανώτερο επίπεδο. Από τον ίδιο τον Χίτλερ.

«Οχύρωση» του πανεπιστημίου της αγοράς

 
Προσηλωμένη στην ατζέντα της, που στην περίπτωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι η ενίσχυση και θωράκιση του πανεπιστημίου - επιχείρηση, η κυβέρνηση προωθεί και διαφημίζει την υλοποίηση του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Μπορεί το αστικό κράτος να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τα συμφέροντα της αστικής τάξης και του λαού;


Το τελευταίο διάστημα, «αναθερμαίνεται» η συζήτηση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά και δυνάμεις του οπορτουνισμού, ότι μια «φιλολαϊκή» εκδοχή του αστικού κράτους θα συμβάλει σε μια ανάπτυξη του καπιταλισμού δήθεν υπέρ των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας. Τα παραδείγματα ενός τέτοιου «κοινωνικού κράτους», όπως το ονομάζουν, αφορούν συνήθως τις σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα μετά από την εκλογή σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων τον τελευταίο χρόνο σε αρκετές από αυτές.

Εφησυχασμός


Στην πρώτη γραμμή της καλλιέργειας εφησυχασμού γύρω από την πανδημία βρίσκεται η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία ετοιμάζει το έδαφος ώστε να θεωρείται πλέον ο κορονοϊός μια απλή ...γριπούλα, που δεν χρειάζεται σοβαρή επιδημιολογική ή άλλη επιτήρηση, ούτε ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης και προστασίας. 

Καταγγέλλει τη νέα κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων από το Ισραήλ


 Το πρωί  της Τετάρτης, 19 Γενάρη, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν για μια ακόμη φορά διαπιστευτήρια βαρβαρότητας και απανθρωπιάς. Ύστερα από 4 χρόνια επαναλαμβανόμενων προσπαθειών «κατόρθωσαν» να κατεδαφίσουν το σπίτι μιας οικογένειας παλαιστινίων που ζούσαν στην συνοικία Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Τα «Rafale» δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, αλλά τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς

 


Την τεράστια υποκρισία της κυβέρνησης σχετικά με τις φιέστες της υποδοχής των «Rafale» σήμερα, στηλίτευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM».

Τα «απάτητα βουνά»


 Τα “απάτητα” βουνά είναι ήδη πατημένα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, με βάση τους νόμους και τις κυβερνητικές αποφάσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, που υλοποιούν τη στρατηγική της "πράσινης μετάβασης" της EE.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/01/1775

Γεννιέται ο Γάλλος φυσικομαθηματικός Αντρέ Μαρί Αμπέρ, βασικός θεμελιωτής του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροδυναμικής, του οποίου το όνομα πήρε η μονάδα μέτρησης του ρεύματος.