Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

«Βυθίσατε το ΧΟΡΑ»

 
Η ελληνοτουρική κρίση τον Αύγουστο του 1976

Το Μάρτιο του 1976 η τούρκικη κυβέρνηση ανακοινώνει ότι ένα τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος το «ΧΟΡΑ» θα πραγματοποιούσε  σεισμολογικές έρευνες στην υφαλοκρυπίδα του Αιγαίου με στόχο τη διαπίστωση ένα υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου.

Ανακοίνωση για τους πρωτοετείς φοιτητές που χρειάζονται ένα δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης


 Κατ’ αρχάς σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης συγχαρητήρια και σε αυτούς που σε στήριξαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έκανες. Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος η ζωή σου θα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που είχες συνηθίσει όσο ήσουν ακόμα μαθητής στο σχολείο. Τώρα ξεκινούν τα φοιτητικά σου χρόνια, ο αγώνας σου για να κατακτήσεις το μέλλον που ονειρεύεσαι.

Πώς λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας


 
Για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες του λαού, αρκεί να κατανοήσει το πώς λειτουργεί σήμερα ο μηχανισμός που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας. Το πλαίσιο αυτό επιτρέπει τη λειτουργία του βασιλείου της κερδοσκοπίας, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που ενσωματώθηκαν στην εθνική νομοθεσία επίσης με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιστορία των τεταμένων σχέσεων Κίνας - Ταϊβάν


Οι σχέσεις Κίνας και Ταϊβάν ήταν πάντα τεταμένες, με την αντιπαράθεση να ξεκινά ήδη από το 1949, όταν ιδρύθηκε η ΛΔ της Κίνας μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση με ηγέτη τον Μάο Τσε Τουνγκ. Το τμήμα των εθνικιστών του κόμματος Κουομιντάνγκ που αντιτάχθηκαν στην τότε σοσιαλιστική επανάσταση πέρασε στο νησί της Ταϊβάν και με επικεφαλής τον Τσιαν Κάι Σεκ ίδρυσε το 1949 τη λεγόμενη Δημοκρατία της Κίνας, παίρνοντας μαζί του περίπου 2 εκατομμύρια κυρίως στρατιωτικούς και αρκετό χρυσό, αρχαία και λοιπά.

Οι μάγισσες της πείνας

Δεν υπάρχει παραμύθι, ούτε του παλιού ούτε του σύγχρονου καιρού, χωρίς κακές μάγισσες. Το παραμύθι του Ζελένσκι Βογκ έχει τις δικές του. Μόνον έτσι εξηγείται η προσπάθεια, η παγκόσμια μάλιστα, να παρουσιαστεί ως ο πρίγκηπας της φιλελεύθερης δημοκρατίας της αγοράς.

Πώς είδε ο Ελληνικός Τύπος τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα


 Η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα, απασχόλησε τον Ελληνικό Τύπο, την επόμενη μέρα 7 Αυγούστου 1945.

Η ανατίναξη στο Μουχαρέμι Χάνι


Τμήματα του 30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ανατινάζουν στο "Μουχαρέμι Χάνι" (14 χιλιόμετρα δυτικά της Έδεσσας) γερμανική αμαξοστοιχία, που συνοδευόταν από ισχυρή στρατιωτική δύναμη.

«Απελευθερωμένα» κέρδη για τους ομίλους, στο δόκανο της ενεργειακής φτώχειας ο λαός


 ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσαν το τοπίο από το 1999 έως το 2016 και μέχρι σήμερα, που ο λαός δεν μπορεί να αντέξει την ασφυξία της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης»

Για τα 77 χρόνια από το πυρηνικό έγκλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι


 Ηταν πρωινό της 6ης Αυγούστου του 1945 όταν η πυρηνική βόμβα ουρανίου με την επωνυμία "Little Boy" ("Μικρό Αγόρι") σκόρπισε για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία τον πυρηνικό όλεθρο, σκοτώνοντας ακαριαία στη Χιροσίμα 110.000 ανθρώπους.

Στις λάσπες του Κεντάκι και στη φωτιά της Καλιφόρνιας...

Οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στο Ανατολικό Κεντάκι και οι πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η ζωή και η περιουσία του λαού βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο παντού, εξαιτίας της επιλεκτικής ανικανότητας του αστικού κράτους να τις προστατέψει.

Σοκ για τον λαό... έτσι κι αλλιώς


Σοκ για τον λαό...  

Εχοντας ως δεδομένο ότι τον λογαριασμό της ακρίβειας θα τον πληρώσει ούτως ή άλλως ο λαός, οικονομολόγοι και αστικά επιτελεία διακινούν διάφορα «σενάρια» για το πώς θα μπορούσαν καλύτερα να διαχειριστούν την «ενεργειακή κρίση», στο έδαφος των ανταγωνισμών που οξύνονται.

Εντείνονται τα ερωτήματα μετά τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του γγ του πρωθυπουργού


Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Οι παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων και του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη, ενισχύουν αυτά τα ερωτήματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
06/08/1765

Γεννιέται ο Μανιάτης κοτζαμπάσης και μέλος της Φιλικής Εταιρίας Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, πρόεδρος της επαναστατικής κυβέρνησης (Εκτελεστικό) το 1823-1824.