Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί»

Τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων όλης της χώρας έθεσε η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Η αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ/ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ

«Θα παραμείνουμε ριζωμένοι στην Γη μας σαν την Ελιά και το Θυμάρι»

Ο λαός της Παλαιστίνης τιμά σήμερα, 30 Μάρτη, την Μέρα της Παλαιστινιακής Γης. Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα, από το 1976 οι Παλαιστίνιοι τιμούν την Ημέρα της Γης προς τιμήν του αγώνα τους να κρατήσουν τη γη τους και την εθνική τους ταυτότητα σε ένα όλο και πιο εχθρικό περιβάλλον και επιμένουν να αγωνίζονται για την .Ελευθερία, την Ειρήνη και τα αναφαίρετα δικαιώματά τους για επιστροφή και αυτοδιάθεση αντιμετωπίζοντας την Ισραηλινή αποικιακή κατοχή και τις ρατσιστικές πολιτικές του Ισραήλ.

Δύο δεκαετίες μαχητικής δράσης για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης

(Α' μέρος) 
Αναδρομή σε σημαντικούς σταθμούς της δράσης του ΠΑΜΕ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα

 Μετά από 20 χρόνια μαχητικής και ζωντανής δράσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τα συμφέροντα των εργαζομένων, το αταλάντευτο ξεσκέπασμα των μεθοδεύσεων των εργατοπατέρων και της απροκάλυπτης παρέμβασης της εργοδοσίας, μπροστά και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, έρχεται να υπογραμμίσει εμφατικά την απόλυτη δικαίωση της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του ΠΑΜΕ το 1999.

Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

 «Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα»

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών… Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του… Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: Να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ’ αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω».   


Σύμβολο αγώνα για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία

20 χρόνια ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε σταθερά ταξικά

20 χρόνια ΠΑΜΕ
Συνεχίζουμε σταθερά ταξικά,
για εργατικό κίνημα χειραφετημένο από την εργοδοσία και το κράτος,
για συνδικάτα οργανωτές του αγώνα,
για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
 
Γέννημα της ανάγκης

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ παντού

Για τους κομμουνιστές, τα μέλη της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους ανθρώπους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα, καθώς και για την εργατική τάξη οι επόμενες μέρες είναι μέρες ευθύνης και μάχης.

Δεν πρέπει να πάει ούτε λεπτό, ούτε ώρα χαμένη. Παλεύουμε με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, χωρίς να λογαριάζουμε κόπο.