Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση


Η συγκρότηση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (ΠΔΚ), αποφασίστηκε στην 3η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (12 - 15 Σεπτέμβρη 1947) που διαπίστωνε ότι «συμπαγής και εκτεταμένη Ελεύθερη Ελλάδα, με δική της κυβέρνηση είναι το πρώτο βήμα για να σωθεί η Ελλάδα, η ακεραιότητα, η ανεξαρτησία της, η δημοκρατία».

Πικρό φαρμάκι


Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι των επιχειρηματικών ομίλων από τα «πράσινα» χαράτσια, που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα. 

Κι όλα αυτά στο όνομα τάχα της προστασίας του περιβάλλοντος, για την καταστροφή του οποίου υπεύθυνοι είναι όσοι παριστάνουν τώρα τους «σωτήρες», δηλαδή τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις. 

Το «Ανεξάρτητο» ΣΕΠΕ θα είναι πλήρως υποταγμένο στα θέλω κυβέρνησης-εργοδοσίας

 
Την Τρίτη, 21 Δεκέμβρη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επικύρωσε την πρόβλεψη του Νόμου Χατζηδάκη για μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε «ανεξάρτητη αρχή».

Πρόκειται για μια άκρως αντιδραστική και αντεργατική εξέλιξη, καθώς όπως ομολόγησε και ο Υπουργός Εργασίας, αίρεται η όποια έστω ελάχιστη λογοδοσία και έλεγχος του ΣΕΠΕ από τον αρμόδιο πολιτικό φορέα ουσιαστικά σημαίνει ότι το νέο ΣΕΠΕ «οχυρώνεται» και «ανεξαρτητοποιείται» απέναντι στις πιέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ματαίωση εκδηλώσεων και μάσκα παντού


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ούτε τώρα μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ

 Τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη στις 6 π.μ., ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την πανδημία, ενώ για μια ακόμα φορά από τις ανακοινώσεις απουσιάζουν τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας τη υγείας με θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, αραίωση των μαθητών στα σχολεία, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ. 

Νικητές μετά από απεργία 11 εβδομάδων οι εργαζόμενοι της «Kellogg's»


Μετά από περίπου 11 βδομάδες απεργίας, οι περίπου 1.400 απεργοί της «Kellogg's», μέλη του σωματείου BCTGM, πέτυχαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη διοίκηση του μεγάλου μονοπωλίου δημητριακών και άλλων τροφίμων.

Έβαλαν εργαζόμενο χωρίς μέτρα προστασίας να καθαρίσει τζάμια σε μεγάλο ύψος


ΠΑΤΡΑ - «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»

Με κίνδυνο της ζωής του, ένας εργαζόμενος στάλθηκε να καθαρίσει τζάμια σε μεγάλο ύψος χωρίς κανένα μέτρο προστασίας όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες!

H επιχείρηση των υπονόμων της Αθήνας


Μια προσωπική μαρτυρία για τον αφάνταστο ηρωισμό των μαχητών του ΕΛΑΣ Αθήνας. στις επιχειρήσεις ενάντια στους Αγγλους κατακτητές, το Δεκέμβρη του '44

Κοινός τόπος


Την ίδια περίοδο που η πανδημία καλπάζει και ο λαός εξακολουθεί να θρηνεί καθημερινά δεκάδες νεκρούς, η κυβέρνηση συνεχίζει να ανακυκλώνει την υποχρηματοδότηση, το «ράβε - ξήλωνε», τις μετακινήσεις και τις παρατάσεις του αποδεκατισμένου και εξουθενωμένου υγειονομικού προσωπικού, ως «μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας», όπως είναι ο ψευδεπίγραφος τίτλος του τελευταίου σχετικού νομοσχεδίου της, με το οποίο «έκλεισε» το 2021.

Με τις «πλάτες» της ΕΕ η επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας»

 
Την επιχείρηση άγριας κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας εναντίον των εργαζομένων των «Πετρελαίων Καβάλας (ΚAVALA OIL)» με την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου, που ενορχηστρώθηκε από την εργοδοσία της «Energeian» και εκτελέστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να χτυπηθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργατών ενάντια στις απολύσεις και τα σχέδια εργολαβοποίησης καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι τίμησαν την επέτειο γέννησης του Ι.Β. Στάλιν


Παρά την χιονόπτωση, το δριμύ ψύχος και τους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Ρωσία τίμησαν την επέτειο των 142 χρόνων από τη γέννηση του Ιωσήφ Στάλιν.

Αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ


Τα φετινά «αγωνιστικά κάλαντα» έψαλαν χθες το βράδυ μέλη της ΚΝΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας  το δικό τους μήνυμα μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας με στίχους, μηνύματα και ευχές βγαλμένα από την επικαιρότητα και τον αγώνα!

Πριν αλέκτορα


Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία του συνασπισμού κομμάτων που ηγήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης Γκαμπριέλ Μπόριτς στις προεδρικές εκλογές της Χιλής. Θυμίζουμε ότι ο νέος Πρόεδρος υπόσχεται ανάπτυξη της χιλιανής οικονομίας «μέσα από μια δημοσιονομικά υπεύθυνη πολιτική» και «με κοινωνική συνοχή», ενώ εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «δικτατορίες» την Κούβα και τη Βενεζουέλα, κλείνοντας το μάτι στις ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Χιλής.

Έρμαια των πρωτοκόλλων διασποράς μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη την χώρα

 
Σταθερά υψηλά είναι τα νούμερα των κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση σε μαθητές, στα σχολεία που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έχει αφήσει ανοχύρωτα μπροστά στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβρη μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει 74.242 παιδιά, ενώ μόνο την τελευταία βδομάδα νόσησαν 8.669 παιδιά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/12/1524

Πεθαίνει ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα, ο πρώτος ευρωπαίος που ανακάλυψε το θαλάσσιο πέρασμα από τον Ατλαντικό προς τις Ινδίες, νότια από το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας.