Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ο πόνος του αντάρτη

Ο πόνος του αντάρτη
 
Γιώργος Ιακώβου : Στίχοι – μουσική

Αντώνης Mεϊμάρης : ηλεκτρική κιθάρα , ηλεκτρικό μπάσο,πλήκτρα , ενορχήστρωση ,

ηχογραφήσεις ,μίξη ,mastering.

Στέλιος Γκίνης : Ντράμς

Πάνος Μπαρόλας – Lead Guitar

Το Σάββατο 4 Ιούλη κυκλοφορεί ο «Οδηγητής»!

Το Σάββατο 4 Ιούλη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή», που θα μείνει σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αποτελώντας «όπλο» στην πλούσια δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ για όλο αυτό το διάστημα.

Στο εξώφυλλο του «Οδηγητή» δεσπόζει το λογότυπο και το σύνθημα της καμπάνιας της ΚΝΕ για νέους εργαζομένους και ανέργους, «Οι αφανείς ήρωες να γίνουν πρωταγωνιστές», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας Λόγω του Καύσωνα

H θερμική καταπόνηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα, είναι ένας από τους βασικούς κινδύνους για την υγεία και ασφάλειά τους. 

Η δουλειά σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και στο θάνατο από θερμοπληξία, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος. 

Πανελλαδική κινητοποίηση για τα Άγραφα στις 4 και 5 Ιούλη στη Νιάλα

Ανοιχτό Κάλεσμα

Καλούμε:

Tους απανταχού Αγραφιώτες και τους συλλόγους τους σε όλη την Ελλάδα.

Tους συλλόγους, τους φορείς και τους ανθρώπους του κάμπου, που γεννήθηκαν και ζουν κάτω από τον ίσκιο της «Κοιμωμένης των Αγράφων», που πίνουν νερό και ποτίζουν τη γη τους από τα νερά των αγραφιώτικων βουνών.

Τους συνοδοιπόρους στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή της φύσης για τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματιών, σε όλη την Ελλάδα, απ’ άκρη σ’ άκρη.

Για τη μη καταβολή Δώρου Πάσχα και δεδουλευμένων

Στην αναγγελία των οικονομικών μέτρων του Μαρτίου και μπροστά στην έναρξη της πανδημίας, το ΠΑΜΕ είχε αναφέρει όσον αφορά τη χορήγηση του δώρου Πάσχα πως «αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα για το σύνολο των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, διατυπώνοντας με απόλυτη σαφήνεια το εξής: Να μη διανοηθούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν χέρι στο δώρο Πάσχα».

Πάνω σε νάρκη

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα ότι δεν βλέπει την Τουρκία ως «εστία τριβών» στην Ανατ. Μεσόγειο και ότι η χώρα του δεν έχει άποψη για το αν τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ, επειδή το Ισραήλ δεν έχει νησιά (!), αποτελούν κόλαφο για την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν την αναβάθμιση των στρατιωτικών κυρίως σχέσεων με το Ισραήλ ως «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή.

Η Ευρώπη καλείται να επανεξετάσει τη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία

Τηλεδιάσκεψη Βλαντιμίρ Πούτιν - Εμανουέλ Μακρόν για «παγκόσμιες συγκρούσεις» και «μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας»

Η ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία για μια σειρά «διεθνείς συγκρούσεις» και για μια νέα «ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας» αναδείχθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, και του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για την παρέμβαση του Παναγόπουλου στη συνεδρίαση της βουλής για τις διαδηλώσεις

Κε Χρυσοχοΐδη,

Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής βγάλατε το γνωστό εργατοπατέρα Παναγόπουλο για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή των εργατών, χτυπώντας τις διαδηλώσεις. Δεν μας κάνει εντύπωση ότι ο ίδιος είπε ότι δε μπορεί να πει ούτε ναι ούτε όχι.

Μεγάλη διαδήλωση του ΚΚΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, σάλπισε η μεγάλη διαδήλωση των ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Άγαλμα Βενιζέλου, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και βουλευτής, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο

Ενα ποίημα που γράφτηκε από μόνο του

Έρχεται ένας και σου βάζει στο χέρι
σχεδόν συνωμοτικά ένα χαρτάκι,
το ανοίγεις
είναι το όνομα ενός εκτελεσμένου.
Έρχεται ο άλλος στα γραφεία της Κεντρικής
Επιτροπής, και αφήνει ένα μικρό πανάκι.
Είναι το παράσημο "Γράμμος". Πας στην Καισαριανήκαι σου δείχνουν τα βόλια στους τοίχους.

Ιδρύεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR)


Ιδρύεται, 3/7/1951, στη Βιέννη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR).

Η FIR αγωνίζεται για την 

ειρήνη, την αλληλεγγύη,  τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα
Μάχεται ενάντια στο νέο-φασισμό, τον ρατσισμό και τις ρίζες του φασισμού

Εκκαθαρίσεις στην Βόρεια Πίνδο από τους χιτλερικούς


Ισχυρές χιτλερικές δυνάμεις, που ξεπερνούν συνολικά τις 15.000 άνδρες, ξεκινούν, 3/7/1944, μεγάλες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Πίνδο εναντίον των τμημάτων της VIII και ΙΧ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ.

Οι μάχες κράτησαν έως τις 22 του μηνός και έληξαν με την υποχώρηση των Γερμανών, οι οποίοι είχαν πάνω από 700 νεκρούς και τραυματίες.

Φραντς Κάφκα


Ο Φραντς Κάφκα γεννήθηκε στις 3 Ιούλη του 1883 στην Πράγα από Γερμανόφωνους Εβραίους γονείς, σπούδασε νομικά στο Γερμανικό Πανεπιστήμιο της Πράγας και δούλεψε σε μια ασφαλιστική εταιρεία.

  Τα περισσότερα βράδια του τα περνούσε μοναχικά, γράφοντας.
 Είναι εγκλωβισμένος σε ένα φιλοσοφικό δίχτυ ασφυξίας και απαισιοδοξίας, με αποτέλεσμα ούτε στη ζωή ούτε στο λογοτεχνικό του έργο να βλέπει διέξοδο από αυτό αλλά αντιθέτως να βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ σ' αυτό.