Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Οι πολωνικές αρχές αφαίρεσαν και κατέστρεψαν το μνημείο του Μπελογιάννη στο Βρότσλαβ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αφαίρεση και καταστροφή, από τις πολωνικές αρχές, του μνημείου του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας.
 Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσης προκλητική κίνηση να κατέβει η επιγραφή του Μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας, με τις πλάτες της ΕΕ,

Άδικη και σκληρή ποινή στην καθαρίστρια στο νοσοκομείο

Σε τρία χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε η καθαρίστρια, εργαζόμενη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) κατά τη σημερινή εκδίκαση της έφεσής της.
Η εργαζόμενη που δουλεύει από το 2003 στο ΠΓΝΙ ως καθαρίστρια καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια φυλάκιση επειδή το 2001

«Ανάπτυξη»! – Μέχρι και τις βραχονησίδες βγάζουν στο σφυρί!

 Επικίνδυνο (καθ’ υπαγόρευση των δανειστών) ξεπούλημα βραχονησίδων

Με διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (εδώάρθρα 36 και 37) προβλέπεται η παραχώρηση βραχονησίδων έναντι ανταλλάγματος σε ιδιώτες, για τουριστική εκμετάλλευση και για άλλους επιχειρηματικούς σκοπούς! Τι «ανάπτυξη»!

Ρωσία: Ετοιμάζεται μουσείο για τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ

Το Κοινωνικό Επιμελητήριο της Ρωσίας μελετάει τη δημιουργία μουσείου επιτευγμάτων της Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Επιμελητηρίου Βαλέρι Φαντέγεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο «TASS» και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή τη στιγμή μελετάται η δημιουργία μουσείου της ΕΣΣΔ. Η ιδέα είναι δική μου και προβλέπει, όπως την διατυπώνω, τη δημιουργία μουσείου του τεράστιου εγχειρήματος του λαού μας να οικοδομήσει ένα δίκαιο μέλλον» δήλωσε ο Φαντέγεφ.

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λιβαδειά

Κάλεσμα για αντεπίθεση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Τ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σαν τους κλέφτες …

 Σαν τους κλέφτες - και με πρόταση εκτός ημερήσιας διάταξης της τελευταίας στιγμής - πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή απόφαση να στείλουν τους 22 συμβασιούχους εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειες τους στην φτώχεια.