Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Στη γη της ελπίδας...

 
Η τέχνη είναι κάτι το πολύ συγκεκριμένο. Η τέχνη είναι η ίδια η ζωή. 

Και η αποστολή της είναι να εκφράσει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Γ.Μ 

Να καταργηθεί το αντιδραστικό πλαίσιο που θωρακίζει την εξουσία του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού

 
Αν νομίζετε ότι θα καταφέρετε να ξεφορτωθείτε τις σοβαρές ευθύνες σας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – υποκλοπών, είστε βαθιά γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης.

«Ανησυχούν» για νέο «εκτροχιασμό» στις σχέσεις Σερβίας - Κοσόβου


Οι απεσταλμένοι της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών συνεχίζουν τις επαφές τους στην περιοχή

 Συναντήσεις με τη σερβική ηγεσία, στο Βελιγράδι, αναμενόταν να έχουν χτες οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, Γκ. Εσκομπάρ, και της ΕΕ, Μ. Λάιτσακ, μετά τις επαφές τους στη Πρίστινα, με στόχο όπως είπε και ο Λάιτσακ την «εξομάλυνση των σχέσεων Κοσόβου - Σερβίας», ζητούμενο για τη διευκόλυνση των ευρωατλαντικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.

«Κάτω η ληστεία του ΑΣΟ»


Στις 26/08/1934:
Με το σύνθημα «Κάτω η ληστεία του ΑΣΟ» (σ.σ. Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού) γίνονται συλλαλητήρια και διαδηλώσεις από την Κόρινθο ως την Ηλεία. 

Στο Αίγιο η αστυνομία επιτίθεται κατά των σταφιδοπαραγωγών τραυματίζοντας 4 σοβαρά και 15 ελαφρύτερα. Στον Πύργο γίνεται μεγάλο συλλαλητήριο με μαύρες σημαίες και το σύνθημα: «Ζωή ή θάνατος».

Ακρίβεια

Σεπτέμβρης με νέες υπέρογκες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης

Η κούρσα της ακρίβειας δεν έχει τελειωμό και μετά τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα τον Αύγουστο, ακολουθεί ένα νέο κύμα τον Σεπτέμβρη, που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα λαϊκά νοικοκυριά. Εκατομμύρια σπίτια βιώνουν τον Γολγοθά εδώ και μήνες. Σε κάποια προϊόντα οι ανατιμήσεις φτάνουν ακόμα και το 40%, ενώ ο πληθωρισμός «τρέχει» με σπασμένα φρένα, στο 11,5%.

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα


Εχει χτυπήσει «κόκκινο» η αντιπαράθεση που έχουν «στήσει» η κυβέρνηση ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών. Είναι όμως άκρως αποκαλυπτική για να βγουν χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Οτι όλοι μαζί, διαχρονικά, διαφυλάσσουν ως «ιερό και όσιο» τον δυσώδη βούρκο που περιέχει όλα τα «άνθη του κακού».

Να γιατί ξαναπνιγόμαστε!


Στο ίδιο έργο θεατής γίνεται κάθε χρόνο ο λαός μας,
βλέποντας τα καλοκαίρια να καίγεται το βιος του και τον χειμώνα να βουλιάζει στα λασπόνερα. Με τις πρώτες δυνατές μπόρες, δρόμοι και κεντρικοί λεωφόροι μετατράπηκαν και φέτος σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια, χωράφια και αυτοκίνητα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 26/08/1740

Γεννιέται ο Γάλλος εφευρέτης Ζοζέφ Μισέλ Μονγκολφιέ, που μαζί με τον αδερφό του Ζακ, κατασκεύασαν το πρώτο αερόστατο.