Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Για τον Χίο


Το ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή όταν έγινε γνωστό πως πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Στ. Χίο:

    Πρόκειται για πράξη ειδεχθή. Εγκληματική. Για μια δολοφονική απόπειρα που απαιτείται να διερευνηθεί και να αποκαλυφθούν οι δράστες.

    Ευχόμαστε την πλήρη ανάρρωση του θύματος.

Τέλος το ομοσπονδιακό επίδομα για εκατομμύρια ανέργους

Το επιπρόσθετο επίδομα που δινόταν τους τελευταίους μήνες στους άνεργους Αμερικανούς πήρε τέλος σήμερα καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα καινούριο πρόγραμμα.

Με αφορμή την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων σε μεγάλα su-permarket


Με αφορμή την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων σε μεγάλα su-permarket.
Mε αφορμή την πρόσφατη υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στα supermarket Lidl και Σκλαβενίτη η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης τονίζει τα εξής:

Για ακόμη μία φορά φανερώνεται ότι παρά τα τεράστια κέρδη των su-permarket είτε πριν την καραντίνα, πόσο μάλλον κατά την διάρκεια της, είτε και στο διάστημα που διανύουμε, οι εργαζόμενοι ουσιαστικά δεν είδαν καμία αύ-ξηση στους μισθούς τους.

Το κάλεσμα για αποφυγή του «συνωστισμού» σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων

Τουλάχιστον 24 κρούσματα του κορονοϊού σε εργαζόμενους εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Καβάλα, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως φτάνουν τα 27, δείχνοντας ότι το κάλεσμα για αποφυγή του «συνωστισμού» σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων.

Όπως αναφέρουν, οι έλεγχοι σε εργαζόμενους του εργοστασίου ήταν δειγματοληπτικοί και πλέον γίνονται έρευνες για την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας».

«Καινούργιος Ουρανός»

Ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες στον 
Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας».

Σας παρουσιάζουμε το trailer από το ντοκιμαντέρ «Καινούργιος ουρανός: Οι γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας».

Γυναίκες που αγωνίστηκαν μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η μόνη “διαμεσολάβηση” που μπορεί να δώσει λύση είναι εκείνη της μαχητικής παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα σε Ελλάδα και Τουρκία

1. Εκτιμάτε ότι υπάρχει «κρυφή ατζέντα» στο διάλογο με την Τουρκία, Γραμματέα; Και τι σηματοδοτεί ο «διάλογος έως τον Σεπτέμβριο»;

Υπάρχουν και “μυστικές” και “φανερές” διαπραγματεύσεις που επιχειρούν να νομιμοποιήσουν το παζάρι που έχουν στήσει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τις κυβερνήσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Απόλυση με τη … συνδρομή της αστυνομίας

Εργαζόμενη σε κατάστημα τουριστικών ειδών στην περιοχή Κιόνι της Ιθάκης, ζήτησε από τον εργοδότη της τα δεδουλευμένα και τα ένσημα, καθώς την ασφάλιζε ως τετράωρη και η εργαζόμενη δούλευε μέχρι και 12 ώρες στο κατάστημα.

Ο εργοδότης όχι μόνο απόλυσε την εργαζόμενη, αλλά αξίωσε από την εργαζόμενη να υπογράψει ένα κατάπτυστο κείμενο, στο οποίο αναφερόταν, μεταξύ

Διαδοχικές προτάσεις στη Βουλή για την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών

Με σκοπό να δοθεί μια ανάσα στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες βιοπαλαιστές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε μέσα στη βδομάδα δύο τροπολογίες. Η μία προέβλεπε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας και δεν εκμισθώνεται.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 1 - 2 Αυγούστου 2020:
  • Σε επιφυλακή και θέση μάχης οι εργαζόμενοι για να μην πληρώσουν την κρίση: Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και το καλοκαιρινό «νομοθετικό έργο» της κυβέρνησης βάζουν στο στόχαστρο δικαιώματα, φορτώνουν το λαό με νέα βάρη, την ίδια στιγμή που στηρίζουν απλόχερα τους επιχειρηματικούς ομίλους. 
  • Ελληνοτουρκικά - Ανατολική Μεσόγειος: Οι σχεδιασμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή επιβάλλουν λαϊκή ετοιμότητα.

Αυτοκτονεί ο Νίκος Ζαχαριάδης

Αυτοκτονεί, 1/8/1973, στο Σουργκούτ της Σιβηρίας ο Νίκος Ζαχαριάδης. Στο τελευταίο γράμμα της ζωή του, προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, ο Ν. Ζαχαριάδης θα υπογραμμίζει:
«Στη ζωή μου, έκανα πολλά λάθη και στραβά. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Ομως με κατηγόρησαν ότι πρόδωσα το ΚΚΕ και τον αγώνα και με διέγραψαν απ' το κόμμα... Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει το κόμμα μου και κανένας δεν μπορεί να το χτυπήσει και να το λερώσει χρησιμοποιώντας το όνομά μου... Με το ΚΚΕ δεν είχα ούτε έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Ούτε μπορούσα ποτέ να 'χω».

Ποιος ήταν

Η δολοφονία του Χαρίτου Σταμπουλίδη

Δολοφονείται, 1/8/1932, ο πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων, Χαρίτου Σταμπουλίδη, από μέλη της φασιστικής οργάνωσης ΕΕΕ, με την ανοχή της αστυνομίας, στα γραφεία του συνδικάτου.

Μετά την δολοφονία του Σταμπουλίδη ακολούθησε επιδρομή στα γραφεία των Καπνεργατών, Αντιγονιδών με Εγνατία.

Στα απομνημονεύματα του Μάρκου Βαφειάδη διαβάζουμε:

Αρχίζει ο Α’ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος


Αρχίζει, 1/8/1914, ο Α’ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος. Αφορμή για την έκρηξη του πολέμου υπήρξε η δολοφονία του αρχιδούκα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου - Φερδινάνδου και της γυναίκας του από έναν Σέρβο εθνικιστή στις 28 Ιούνη 1914. Στη Σερβία στάλθηκε τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο η Αυστρία θεωρούσε απολύτως υπεύθυνη τη Σερβία και έθετε εντελώς απαράδεκτους όρους.