Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Αποκαλύψεις για παιδική εργασία στις ΗΠΑ σε προμηθευτές των Hyundai και Kia


 MONIMA ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στα παιδιά, τα οποία δεν διστάζει να «θυσιάσει» στο «βωμό» του κέρδους, έρχονται να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά, οι αποκαλύψεις του Reuters ότι τουλάχιστον τέσσερις μεγάλοι προμηθευτές της Hyundai Motor Co και της Kia Corp στις ΗΠΑ, έχουν εκμεταλλευτεί παιδική εργασία σε εργοστάσια της Αλαμπάμα τα τελευταία χρόνια, την ώρα που οι κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες διερευνούν εάν παιδιά έχουν εργαστεί και σε άλλες εταιρίες της αλυσίδας εφοδιασμού των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ίδια πολιτεία.

Μόνο ο ίδιος ο λαός, με την πάλη του μπορεί να επιβάλει το τέλος των αντιλαϊκών προϋπολογισμών


Ο  προϋπολογισμός είναι βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός, όπως τέτοιοι ήταν και όλοι οι προηγούμενοι, ανεξάρτητα ποιος τους εισηγήθηκε, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή.

«Προνόμια στους λίγους χαράτσια στον λαό, δεν βγαίνουν τα έξοδα με 500 ευρώ»


Ένα μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό αλλά και την κρατική βία και καταστολή πραγματοποίησαν σήμερα δεκάδες εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του κινήματος στη Θεσσαλονίκη, βήμα κλιμάκωσης της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη και ο λαός.

Σαν οι εργάτες απεργήσουν


Σαν οι εργάτες απεργήσουν
Και στους δρόμους κατεβούν
Κι αν ακόμα τους λυγίσουν
Δύο πράγματα απαντούν

 Όλοι στο συλλαλητήριο


Για ζωτικές διεκδικήσεις παλεύουν οι εργαζόμενοι

Το πλαίσιο πάλης που υιοθετούν τα σωματεία μπροστά στο συλλαλητήριο, αλλά και στην πανελλαδική απεργία, περιλαμβάνει μια σειρά από ζωτικές διεκδικήσεις για τους εργαζόμενους.

Ολοι στους δρόμους!


Δεν υπάρχει εργαζόμενος, λαϊκός άνθρωπος, νέος και νέα που να μην περισσεύουν οι λόγοι για να βρεθεί σήμερα και αύριο στα συλλαλητήρια που οργανώνουν εκατοντάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα, που συζητιέται και ψηφίζεται αύριο Σάββατο στη Βουλή, κάνοντας το ποτήρι να ξεχειλίσει για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/12/1819

Ιδρύεται η βραχύβια Δημοκρατία της «Μεγάλης Κολομβίας» (αποτελούμενη από τα σημερινά κράτη της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, του Εκουαδόρ, του Παναμά, καθώς και τμημάτων του Περού, της Γουιάνας και της Βραζιλίας). Ο Σιμόν Μπολιβάρ εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της χώρας. 

Σιμόν Μπολιβάρ